IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
@ronaldinho-gaúcho-gaming A jak zagra on? Ma rozbudowany stadion do poziomu 3 czy 2 lub 1? A może 0?
-
Szczerze, na poziomie "gry z kumplami" olej wszystkie bonusy typu 6 zawodników tej samej narodowości lub pozycje, inaczej szybko przestaniesz grać Albo przynajmniej skup się tylko na jednej. Najważniejsza jest taktyka, z takich tipów, zawsze rob stadion na 3, dbaj o kondycję zawodników i staraj się mieć zrównoważony skład (nie, jeden Messi 94 a reszta po 70), jeśli masz dużą przewagę składu graj ofensywnie (polecam 433) ale uważaj, na lepszych graczy, dwa razy się zastanów, tym bardziej na wyjeździe. Ogolnie przejrzyj sobie ten temat, jest tu dużo ciekawych rzeczy.
-
Ronaldinho Gaúcho Gaming Polish Usersreplied to jasiuk88 on last edited by Ronaldinho Gaúcho Gaming
-
@ronaldinho-gaúcho-gaming Ze względu na to, że macie podobny poziom kadry, możesz zagrać ofensywnie 433, albo trochę się zamurować grając 451 strzały. Przede wszystkim tak jak pisali koledzy powyżej, dużo kombinuj i zmieniaj w ustawieniach, dzięki temu poczujesz co ma jaki wpływ na wynik.
-
@pawełpaweł Oke, myślę że spróbuje zagrać te 4-5-1 i zobaczyć, czy jest to dobra taktyka na wyjeździe przeciw mocnemu zespołowi
-
Ok, sprawa wygląda tak. Jeszcze raz chciałem się zapytać jak Wy byście zagrali w tym meczu. Jest to najważniejszy mecz i chciałem właśnie co doradzicie z taką kadrą.
Mój znajomy zagra na 100% 4-3-3 A skrzydłami. Tu jego skład:
Jaka taktyka, suwaki, itd. Już wcześniej o to pytałem ale do końca pewien nie jestem, także chce się tak ostatecznie poradzić.
Z góry dzięki!
PS. gram wyjazd -
@ronaldinho-gaúcho-gaming jesteś w Akadmii najstarszej polskiej grupy więc może pytaj ich. Ja nie mam zamiaru podpowiadac Tobie i wzmacniać akademię konkurencyjnej grupy. Więc może napisz do liderów swojej grupy zeby oni Tobie podpowiadali suwaki i jak grać.
-
jaka wystawic formacje na przeciwnika gosc 4-2-3-1
moj zespół 88 przeciwnik 67 -
@kamykx said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
jaka wystawic formacje na przeciwnika gosc 4-2-3-1
moj zespół 88 przeciwnik 67Myślę, że na spokojnie jakieś ofensywne 433b skrzydła
-
a suwaki
bo poprzednio to za mocno miałem ustawione ? -
@kamykx Ustaw je np. w linii 75% jak sędzia nie jest czerwony/pomarańczowy .
-
Witam Wszystkich, jestem nowy w rodzinie OSM i mam pytanie czysto hipotetyczne jak grać drużyna silniejszą na wyjeździe? Po przeczytaniu tutejszego forum i innych ciekawych stron, wnioskuję że sprawdzi się 451. Pytanie jak ustawić suwaki? Jak miałbym słabsza drużynę to ustawił bym defensywnie np w okolicach 35 i strzały z każdej pozycji. Jak mam silniejszą to też grać defensywnie bo mecz wyjazdowy czy zaryzykować ofensywnie?
-
@bartek087 możesz zaryzykować trochę wyższe suwaki, albo może wyjazdy grywać 4231
-
@bartek087 said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Witam Wszystkich, jestem nowy w rodzinie OSM i mam pytanie czysto hipotetyczne jak grać drużyna silniejszą na wyjeździe? Po przeczytaniu tutejszego forum i innych ciekawych stron, wnioskuję że sprawdzi się 451. Pytanie jak ustawić suwaki? Jak miałbym słabsza drużynę to ustawił bym defensywnie np w okolicach 35 i strzały z każdej pozycji. Jak mam silniejszą to też grać defensywnie bo mecz wyjazdowy czy zaryzykować ofensywnie?
Witaj! Może spróbuj tego na początek i nam napiszesz jak się sprawdza. Wielu graczy to 451 z Poradnika próbowało
@dovco_handf said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@Dovco_HandF said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
A teraz chcę wam pokazać 451, kiedy drużyny prezentują zbliżony poziom czyli powiedzmy, że różnica pomiędzy nimi nie wynosi więcej niż 100 mln na początku ligi. 451 to klasyka wersji OSM 3.0 bije wszystko i wszędzie, jest damka w szachach, dobra na wszystko, ale i 451 można zaszachować, choć nie jest o to łatwo. Wytłuszczam: to nie moja propozycja tylko Poradnika OSM z mojego Androida. Nie wiem czy to jest dobre, czy złe - przekonajmy się.451 Strzały
I pamiętaj o bonusach:
1/Ustawienie wszystkich zawodników na ich nominalnych pozycjach. Jak dobrze ustawisz to ci się podświetle na zielono:
2/Bonus narodowościowy:
@dovco_handf said in Ważny bonus w grze! 6 i więcej zawodników z tego samego kraju...:Krótko, dla tych co nie znają angielskiego:
Od teraz jak masz w składzie wyjściowym 6 i więcej zawodników tej samej narodowości otrzymasz dodatkową premię, co znaczy, że twój zespół zagra lepiej niż jakby nie miał tego bonusu. O ile lepiej będzie taki zespół grał, to już chciałbym, żebyśmy współnie doszli do tego wniosku w tym wątku -
@minibus_30 said in Pomoc OSM :
@dovco_handf jak myślicie dobrze wszystko mam ustawione czy moze cos zmienić?
442B wartosc kadry 250 mln
styl gry: gra podaniami
napastnicy: tylko atak
pomocnicy: gra do przodu
obrona: cofnięta
pułapka ofsajdowa: nie
krycie indywidualne
wejście w przeciwnika: agresywne
pressing 78%
tempo podań 78%
offesnsywny 75% -
Jaka wartość składu rywala? Grasz u siebie czy na wyjeździe? Jaki sędzia?
-
-
Dla przypomnienia o tym temacie
Nowym graczom może coś się przydać -
Propozycje do silnych ataków z yt:
-
Proszę doradźcie mi gdzie popełniłem błąd? Przegrywając 2:4. Oboje wyjechaliśmy na zgrupowanie.
Mój skład i taktyka:
Gra skrzydłami
Atak- tylko atak
Pomoc - na swojej pozycji
Obrona głęboko cofnięta
Krycie strefa i pułapka offsajdowa
Suwaki:
70
61
65Przeciwnik:
Z góry dziękuję za pomoc !
-
@ksgdamiano z tego co widzę ostatnio najlepsza formacja do gry do jest 433B lub 433A skrzydła. Z takimi suwakami gdybyś zagrał 433 myślę że udało by się wygrać.
Ale patrząc na Twoją formację to brakuje Tobie bonusu za narodowość i w zależności od sędziego mogłeś ustawić wyższy pressing.