MPG 2017 Statystyki
-
@pimus1910 said in MPG 2017:
A czy to ma znaczenie ?:D
-
@Stefan-Joptwojmać
Po prostu trochę nie rozumiem waszego sprzeciwu co do tej zasady z tego co wiem to wszędzie tak jest liczony progres i to odkąd pamiętam i nikt nie robi z tego jakiegoś większego problemu Ja rozumiem,że każdy chce bić jakieś swoje rekordy i to jest fajne oraz godne pochwały I nikt nikomu tego nie broni Ale po co robić problem tam,gdzie tak naprawdę go nie ma Były sprzeciwy co do bitew 4x4,teraz już nikt nie narzeka bo okazuje się,że bitwy są bardziej wyrównane i emocjonujące No i przecież progres końcowy nie wlicza się do wyniku,więc tym bardziej trochę nie rozumiem waszego protestu -
@Stefan-Joptwojmać
Po prostu trochę nie rozumiem waszego sprzeciwu co do tej zasady z tego co wiem to wszędzie tak jest liczony progres i to odkąd pamiętam i nikt nie robi z tego jakiegoś większego problemu Ja rozumiem,że każdy chce bić jakieś swoje rekordy i to jest fajne oraz godne pochwały I nikt nikomu tego nie broni Ale po co robić problem tam,gdzie tak naprawdę go nie ma Były sprzeciwy co do bitew 4x4,teraz już nikt nie narzeka bo okazuje się,że bitwy są bardziej wyrównane i emocjonujące No i przecież progres końcowy nie wlicza się do wyniku,więc tym bardziej trochę nie rozumiem waszego protestuŹle mnie odbierasz. Napisałem tylko, że nie rozumiem tego założenia, bo nie do końca jest ono uczciwe - jak sam widzisz podałem argumenty i musisz przyznać całkiem trafne. Podałem też alternatywne rozwiązanie, które wg mnie jest bardziej obiektywne. Dla mnie nie jest ważne czy wlicza się, czy nie wlicza dany progres. Dla mnie ważne jest to, że robione są z tego statystyki. Czy merytoryczna dyskusja jest robieniem problemu? Łukasz sam pisał, że na takie chętnie odpowie.
Jeszcze jedno to, że nikt "już" nie narzeka na obecną formułę rozgrywania MPG wcale nie oznacza, że nam się ona podoba i zdanie zmieniliśmy. Po prostu umówiliśmy się, że skoro zdecydowaliśmy się wziąć w niej udział to w trakcie trwania nie będziemy tego komentować. Tym bardziej, że mamy odmienne zdania z tego co widzę:)
-
@Stefan-Joptwojmać
Masz rację,źle to odczytałem Ale po prostu nie rozumiem tego negowania tej zasady,która obowiązuje wszędzie Masz rację-źle dobrałem słowa pisząc o robieniu problemu A co do formuły mistrzostw-nie mam zdania na ten temat bo nie robi mi różnicy czy to bitwa 4x4 czy 5x5,bitwa to bitwa i trzebą ja po prostu wygrać,nieważne ile meczów i ilu przeciwników Powodzenia w następnej rundzie życzę Stefciu -
@Stefan-Joptwojmać
Masz rację,źle to odczytałem Ale po prostu nie rozumiem tego negowania tej zasady,która obowiązuje wszędzie Masz rację-źle dobrałem słowa pisząc o robieniu problemu A co do formuły mistrzostw-nie mam zdania na ten temat bo nie robi mi różnicy czy to bitwa 4x4 czy 5x5,bitwa to bitwa i trzebą ja po prostu wygrać,nieważne ile meczów i ilu przeciwników Powodzenia w następnej rundzie życzę StefciuWszędzie to ja widzę jak podawany jest progres końcowy. Widzisz trochę się różnimy, bo ja obojętności bardzo nie lubię, a ta w dzisiejszych czasach czy to w życiu realnym czy wirtualnym jest ogromna. Jeśli coś nie jest mi jasne to po prostu dopytuję i przedstawiam swój punkt widzenia zwracając uwagę na aspekty, które w mojej opinie nie pasują. Nie jest to w żadnym wypadku stwarzaniem problemu, a zachęceniem do dyskusji z której może wyniknąć coś owocnego, bądź ktoś może naświetlić mi to z innej strony - tej której akurat ja nie dostrzegam. To, że tak robi się wszędzie nie oznacza, że nie można tego dopracować lepiej i nie jest argumentem.
