Sezon bitti, şimdi ne olacak?
-
Merhaba patron
Başlıktan anlayacağın gibi OSM'de bir sezon bitince ne olmasını istediğini bilmek istiyoruz. Sadece aşağıdaki seçeneklerden birini seçmeni değil aynı zamanda neden bunu istediğini de açık ve anlaşılır bir biçimde yazmanı istiyoruz
Aşağıdakilerden ifadelerden hangisini en çok senin düşüncene uyuyor ve neden?
- Geliştirdiğim oyuncularımla devam etmek istiyorum
- Kulübümden ayrılmak zorunda olduğumu bilmiyordum
- Aynı kulüpte kalmak istiyorum
- Yeni bir kulüp yönetmek istiyorum
- Diğer menajerlere başarımı göstermek istiyorum
- Yukarıdakilerden hiçbirini düşünüyorum, benim düşüncem şöyle....
Düşenceleriniz ve geri bildirimleriniz için şimdiden teşekkürler
-
@hustundel
4.Farklı kulüp yönetmek istiyorum
Bu oyunun en temel ve en güzel yanı tek sezonluk olması acıkcası böyle birşeyin olması oyunu degiştirir. -
@Sultangazililer1
Bence de tek sezonluk olması bu oyunu farklı, güzel ve sürükleyici kılan en önemli unsur olup; biz OSM yi böyle sevdik, kendi adıma hep de böyle görmek isterim -
@hustundel düşüncem 4. madde ve nedenini açıklayacak olursam düşünsenize bir takım alıyorsunuz ve aylarca o kulübü yönetiyorsunuz. oyuncular kulübü aldıktan 5 ay sonra 150 160 belki daha fazla güçlerde olacak. daha da net bir şekilde örnekleyecek olursak türkiye ligini baz alalım. ilk sezon bitmiş aradan 5 sezon geçmiş ve fenerbahçeyi yöneten menajerin oyuncuları 200 lerde olacak. adanasporu yöneten menajerin oyuncuları da 110 120 lerde olacak. bu bence adaletsizlik. farklı bir şekilde bu maddeyi seçmem de ki neden bu oyun nasıl başladıysa sistem aynı şekilde devam etmeli. ben şahsen bu oyunu bu sistem olduğu için oynuyorum. bu sistem değişecek olursa ben açık konuşuyorum bu oyunu bırakırım. 5. madde de bir nebze mantıklı. başarı sağlamak için aynı kulüple sürekli olarak oynanmamalı. oyunda gerek adaletsizlik gerekse de sistem değişikliği oyunun temellerinin değişmesini sağlayacaktır. bazı fazladan gereksiz veya mantıksız cümlelerim geçmiş olabilir affola. ancak demek istediğimi açıkça belirttim. gerisi siz sayın stafflarımıza ve gamebasicse kalmış bir durum. tabii sonuçları biz menajerler belirleyeceğiz. ancak söylediğim her şeyin arkasındayım. sistem değişirse oyunu bırakırım.
-
Kesinlikle 4. Yeni heyecanlar aramaya gerek yok.bu oyun bu basit haliyle güzel.
-
3 den kasıt aynı kadroyla aynı takımla sezona devam etmek mi eğer öyle ise ben bunu isterdim bu hali de güzel ama bir mod olarak getirilebilir online oyunlarda bu önemlidir bence
-
Şuan ki düşüncem, olmasını istediğim ''GELİŞTİRDİĞİM OYUNCULARIMLA DEVAM ETMEK İSTİYORUM''
Ancak sezonun bitmesine günler kaldı ve 17 arkadaş aynı lig içerisindeyiz ve bu lig bittiğinde ne olacağını bilmiyoruz. Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.
