MPG 2017 - przygotowanie
-
wydaje i się że będzie wynik będzie bardzo zależał od pucharu, a wszyscy wiemy jak losowe są te rozgrywki
ale zobaczymy wszystko wyjdzie w praniu -
@Stefan-Joptwojmać
Mówimy o jednej bitwie i budowaniu składu skoro nie opłaca się na 17 kolejek to opłaca się na 22? I tak w ostatnich kilku kolejkach transfery już słabo chodzą
@AC-Bubol
Nie mówię,że nie-mogło zostać,ale z drugiej strony-czemu czegoś nie zmienić? Poza tym-w poprzednich mistrzostwach jeśli dobrze pamiętam było o jedną grupę mniej? Więc w sumie wychodzi prawie na to samo -
Z tymi transferami to różnie bywa, czasem można zrobić 800% progresu w ostatnich 5 kolejkach:)
Bitwa to ma być bitwa, a nie namiastka bitwy. W bitwach 5x5 z obozami trzeba pokombinować pomyśleć, a tutaj szkoda gadać. Na 17 kolejek szkoda monet wydawać zwłaszcza, że zaraz trzeba budować od nowa i.. tak co 17 kolejek. Już nawet wolałbym zagrać 5x5 bez okresu przygotowawczego, zaoszczędzilibyśmy tak potrzebny dla Łukasza czas.
-
Grup było 6, tylko Mafia została wymieniona na Wilki jeśli dobrze pamiętam.
-
@Stefan-Joptwojmać
Czasami można,ale to raczej rzadkość
Co do obozów-oczywiście-trzeba pomyśleć i pokombinować,ale czy gra bez obozów nie odda rzeczywistej siły taktycznej? Nie chcę nikogo przekonywać,że lepiej będzie 4x4 czy lepiej by było 5x5 ,a może najlepiej 6x6 - ale czy naprawdę robi to aż taką różnicę,żeby trzeba było się kłócić o to? Jesteście Mistrzami-pokażcie,że jesteście nimi również w tym roku w krótszych bitwach:) -
@Stefan-Joptwojmać Dobrze pamiętasz.Wilki zagrały za Mafię.
@pimus1910 Adaś, nie dziwię się,że będziesz trzymać się tego co ustalone.Władza rządząca pochodzi z PE :).My jako wasi przeciwnicy w mistrzostwach musimy się dostosować do nowego regulaminu ,czy nam się to podoba czy nie.Oczywiście jest drugie wyjście.Nie grać.Tylko,że brak jakiejś z czołowych grup przyniesie uboczne skutki na atrakcyjności rozgrywek.
-
@pimus1910 W tym roku wygra PW.
-
@huzar-shakir
u nas na forum nie było jakiejkolwiek dyskusji wcześniej na ten temat i nie ma jej teraz i nie chodzi tu o władzę bo jeśli jest o co to potrafimy się trochę porozstawiać po kątach Jurek coś może na ten temat powiedzieć heh Jak już mówiłem-nie ma dla mnie znaczenia jaka to jest bitwa czy dłuższa czy krótsza-po prostu grajmy i pokażmy kto jest najlepszy
A co do zwycięstwa PW-każdy tak myśli o swojej grupie (no może z wyjątkiem ciamajdy,który otwarcie się przyznał do kibicowania SL ) -
To oczywiste, że robi ogromną różnice, ale nie to jest najgorsze. Nie mogę zrozumieć dlaczego zostaliśmy o tym poinformowani tak późno. Wszystko zostało zrobione na łapu capu. Jeśli chcieliście coś zmienić, powinniście zrobić to zdecydowanie wcześniej. Później zostało to podane i koniec. Jak się o tym dowiedziałem - tak jak to mówi baron z Velen w Wiedźminie 3 - to myślałem, że jasny ch.. mnie strzelił.
-
@pimus1910 Wiem jak jest w PE :).
A tak na poważnie.Mi ,który grał w bitwach 5x5 ciężko będzie przyzwyczaić się do 4x4.Nie grałem w tego typu bitwach,jednak skoro niema innej możliwości i dostanę szansę zagrać to będę cykać.I mimo,że niekoniecznie musi mi się podobać plan konspekt na tegoroczne mistrzostwa.
-
@huzar-shakir Znowu gadasz głupoty, to że Jerzy i Łukasz należą do PE nie znaczy że mistrzostwa są robione pod nich bo moderatorów jest jeszcze czterech z czego trzech z Husarji więc jak niby może być turniej pod PE.
