Pomoc OSM 🤔
-
@ConanBarbarzynca said in Pomoc OSM:
@Dovco_HandF Mam problem z dodaniem zastępcy moderatora grupy PWA, ani w narzędziach moderatora ani we właściwościach grupy nie ma do wyboru opcji zastępcy.
To żadne problem, po prostu nie macie takich uprawnień na Poziom Grupy: 2
Nowicjusze. Trzeba zaliczyć poziom 3, żeby dostać do grupy Zastępcę Moderatora Grupy.Dla przypomnienia - uprawnienia i przywileje na wszystkich poziomach:
@Dovco_HandF said in [Grupy]Battlepedia:
Zmiana Poziomu Grupy
Wszystkie crewlevels mają swoje własne kryteria i prawa. Każda załoga może poprosić o wzrost poziomu swojej załogi na Angielskim forum OCZYWIŚCIE TYLKO W JĘZYKU ANGIELSKIM w tym temacie ,ale najpierw muszą spełnić odpowiednie zadanie do poziomu ,którego będą chcieć uzyskać o to one:
Dostępne Poziomy Grup.
1. Nieaktywna: Poziom automatyczny w momencie utworzenia Grupy.
2. Żółtodzioby: Również automatyczny poziom, osiągany w momencie, kiedy Grupa ma 6 członków. Od tego poziomu Grupa może posiadać własne forum grupowe.
Od pozomu 3 do 10, poziomy są nadawane ręcznie i należy złożyć wniosek o podniesienie poziomu według podanego szablonu.
Kryteria wspólne dla wszystkich poziomów:
- Każda Grupa musi posiadać minimum 5 aktywnych menadżerów (aktywny menadżer - menadżer, który gra obecnie w lidze i który niedawno ukończył inną ligę).
- O nowy poziom można się starać dopiero 30 dni po ostatniej zmianie poziomu.
- Żaden poziom nie może zostać pominięty - nie można na przykład awansować z poziomu 3 od razu na poziom 5, jeżeli Grupa nie była na poziomie 4.
- Liga Grupowa potrzebuje minimum 5 członków, aby została uznana za Ligę Grupową.
Kryteria specyficzne dla każdego poziomu.
3. Poziom 3 - Trenerzy:
- Grupa musi posiadać obrazek i logo z nazwą Grupy (lub skrótem).
- Grupa musi istnieć przynajmniej 1 miesiąc.
- Grupa musi posiadać Ligę Grupową.
Nowe korzyści / cechy: - Grupa może posiadać Zastępcę Moderatora.
- Moderator i Zastępca Moderatora mogą odwiedzać i zmieniać stronę Grupy.
- Grupa może zacząć uczestniczyć w Bitwach Grup.
4. Poziom 4 - Faworyci:
- Grupa musi posiadać obrazek i logo z nazwą Grupy (lub skrótem).
- Grupa musi istnieć przynajmniej 3 miesiące.
- Przynajmniej 75% członków Grupy musi brać udział w Lidze Grupowej.
- Grupa musi mieć zaktualizowaną stronę grupową.
- Grupa musi mieć minimum 5 członków, których doświadczenie musi przekraczać 200 meczów (na ich głównym koncie).
- Grupa musi być w Top 100 oficjalnego rankingu Grup.
Brak dodatkowych korzyści wynikających z awansu na ten poziom.
5. Poziom 5 - Asy:
- Grupa musi posiadać obrazek i logo z nazwą Grupy.
- Grupa musi istnieć przynajmniej 6 miesięcy.
- Wszyscy członkowie Grupy muszą brać udział w Lidze Grupowej.
- Grupa musi mieć minimum 5 członków, których doświadczenie musi przekraczać 300 meczów (na ich głównym koncie).
- Grupa musi być w Top 75 oficjalnego rankingu Grup.
6. Poziom 6 - Mistrzowie:
- Grupa musi istnieć przynajmniej 12 miesięcy.
- Przynajmniej 75% Grupy musi brać udział w Lidze Grupowej.
- Grupa musi mieć minimum 5 członków, których doświadczenie musi przekraczać 500 meczów (na ich głównym koncie).
- Grupa musi być w Top 50 oficjalnego rankingu Grup.
7. Poziom 7 - Fenomenalni:
- Grupa musi istnieć przynajmniej 20 miesięcy.
- Przynajmniej 50% Grupy musi brać udział w Lidze Grupowej.
- Grupa musi mieć minimum 5 członków, których doświadczenie musi przekraczać 750 meczów (na ich głównym koncie).
- Grupa musi być w Top 25 oficjalnego rankingu Grup.
