🦅 🇵🇱 [Futbol] REPREZENTACJA NARODOWA
-
Ci co tak narzekają niech wezmą pod uwagę, że graliśmy w ultra rezerwowym składzie, tylko 3 zawodników z meczu z Rumunią grało - Krycha, Pazdan i Jędza. I jak tu wymagać zgrania, skoro pierwszy raz graliśmy w takim zestawieniu. Poza tym w 1 połowie obrona wyglądała dobrze, może poza tą bramką. W ataku sporo niedokładności, Kapustka musi iść na wypożyczenie bo marnuje się w Leicester. A poza tym to tylko mecz towarzyski
-
@ToomAnyWays Tez mam takie odczucia jak ty. Nawałka pokazał jaki jest zapasowy garnitur polskiej reprezentacji i rzeczywiście ryzykował blamaż, bo nie jest to ten sam deseń, a przede wszystkim materiał. Ale jasno i wyraźnie w tej chwili widać, jak brak kilku podstawowych ogniw wpływa na grę polskiej reprezentacji. Remis w tej sytuacji jest sprawiedliwym wynikiem i świetnym zakończeniem meczu bez porażki. Teraz trzeba tylko czekać na kolejne mecze i historyczne wkroczenie Polski do pierwszej "10" w rankingu FIFA. Oby to nastąpiło w przyszłym roku.
-
Z mojej strony to na pewno nie jest narzekanie,trzeba być jednak realistą-nie mamy 20-25 zawodników europejskiej lub światowej klasy,ale powiedzmy,że ok 10-13. Jeśli gra trzech z podstawowego składu to logiczne było jak ten mecz będzie wyglądał a Słoweńcowi po prostu wyszedł strzał jaki by mu wyszedł raz na 10 albo na 20 Natomiast u nas piękna wypracowana akcja zespołowa
-
@pimus1910
Myślę, że mimo wszystko remis jest sprawiedliwym wynikiem i nie krzywdzi żadnej z drużyn. Obie nie pokazały jakiegoś porywającego futbolu, prawda? -
@Dovco_HandF zgadzam się obie drużyny w rezerwowych składach to i mecz jaki był, poza tym Polacy zawsze grali "dopasowując się" do przeciwnika: lepsze mecze przeciw lepszym drużynom i odwrotnie
-
@klosek Dużo jest w tym prawdy, co twierdzisz
-
-
@borynos
Bramka Kownasia, który powoli zaczyna wracać do formy z przed wielu kontuzji jakie go trapiły w ostatnim czasie -
@borynos Bijemy przyszłość Niemców przyszłością Polski - piękne!:first_place:
-
W najnowszym rankingu FIFA - Polska nadal jest na historycznym, 15 miejscu:
Ranking FIFA
-
@Dovco_HandF szkoda ze ten ranking jest o dupe potluc tak naprawde . Czekam na jakies zmiany w tej punktacji i naliczaniu pkt . chocby dlatego ze gospodarz turnieju jest automatycznie skazany na zjazd w rankingu przez brak udzialu w eliminacjach . temat rzeka
-
@maloba Oczywiście masz rację ty i sto milinów głosów takich jak twój na temat tego rankingu... jednak nadal to jest i będzie najważniejszy ranking w piłce nożnej dla reprezentacji narodowych, który np. decyduje o tym kto i z jakiego koszyka będzie losowany w Mistrzostwach Świata Więc trzeba się cieszyć, że Polska jest na miejscu 15 w tym towarzystwie:thumbsup_tone1:
-
@Dovco_HandF Nie wypowiem sie gdzie ja mam ich w Rankingu interesuje mnie tylko Pozycja Hiszpanii .
-
Pamietam jak podczas Euro 2008 ratował honor reprezentacjii, ale teraz jak jest Fabiański i Szczęsny był dopiero trzecim bramkarzem w kadrze
-
Jeden z naszych, polskich genialnych bramkarzy :clap_tone1:.
-
Wielkie dzięki dla Artura! Dwa jego mecze w kadrze szczególnie zapadły mi w pamięć. Wspomniany już mecz z Austrią na EURO 2008 oraz mecz z Niemcami na mundialu 2006 gdzie Artur niemal w pojedynkę zatrzymywał gospodarzy tamtego turnieju. Zatrzymywał aż do ostatniej minuty doliczonego czasu gdy Niemcy wpakowali w końcu gola grającej w 10 Polsce