MPG 2017 - przygotowanie
-
Czyli rozumiem że start MPG to początek marca ?
-
@Marcin657827
Zapewne coś w tym stylu, bo bitwa w WCC, będzie trwała jakieś 26 dni razem z dniami przygotowawczymi. -
Hej, hej nadszedł już chyba czas aby podać dokładniejsze informacje na temat MPG.
-
@ToomAnyWays Spokojnie, wszystko już na horyzoncie. Nie śpimy
-
@Michal_ACM Ok. Tak tylko przypominam
-
@Michal_ACM Może,ale słabo to wszystko wygląda.Każda z grup zapewne chciałaby wiedzieć kiedy start.
-
@huzar-shakir Podobno start ma być zaraz po WCC
-
@Marcin657827
No tak, ale jak chłopaki z PE przejdą dalej (a tak zapewne będzie bo idzie im bardzo dobrze :clap_tone2: ) to przekładamy o kolejny miesiąc? Już nie mówiąc jakby doszli do finału (czego im życzę z całego serca) -
@Wojtyn84 Nie ma problemu jak Orły awansują dalej, zagra całkiem inna czwórka - jest nas więcej niż pięciu. Nie musimy tego opóźniać. :ok_hand_tone1:.
-
@Dovco_HandF Super,że wam idzie,ale można by pomału ustalić ostateczny termin startu.
-
To że wygląda słabo to tylko optyka niewielu i oparta na braku cierpliwości. Mam kontakt z moderatorami grup, także nie ma potrzeby pisać o wszystkim na forum.
Szczegóły co do MPG, zasady, terminy pojawią się sobota-niedziela na forum.
-
@Łukasz-Kowalski Ale też nie zawsze moderatorzy grup piszą co i jak.A my ,którzy mamy szansę zagrać też chcieli byśmy się dowiedzieć kiedy gramy.
-
@huzar-shakir To każdy zainteresowany się zapyta jak chce swojego moderatora, MPG już za niedługo, trochę cierpliwości, bo pracujemy nad ustaleniami do turnieju cały czas i jesteśmy już na ostatniej prostej do mety
-
@CorreThe Z tym jestem podobnie jak większość(chyba) cierpliwy.Ale prykaz gry dla jednego menago w MPG tylko w 3 bitwach,a nie na przykład we wszystkich(o ile będzie system każda grupa z każdą,bo w zasadzie nie wiadomo jak mają tegoroczne mistrzostwa wyglądać) to już nie jest normalne.Przecież to od nas zależy,czy jak kto woli moderatorów kto w ilu bitwach zagra,a nie narzucanie przez organizatorów.Nie potrafię takiej decyzji zrozumieć.
-
@huzar-shakir zgodze sie z toba Przemek to moderatorzy powini decydowac kto ma grac a nie z gory narzucanie kto ile ma grac czegos takiego to nawet nie ma w normalnej piłce i w grze terz tego byc nie powino.
-
@Łukasz-Kowalski said in MPG 2017 - przygotowanie:
To że wygląda słabo to tylko optyka niewielu i oparta na braku cierpliwości. Mam kontakt z moderatorami grup, także nie ma potrzeby pisać o wszystkim na forum.
Szczegóły co do MPG, zasady, terminy pojawią się sobota-niedziela na forum.
Bez urazy, ale to czego się dowiaduję jest robione bardzo nieprofesjonalnie w systemie odbiegającym od standardów. Rozumiem chęć zmniejszenia kosztów bitwy jeśli chodzi o monety, ale nie tą drogą. Zdecydowanie lwią część pochłaniają transfery. Nowym systemem 4x4 rozegramy 5 bitew każdy z każdym i budować drużynę będziemy 5 razy. Stary system pod tym względem jest znacznie lepszy, bo gramy tylko 4 bitwy, więc nie trafia do mnie argument cięcia kosztów. Więcej monet wydamy na grę w nowym systemie. Od wprowadzenia nowej wersji mija niebawem 10 miesięcy można było wcześniej pomyśleć o MPG, a nie podawać nowe ustalenia 2-3tyg przed startem. TO JEST NIEPOWAŻNE.
Odnośnie ograniczenia udziału menadżera do 3 bitew mojej grupie też nie odpowiada, gdyż uważa ona, że jest to ingerencja w skład grupy i faworyzuje takie grupy jak PE oraz H_PL. Wyjściowa "5" to indywidualna sprawa każdej grupy.
-
Bitwa 5x5
Mecze towarzyskie to ok 300monet
Obozy to 200 monet.
Transfery to 500-600monet.
Na bitwę trzeba wydać ok 1000monet. Wyjdą 4 takie bitwy to ok 4000monet.Bitwa 4x4
Mecze towarzyskie to ok 250monet.
Obozy to 200monet.
Transfery to 400-500monet.
Na bitwę trzeba wydać ok 850 monet. Wyjdzie 5 takich bitw to ok 4250monet.Nowy system nie jest wcale lepszy od starego, a z rozmów z Łukasz jasno wynika, że chodzi mu tylko o monety..
-
Stefan mamy zagrać bez obozów tylko tajne ,a co do limitu 3 bitwy dla jednego menago ma to zmobilizować grupy do udziału większej ilości ludzi a nie granie tzw żelazna 4 czy 5 ,masz w grupie chyba 16 osób to powinno byc ok,,ja miałem troszke inny pomysł na te MPG jesli chodzi o oszczędności monet,głównie chodziło mi o transfery chciałem wprowadzic limit np 6 transferów dla jednego zespołu i koniec, ale nie został zaakceptowany.
-
Dla mnie osobiscie ingerencja w wystawiany sklad danej grupy jest nie do przyjecia. Idac dalej mozna np. wprowadzic punkt mowiacy ze dana grupa powinna w kazdej bitwie wystawic przynajmniej trzech reprezentantow Polski albo ze gracze musza mieszkac w pieciu/czterech roznych wojewodztwach. Dziekuje.
-
@sniki26 said in MPG 2017 - przygotowanie:
Stefan mamy zagrać bez obozów tylko tajne ,a co do limitu 3 bitwy dla jednego menago ma to zmobilizować grupy do udziału większej ilości ludzi a nie granie tzw żelazna 4 czy 5 ,masz w grupie chyba 16 osób to powinno byc ok,,ja miałem troszke inny pomysł na te MPG jesli chodzi o oszczędności monet,głównie chodziło mi o transfery chciałem wprowadzic limit np 6 transferów dla jednego zespołu i koniec, ale nie został zaakceptowany.
Moim zdaniem powinien wyjść najsilniejszy skład takie ograniczenia to absurd. Nawet w WCC nie było żadnych limitów.
Odnośnie transferów fajny pomysł, można byłoby skorygować skład tymi 5-8 transferami i zagrać w ten sposób. Ten pomysł znacznie by ograniczył wydatek monet:)