Przypomnienie: wybory na selekcjonerów reprezentacji Polski OSM *Maj 2024*
-
@language-pl
Hej, polska wiara OSM. Jak się macie i czy dobrze gracie?
Jak te lata szybko lecą. To już 3 lata minęły od ostatnich wyborów. Dużo się działo w tym czasie, a jeszcze więcej przed nami. Wątek wyborczy z rejestracją kandydatów (obecni selekcjonerzy też mogą startować, ale również muszą się zarejestrować do wyborów.Czas zbierania kandydatur: 01.05.2021 - 08.05.2021 godz. 24:00 czasu polskiego.
Kto może przystąpić do wyborów? To najważniejsze pytanie, reszta to szczegół i ukaże się 1 maja br. Kryteria-propozycja:
a/Każdy menadżer z doświadczeniem w bitwach rankingowych + 1000 punktów.
b/ Każdy menadżer, którego staż w grze wynosi przynajmniej rozegranych 5000 meczów na wszystkich profilach klubowych.
c/ Każdy menedżerów, który zaliczył przynajmniej jeden mecz w kadrze narodowej, obojętnie w jakim okresie.
d/Każdy menadżer, który nie był karany w grze/na forum za złamanie Regulaminu OSM w ostatnich 3 latach.
Kadencja: 3 lataJeśli macie zastrzeżenia do propozycji kryteriów - piszcie, przedyskutujemy wszystko. Nic nie jest wieczne, wszystko można zmienić i poprawić. Wybrać musimy (i chcemy) osoby, które będą reprezentować polskę na arenie międzynarodowej OSM w turniejach rangi mistrzostw świata i Europy, więcej jakieś kryteria muszą być, żeby to nie były osoby z przypadku.
-
Mam pytanie Jerzy.Któż jest autorem tego pomysłu?
Są w polskim osm menagerowie ,którzy grają od lat na najwyższym poziomie ,reprezentowali Polskę z najlepszej strony ,ale według przyjętych kryterii nie mogą kandydatować na stanowisko selekcjonera .Podam przykład: Łukasz Kowalski - 66 punktow w bitwach rankingowych i jest w tym momencie (o ile chciałby przystąpić do wyborów skreślony .Zapraszamy na czat discourt, możemy przedyskutować to i owo :https://discord.com/channels/1072548632588464270/1183801071349538867
-
@kostia_80 Witaj. Dziękuję serdecznie za zabrania głosu. Czekam na propozycje. Jest czas, można skorygować kryteria. W kilka osób założyliśmy takie, ale rzeczywiście nikt z nas nie brał pod uwagę Łukasza Kowalskiego, który "zniknął" nam z areny OSM na długo i nie grał bitew rankingowych. "Macie zastrzeżenia - to piszcie, przedyskutujemy wszystko." Kto to napisał? Możemy poddać nawet głosowaniu kryteria wyboru selekcjonerów, zanim same wybory się zaczną, żeby nie było że ktoś coś chce narzucić, wbrew innym. Tu wszystko jest jeszcze do ustalenia. Wcześniej po prostu te funkcje w społeczności były sobie przekazywane, kiedy wprowadziłem zasadę wyborów to nie po to je zrobiłem, aby coś narzucać, ale aby stworzyć takie kryteria wyboru, aby ludzie z przypadku nie reprezentowali Polski na międzynarodowej arenie OSM.
-
Drogi Jerzy. Ja nie zgodzę się z punktem C regulaminu. Kadra od pewnego czasu wygląda jak kółko wzajemnej adoracji i w kadrze przewijają się osoby z tych samych grup. Np. Ja grając jeszcze rok czy dwa lata temu ma najwyższym poziomie w najważniejszych turniejach: MPP gdzie byłem na podium, MPG, PPG gdzie wygrywalem lige w starciu z najlepszymi polskimi graczami czy chociażby awansując w IMP do pół finału nie było mi dane dostapic zaszczytu reprezentowania Polski. Gram w OSM od 19 lat i przez pewien czas na pewno zaliczyłem się do topowych graczy w Polsce a powołanie nie przyszło. Podobnie chociażby z Troczkiem który może i jest nie przez wszystkich lubiany i ma swoje zdanie ale też na pewno jest jednym z lepszych polskich graczy a jakoś w kadrze go nie ma. We dwoje zbudowaliśmy nową grupę i rozwinelismy ja na poziomie top 10 polskich grup. Ale powołanie do kadry ciągle nie przychodziło, nie ważne co robiliśmy. Ja nawet zagrałem w jakimś towarzyskim turnieju (ale to chyba kadra U-21 była) i pomimo bardzo dobrego rezulaltu nie było powołania do głównej kadry. Myślę że w podobnej sytuacji jest również paru innych managerów którzy nie są w "kregu" i nie chce tu rzucać nickami. Przez to wszystko z mojej strony zluzowalem sobie OSM i występy w turniejach bo po co w nich brać udział skoro nie dają tego zaszczytu jak reprezentowanie kraju, nie ważne jaki wynik się osiągnie. Może podpadne tym postem grupie ludzi ale selekcja do kadry w ciągu ostatnich lat jest dla mnie niezrozumiała.