Fakt wasza grupa na papierze nie jest faworytem ale liczę że na turnieju będziecie w każdej bitwie grali jak równy z równym bo kolejna mocna grupa dla polskiej sceny osm się przyda -
@Stefan-Joptwojmać
Przecież do startu jest jeszcze trochę czasu a tak serio to może i trochę za późno ,ale zauważ,że w zasadzie protestujecie tylko wy Ale trochę rozumiem bo w sumie modkowie pochodzą tylko z dwóch grup i husarze wiedzieli pewnie troszkę wcześniej niż wy..niemniej-myślę,że to będą takie mistrzostwa jak każde i w trakcie ich trwania nikt już nie będzie o tym myślał -
@huzar-shakir said in MPG 2017 - przygotowanie:
@pimus1910 Wiem jak jest w PE :).
A tak na poważnie.Mi ,który grał w bitwach 5x5 ciężko będzie przyzwyczaić się do 4x4.Nie grałem w tego typu bitwach,jednak skoro niema innej możliwości i dostanę szansę zagrać to będę cykać.I mimo,że niekoniecznie musi mi się podobać plan konspekt na tegoroczne mistrzostwa.
Mi jeśli coś się nie podoba to tego nie robię bądź nie biorę w tym udziału(wyjątkiem praca, ale to oczywiste, bo mi za to płacą, a i tak nie do końca, bo potrafiłem się zwolnić jeśli płaca nie była tego warta). Tutaj też długo się broniłem i nie chciałem uczestniczyć w tym czymś co teraz zostało wymyślone, a dawniej zwane MPG. Sądzę, że i beze mnie grupa dałaby sobie świetnie radę. Nie chcę grać w tej formule. Grupa jednak chce, żebym był z nimi, więc będę na dobre i na złe tyle tylko, że nie jestem przekonany czy to dobry pomysł zmuszać się na siłę do wzięcia udziału w tej profanacji.
-
@Stefan-Joptwojmać Póki co nie myślimy o turnieju.Gramy bitwę,więc jest to na ten moment priorytet.Gdybyśmy wiedzieli wcześniej,że będziemy mieli MPG grać 4x4 to kilka spotkań towarzyskich zagralibyśmy w takiej formule.
-
@pimus1910 said in MPG 2017 - przygotowanie:
@Stefan-Joptwojmać
Czasami można,ale to raczej rzadkość
Co do obozów-oczywiście-trzeba pomyśleć i pokombinować,ale czy gra bez obozów nie odda rzeczywistej siły taktycznej? Nie chcę nikogo przekonywać,że lepiej będzie 4x4 czy lepiej by było 5x5 ,a może najlepiej 6x6 - ale czy naprawdę robi to aż taką różnicę,żeby trzeba było się kłócić o to? Jesteście Mistrzami-pokażcie,że jesteście nimi również w tym roku w krótszych bitwach:)Jeżeli chcieliście coś zmienić to trzeba było wymyślić inny turniej dla grup na innej zasadzi i pozmieniać więcej rzeczy.
A nawiasem mówiąc to coś wymyśliłem i SL zaproponuje w sobotę nowy turniej na innych zasadach z inną punktacją w którym wg nas będzie się można wykazać prawdziwą siłą taktyczna nie tylko w meczach ale i w budowaniu składu. Będzie trwał tylko 4 misiąca -
@pimus1910 said in MPG 2017 - przygotowanie:
@AC-Bubol
Mówisz jakby to PE wymyśliło tą formułę MPG..No chyba,że nie zauważyłeś,że nie jestem moderatorem już od ponad dwóch miesięcynic takiego nie mówiłem, twierdzę tylko że można było zostawić starą formule 5x5 bo była świetnym przygotowaniem polskich grup do rozgrywek międzynarodowych i szkoda że tostraciliśmy
mówię też że jeśli chcieliśmy świeżości to można było zaproponować nowy turniej bo dobrych nowych turniejów nigdy nie za dużo, osobiście wolę grać turnieje cały rok niż ligi w których wielu po dwóch porażkach rezygnuje
-
@AC-Bubol said in MPG 2017 - przygotowanie:
Jeżeli chcieliście coś zmienić to trzeba było wymyślić inny turniej dla grup na innej zasadzi i pozmieniać więcej rzeczy.
A nawiasem mówiąc to coś wymyśliłem i SL zaproponuje w sobotę nowy turniej na innych zasadach z inną punktacją w którym wg nas będzie się można wykazać prawdziwą siłą taktyczna nie tylko w meczach ale i w budowaniu składu. Będzie trwał tylko 4 misiąca