🦅 🇵🇱 [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA
-
@CorreThe To, że został powołany, nie znaczy od razu, że zagra :ok_hand_tone1:.
-
Dobrze, że to jednak Nawałka jest selekcjonerem. Kuba też nie grał praktycznie cały poprzedni sezon i to samo w tym. A popatrzcie ile daje kadrze. Czasami minuty to nie wszystko. Doświadczenie i charyzma też robią swoje.
-
@Michal_ACM
Dokładnie z tym się zgadzam, szczególnie, że mecz będziemy rozgrywać w Podgoricy, która jest uznawana za bardzo trudny i gorący teren, ze względu na atmosferę tam panującą. Doświadczenie Grześka może być bardzo potrzebne. -
@CorreThe said in [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA:
@pimus1910 Od piłkarzy którzy mają być brani pod uwagę przez kadrę powinni regularnie grać mecze w swoich klubach a krychowiakowi troszeczkę słabo to idzie
Niby racja, ale... Krychowiak jest w jednym z najlepszych i najbogatszych klubów świata. To ta sama półka co Bayern Monachium, Real Madryt, Barcelona, Manchester United, Chelsea, Manchster City czy Juventus . Tego ignorować też nie można. Walka o wyjściową jedynastkę tam jest niewyobrażalna, a ktoś kto się zgłasza sam do rezerw na mecze, aby nie wypaść z rytmu meczowego zasługuj na szacunek. Widać, że Krychowiakowi zależy na grze w kadrze. W przeszłości różni z tym aspektem było w przypadku Polaków grających w dobrych zagranicznych klubach :goal:.
-
@mihau1878 To byłoby straszne osłabienie gdyby Milik i Zieliński jednak nie zagrali. Grupę mamy bardzo mocną .
-
@mihau1878 Kurde, oby Sarri się zgodził bo mam bilety razem z @benito1001 na mecz ze Szwecją U-21 i fajnie byłoby zobaczyć ich w akcji.
-
@mihau1878
W takim wypadku bardzo zmniejszało by to naszą szansę nawet na wyjście z grupy, bo mamy ją naprawdę mocną. Wielka szkoda, ale zobaczymy może to się jeszcze zmieni. Trzeba być dobrej myśli -
@Byku-Duma-Warmii Myślę, że ostatecznie ich zwolni na ten turniej w Polsce, gdzie przecież Polacy z nimi w składzie mogą być czarnym koniem Mistrzostw Europy U-21 w Piłce Nożnej 2017 .
-
A ja myślę, że mogą zagrać i w seniorskiej reprezentacji i w młodzieżowej od razu z marszu.
Wiem, że turniej U21 jest u nas w Polsce, ale najważniejsze jest dobro głównej reprezentacji, a w czerwcu gramy arcyważny mecz z Rumunią w Warszawie. Zatem jeśli miałbym wybierać to zdecydowanie wolę żeby zagrali w meczu eliminacji do MŚ. Nie mamy tak szerokiego składu żeby lekką ręką rezygnować z dwóch graczy podstawowej jedenastki. -
@Michal_ACM Ciekawe co odpowiedzieliby na to Zieliński z Milikiem? Gdzie woleliby zagrać?
-
Adam Nawałka, powołał siedmiu zawodników z polskiej ligi na mecz eliminacji mistrzostw świata 2018 z Czarnogórą (=na wyjeździe w dniu 26 marca w Podgoricy. Są to obrońcy: Artur Jędrzejczyk, Michał Pazdan i Maciej Sadlok oraz pomocnicy Damian Dąbrowski, Jacek Góralski, Krzysztof Mączyński i Sławomir Peszko.
Kadra na mecz z Czarnogórą:
Bramkarze: Łukasz Fabiański, Łukasz Skorupski, Wojciech Szczęsny
Obrońcy: Bartosz Bereszyński, Thiago Cionek, Kamil Glik, Igor Lewczuk, Łukasz Piszczek, Artur Jędrzejczyk, Michał Pazdan, Maciej Sadlok
Pomocnicy: Jakub Błaszczykowski, Kamil Grosicki, Grzegorz Krychowiak, Karol Linetty, Maciej Rybus, Paweł Wszołek, Piotr Zieliński, Damian Dąbrowski, Jacek Góralski, Krzysztof Mączyński, Sławomir Peszko
Napastnicy: Robert Lewandowski, Arkadiusz Milik, Łukasz Teodorczyk, Kamil Wilczek
-
@Dovco_HandF fajne powołanie dla Dąbrowskiego i Góralski ale Peszko to jakieś nieporozumienie, chyba tylko przez Lewego
-
Polska reprezentacja rozpoczęła zgrupowanie w Warszawie przed niedzielnym meczem z Czarnogórą. Z tej okazji filmik z kanału "łączy nas piłka". Nie wiem jak wy, ale ja uwielbiam te filmiki. Pokazują jak świetna atmosfera panuje w szatni i dzięki nim możemy zobaczyć jacy ci piłkarze są naprawdę, poza boiskiem.
-
@Michal_ACM
To jest coś na co zawsze czekam, prócz samego meczu ;). Te filmiki są mega śmieszne Inspektor Gadżet :spy: -
@Byku-Duma-Warmii haha Do tego Jędza z Mączyńskim i ich spina w meczu Legia-Wisła