-
Ja nie do końca wiem o co chodzi i gdzie tkwi problem,dla mnie i mojej grupy progres to tylko taki
wewnętrzyny sprawdzian w bitwie kto o ile rozbudował klub i nie ma on wiekszego znaczenia,ani za to nie ma dodatkowych punktów, nic nie zmienia w wyniku bitwy ,więc jesli ktoś ma zamiar kupować zawodników to powinnien mieć do tego prawo i policzyć sobie progres po ostatnim meczu w lidze ,takie jest moje zdanie ,nie ma o co sie tutaj sprzeczać, bo to nie wypacza wyniku bitwy .Nawet jak po ostatniej kolejce ktoś ma ochotę jeszcze wydawać monety i kupować to smiało droga wolna, nie ma problemy, może to dla niektórych jest bardzo ważne walić progres np ponad 1000% w bitwie ,ma taki ma cel i spoko. -
Ja nie do końca wiem o co chodzi i gdzie tkwi problem,dla mnie i mojej grupy progres to tylko taki
wewnętrzyny sprawdzian w bitwie kto o ile rozbudował klub i nie ma on wiekszego znaczenia,ani za to nie ma dodatkowych punktów, nic nie zmienia w wyniku bitwy ,więc jesli ktoś ma zamiar kupować zawodników to powinnien mieć do tego prawo i policzyć sobie progres po ostatnim meczu w lidze ,takie jest moje zdanie ,nie ma o co sie tutaj sprzeczać, bo to nie wypacza wyniku bitwy .Nawet jak po ostatniej kolejce ktoś ma ochotę jeszcze wydawać monety i kupować to smiało droga wolna, nie ma problemy, może to dla niektórych jest bardzo ważne walić progres np ponad 1000% w bitwie ,ma taki ma cel i spoko.Łukasz pisał, że możesz transferować dalej, tylko on do statystyk w podsumowaniu liczy progres do ostatniego meczu z rywalem;)
-
Nie zabraniam nikomu transferować po ostatnim meczu z rywalem.
Z doświadczenia wiem, że jak się kończy rywalizacje w lidze to robi się "śmielsze i mniej zasadne transfery", czyli np. kupuje się z LT drogiego drugiego bramkarza by sztucznie podskoczyła wartość itp.
Nie ma nagród pieniężnych za wygranie klasyfikacji "profit" (progres nie będzie liczony), dlatego dla samych siebie możecie liczyć po całej lidze.
W statystykach MPG będzie ujęta wartość po ostatnim meczu z rywalem i tak proszę kapitanów, by tak liczyć.
-
@mihau1878 Mój pierwszy puchar w bitwie.Zasadniczo obojętnie,kto by wygrał.Ja czy @ToomAnyWays ...Padło na moje zwycięskie karne
-
U nas puchar wewnętrzny dla @Dovco_HandF, który pokonuje @ciamajda. Po doliczeniu punktów za puchar przewaga "Orzełków" jest jeszcze większa :(. Zostały bardzo ważne kolejki do końca i na pewno w nich będziemy walczyć o jak najlepsze wyniki .
-
@huzar-shakir said in MPG 2017:
@mihau1878 Mój pierwszy puchar w bitwie.Zasadniczo obojętnie,kto by wygrał.Ja czy @ToomAnyWays ...Padło na moje zwycięskie karne
W zasadzie nie jest to obojętne, powinno się oddać mecz temu kto gra jeszcze z rywalem, by podreperować morale, każdy detal ma znaczenie:)
-
Tabelka według wytycznych (AC Bubol, kuba fala, Wojtyn oraz Rehtt - te wartości już zostają i się nie zmienią, pozostała 4 gra jeszcze mecze z rywalami)
-
Jako ciekawostkę podam jeszcze, że do tej pory gospodarze wygrali 22 mecze, w 11 padł remis natomiast goście byli górką 26razy;)
-
@Stefan-Joptwojmać Możliwe,jednak Michał ma jeszcze dwie wewnętrzne gierki,w tym od razu ze mną po finale,a ja z rywalem na koniec więc w tym przypadku nie było tu znaczenia.
-
@Marcin6578 @Byku-Duma-Warmii @Stefan-Joptwojmać @Dovco_HandF @mihau1878 @ToomAnyWays
3 KOLEJKA
Husarya_PL - Aleja Gwiazd
Spartacus Legends - Polish Eagles
Polish Warriors - Polish Legends
Liga: Lithuania (Litwa)
Start: 21 kwiecień (piątek)Home Team:
cel 1 - Trakai 28,21
cel 3 - Kauno Zalgiris 28,06
cel 5 - Suduva 25,07
cel 7 - Atlantas 22,61Suma: 103,95
Away Team:
cel 1 - Zalgiris 28,98
cel 3 - Stumbras 27,34
cel 5 - Utenis 25,5
cel 7 - Jonava 22,24Suma: 104,06
Składy z wyznaczonym kapitanem (C) i potencjalnym moderatorem ligi (PM) proszę napisać do końca 20 kwietnia (czwartek)
Opcje założenia ligi
-
@Stefan-Joptwojmać
Zawsze myślałem, że grając u siebie ma się dużą przewagę, a tutaj na odwrót by się wydawało -
@Byku-Duma-Warmii Widocznie polscy menadżerowie to mistrzowie wyjazdów
-
U mnie w meczu wynik jak w hokeju, postrzelaliśmy sobie z kubą