IMP 2022🙋🏻♂️/Regulamin, dyskusja, wyniki, ciekawostki
-
@majkelowich
Ale ktoś mnie złapał 15 minut byli na liście bo z automatu poleciałem w pracy . Oczywiście minusy przyjmuje -
Docencik 6 graczy na liście transferowej -
Grupa A
Gracz @chudy1962 6 na LT -
Ja mam takie pytanie...
Ogólnie może mnie to nie dotyczy bo pkt minusowych nie otrzymam za wystawienia większej ilości graczy na lt.Hmm jeżeli ktoś wystawi sześciu piłkarzy, ściągnie z dwóch po 10min, a w tym czasie ktoś zrobi ss to dostaje minusowe pkt, Ok.
Ale to jest jakieś śmieszne "owe" transfery nie doczekały tury/symulacji transferowej, menadżer niczym nie zyskał, a otrzyma pkt minusowe. Dla mnie ten przepis jest jakiś niiiijaki... Bo zastanawiając się nad tym głębiej punkty karne powinny być naliczane jeśli ktoś ma na liście 6 piłkarzy i właśnie odbyły się transfery, idzie to sprawdzić bo przeważnie co 2.5h odbywa się symulacja transferowa, przepis w regulaminie jest dla mnie bezsensu, sprawiedliwie jest to nie realne do przypilnowania, bo ktoś by musiał dostać umowę zlecenie jak się rozpocznie szal transferowy i monitorować ligi 24h w osm .
Przykład.
Gracz xxx wystawił o 10:00, aż sześciu piłkarzy screenshot dowód wystawionych graczy + godzina, następnie sprzedaż odbyła się o 11:00 gracz miał w tym momencie dalej sześciu i wtedy po odbytej turze ta kara byłaby sprawiedliwa -
LIGA A - 6/30
-
LIGA B - 5/30
-
LIGA C - 6/30
-
LIGA D - 5/30
-
LIGA E - 6/30
-
@seba191995
Fakt, trudno to egzekwować bo nie jednemu się uda być nie zauważonym. W dodatku trochę ten przepis działa dwojako, bo nie można korzystać z szaleństwa, ale siłą rzeczy trochę korzystasz, bo szybciej Ci się gracze sprzedają czy chcesz czy nie. -
@seba191995 pierwszy raz muszę się z Tobą zgodzić. Póki jeszcze jest szansa to fajnie jakby organizatorzy usunęli ten zapis
-
@daroo933 said in IMP 2022♂️/Regulamin, dyskusja, wyniki, ciekawostki:
@seba191995 pierwszy raz muszę się z Tobą zgodzić. Póki jeszcze jest szansa to fajnie jakby organizatorzy usunęli ten zapis
I wtedy pokrzywdzeni poczują się ci, którzy nie skorzystali z tych dodatkowych 2 miejsc na LT Dura lex, sed lex. Zapis w regulaminie był od początku rozgrywek i jeśli ktoś się do niego nie dostosował to tylko i wyłącznie jego wina.
-
@ochowiak dokładnie, ja piszę to uwagę, by przy następnej rundzie bądź następnych mistrzostwach to usprawnić.
-
Karanie graczy za wystawienie 6 zawodników na LT w trakcie trwania eventu raczej nie jest dobrym i sprawiedliwym rozwiązaniem. Transferowe szaleństwo trwa przecież zaledwie 1 dzień i dobrze by było aby wtedy umożliwić wszystkim korzystanie z tego eventu. Może jednak czysto teoretycznie zdarzyć się taka sytuacja, że komuś nikt z LT nie zejdzie i zostanie mu 5-6 zawodników na LT już po zakończeniu trwania transferowego szaleństwa. Wtedy obowiązkiem każdego powinno być usunięcie z LT nadwymiarowych graczy tak aby pozostało max.4 . Jeżeli tego nie zrobi ,dopiero wtedy ukaranie odjęciem punktów.
-
@cezarro Ja nie mówię, że zakazanie korzystania z eventu i wystawiania 6 na lt jest dobre, bo w moim odczuciu nie jest. Mówię tylko, że regulamin turnieju jest jaki jest i skoro ktoś bierze w nim udział to musi się do niego stosować. Rozumiem, że zamysł tego zapisu był taki by ludzie nie kupowali tego pakietu p2w ze sklepu, który umożliwiał wystawienie 6 na lt bez aktywnego eventu. Organizatorzy też nie mają łatwej pracy, bo musieli by być jasnowidzami by wszystkie ewentualności przewidzieć i ująć w zgrabnym regulaminie.