Korzyści wynikające z awansu na ten poziom (inne niż na poprzednich poziomach): - Grupa nie musi uczestniczyć w rundach kwalifikacyjnych Mistrzostw Świata Grup (CCL).
8. Poziom 8 - Elita:
- Grupa musi istnieć przynajmniej 30 miesięcy.
- Grupa musi mieć minimum 5 członków, których doświadczenie musi przekraczać 1000 meczów (na ich głównym koncie).
- Grupa musi być w Top 10 oficjalnego rankingu Grup.
9. Poziom 9 - Ścisła czołówka:
- Grupa musi istnieć przynajmniej 42 miesiące.
- Grupa musi mieć minimum 5 członków, których doświadczenie musi przekraczać 1300 meczów (na ich głównym koncie).
- Grupa musi być w Top 5 oficjalnego rankingu Grup lub wygrała oficjalny turniej Grup (CCL).
10. Poziom 10 - Legendy:
- Grupa musi istnieć przynajmniej 60 miesięcy.
- Grupa musi mieć minimum 5 członków, których doświadczenie musi przekraczać 1600 meczów (na ich głównym koncie).
- Grupa musi wygrać oficjalny turniej Grup (CCL) lub zrobić coś wspaniałego dla światowego OSM (wniosek musi być potwierdzony przez najwyższy personel OSM).
Ważne: Jeżeli Grupa osiągnie dany Poziom, nie może go stracić, chyba że w wyniku decyzji najwyższego staffu OSM, w wyniku powtarzającego się złego zachowania tej Grupy.
tłumaczenie z języka angielskiego - @Kethraee
-
u mnie sposób podany przez @Damiś27 zadziałał, może to wina przeglądarki albo trzeba wyczyścić ciasteczka (cookies)
-
@zaloguj99 Zgłoszę sprawę informatykom. To nie jest coś wyjątkowego, taki problem z brakiem dostępu do swojego grupowego forum ma/miało wielu menadżerów :ok_hand_tone2: Próbują to opanować, ale niestety nadal są błędy.
-
@Dovco_HandF said in Pomoc OSM:
dzięki =D -
-
@Dovco_HandF czyli wszystko jasne dlaczego nie mogłem, pozostaje zbierać ekipę, robić ligę grupową i składać podanie o wyższy poziom.
-
@ConanBarbarzynca Dokładnie tak :ok_hand_tone1:.
-
Jestem na forum
-
@Shadi32
Czemu tak długo? -
@Dovco_HandF jest jakiś problem techniczny? Od godziny serwe Kazimierz stoi, symulacje nie są prowadzone, jest także problem z aplikacją na androida , nie można wejść na OSM
-
w aplikacji wyświetla sie błąd 3000-0
-
tylko co z symulacjami które stoją? Mecze będą przesunięte?
-
-
@Byku-Duma-Warmii dzięki za wyjaśnienie, zaczekam do jutra może wszystko się poukłada
-
Rankingi krajowe gdzieniegdzie padły. Nasz polski ranking jest wyczyszczony i podobna sytuacja ma miejsce w innych czołowych nacjach OSM. Choćby Włochy, Turcja, Brazylia, Rumunia, Portugalia i jeszcze pare innych. Odzwierciedlenie ma to w rankingu narodów gdzie np Szwajcaria i Algieria pojawiły się w top 10
Czyli co? Pewnie w poniedziałek wszystko wróci do normy?
-
@Michal_ACM Zapewne. Takie to jest teraz OSM niestabilne ciągle w tej wersji 3.0. Należy liczyć, że z biegiem miesięcy/lat będzie lepiej .
-
- @Dovco_HandF Mam problem z edycją profilu/profilem, gdyż niby się zapisało. W praktyce się nic nie zapisało:
1.Przed zmianami
2. Po zmianach usunięciu motta oraz wpisaniu na początku jak widać"Damian" oraz zapisaniu"
3. Po wejściu do:edycji czy na profil nic się nie zapisało
Mógłbyś zgłosić to do poprawy?
- @Dovco_HandF Mam problem z edycją profilu/profilem, gdyż niby się zapisało. W praktyce się nic nie zapisało:
-
@Damiś27 Znam ten ból, dopiszę cię informatykom do listy - sam na niej jestem od dawna z tym samym problem :thumbsdown_tone3:.
-
@Dovco_HandF said in Pomoc OSM:
@Damiś27 Znam ten ból, dopiszę cię informatykom do listy - sam na niej jestem od dawna z tym samym problem :thumbsdown_tone3:.
Kiedyś już dawno zgłaszałem, ale myślałem że już to poprawili i sprawdź czy jestem na tej liście. Oczywiście teraz lepiej wykonałem zgłoszenie problemu