-
tabiki de 4. madde yeni bir kulüp yönetmek istiyorum. cassano 90 adlı menajer nedenini çok güzel açıklamamış
-
@cassano90 Yanlış olmuş galiba. Düşünceler aynı..Sadece 2 harf-1 "ma" eki fazla olmuş
-
@GS_METECAN aynen abi bende öyle düşünüyorum. neyse konu başlığını saptırmayalım
-
@hustundel 4 numara tabikide, sebebinide yukarıdaki arkadaşlar açıklamış.
-
4- Yeni bir kulüp yönetmek istiyorum.
Oyunu böyle sevdim, mevcut formattan çok memnunum. -
1 sezon içinde burada paralı çip satın alıyorum takımımı geliştirip oyuncularımı güzelleştiriyorum lig bitiyor oyuncular takım lig herşey silbaştan oluyor. bu haksızlık değil mi sizce? osm nin amacı bu diyeceksiniz anlıyorum da lig sonunda silinip gidecek olan tüm ayarlarım ve oyuncularım için ben neden çip satın alayım burada paramı harcıyayım
-
*Öncelikle böyle bir anketin yeni sürüme geçilmeden önce, yeni sürüme geçilmesi/geçilmemesi için yapılmasını beklerdim.
*Ama maalesefki yeni sürüme geçildi ve bir çok kişi, her yerden coins talep edildiği için oyunu kapsamlı bir şekilde oynayamaz hale getirildi yada özellikleri kısıtlı kullanmak zorunda bırakıldı.Bence; böyle bir sisteme geçirilmesi yerine(anket konusu) bazı imkansızlıkları ortadan kaldırmak için çaba sarfedilmesi daha iyi olacaktır.
*Aynı oyuncularla devam etmek istermisiniz? diye soruluyor.Ama böyle bir sisteme geçildiği taktirde sistem nasıl işleyecek.Avantajları/dezavantajları neler olacak.Reel oyuncu ve takımlarla aynı şekildemi devam edilecek.Sistem hakkında taslak olarak yeterli bilgi verilmiş olsaydı (görsel-yazılı) daha net bir cevap verme şansına sahip olurduk.Belki o sistemi beğenip o şekilde devam etmeyi tercih edebilirdik..."Aynı takımla devam etmek istiyorum" dediğimizde karşımızda nasıl bir sistem olacak ve oyunu ne kadar etkileyecek bilemiyoruz...
-Bu doğrultuda yeterli bilgiye sahip olamadığım, aynı takımla devam etmek istiyorum dediğimde karşımızda nasıl bir oyun olacak tahmin edemediğim için;
Benim cevabımda madde:4 yani yeni takımla devam etmek istiyorum olacaktır...
-
@cassano90 kusura bakma açıklamış yazacakken açıklamamış yazmışım
-
Bu anket konusunda benim düşüncem de şöyle;
Bu anketin herhangibir anlamı olacağını zannetmiyorum. Nedenine değinecek olursam da, osm yi oynayan görünürde asgari 5 milyon kullanıcı var, bu anketlere de hangi platform hangi ülke forumu olursa olsun taş çatlasın toplamda 500 kullanıcı ya katılır ya katılmaz. Dolayısıyla GB bu ankette hangi seçenekte karar kılmışsa kullanıcı fikrini önemser diye düşünmüyorum. Almış olduğu kararı uygular, bu anketin sadece kullanıcıları yeni geçilecek sürüme alıştırmadan ibaret olduğu kanaatindeyim.
Gelelim osmyi nasıl sevdiğime; tek sezonluk sevdim ve tek sezonluk kalması inancındayım. Çünkü bu şekilde reele yakın, diğer türlü reelden çok çok uzaklaşır. Eğerki sezon devam ederse ve de gelişmiş oyuncular da devam ederse bu rekabeti ortadan kaldırır, ligler çok boş kalır o liglere girecek kullanıcı bulunmaz. Şahsen ben devam eden bir ligde kadro değeri 1000000 M ve üstü bir takım varsa 78 M lik kadroya sahip bi takımla asla rekabet edemem ve de dolayısıyla böyle bir lige asla girmem.