-
Wybacz @Dovco_HandF ale doskonale zdajesz sobię sprawę że nikt tu nie na forum w zasadzie nie zagląda , jeśli chcesz się zapoznać z naszym skromnym zdaniem menagerów to jednak ,nalegam abyś zajrzał na discourt...tymczasem.
-
Mnie na Discord nie ma więc wolę wypowiedzieć się tutaj
-
@jasiuk88 Dziękuję za twój cenny głos i za refleksje na temat narodowej kadry w OSM.
-
@kostia_80 Wybacz, ale ten post jest dowodem na to, że jednak ktoś tu zagląda ...
-
@language-pl
Moi drodzy Forumowicze, którzy zaglądacie na forum OSM!
Za pośrednictwem szefa PAM: @Majkelowich postanowiłem przekazać organizację wyborów na selekcjonerów naszych dwóch reprezentacji narodowych: głównej i tzw. "U21" zespołowi Szefów wiodących Polskich Grup w OSM, którzy organizują już dla was turnieje takie jak MPG, PPG, MPP i IMP. @Majkelowich podziękował i potwierdził przejęcie tego projektu przez nich. To według mnie właściwe osoby, osobiście zainteresowane tym projektem, a dla mnie... no cóż, nie ma nigdzie napisane, że to ja osobiście mam prowadzić te wybory. Doprowadziłem do nich, przeprowadziłem pierwsze, a teraz niech to ciągną dalej osoby najbardziej zainteresowane. Przypomnę, że jako osoba nominowana przez właściciela gry, jestem przedstawicielem właściciela gry, a nie polskiej społeczności jak niektórzy próbują interpretować moją funkcję. Jestem łącznikiem pomiędzy właścicielem gry i polską społecznością OSM. Do moich zadań nie należy organizacja dla polskiej społeczności żadnych turniejów, ani prowadzenie jakichkolwiek wyborów. Zajmowałem się tym dodatkowo do czasu, aż znalazły się osoby, które postanowiły poświęcić dziesiątki,a może setki swojego wolnego czasu. Cześć i chwała im za to, a ode mnie - serdeczne życzenia powodzenia z użeraniem się z niezadowoleniem niektórych graczy. Niestety nigdy nie będzie tak, żeby wszystko wszystkim pasowało, a ja na to naprawdę nie mam już ani chęci, ani czasu .
W sprawie wyborów proszę pisać do @Majkelowich i osób przez niego wskazanych. Wkrótce zapewne ukaże się od Szefów wiodących polskich grup w OSM jakiś komunikat, jak nie tu to na discordzie czy whatsappie, co już nie jest moim obowiązkiem aktywności TAM. Ja odpowiadam za ład i porządek na forum OSM. Tyle w temacie.
Miłej niedzieli! -
Ja mam nadzieję tylko że ludzie którzy nie mają dostępu do Discord również dowiedzą się na temat wyborów jakimi kryteriami się będą kierować przy wyborze selekcjonera. Bo Discord nie jest oficjalnym kanałem komunikacji obowiązkowym dla graczy OSM. A z racji tego że tam jest tych wiadomości dziennie zdecydowanie za dużo jak dla mnie i aby być na bieżąco trzeba dość sporo czasu poświęcić a ja mam ciekawsze rzeczy w życiu do robienia niż czytanie postów na Discord z których 90% nie wnosi zupełnie nic.
-
@jasiuk88 na pewno wszystko się tutaj pojawi
-
@Majkelowich dzięki bardzo! Tak więc czekam z niecierpliwością na informacje!
-
Zgłaszam swoją kandydaturę na selekcjonera głównej kadry osm