🌍 ⚽ Inne piłkarskie ligi świata
-
@maloba
Prawdziwe serce i płuca zespołu -
@pimus1910 a ja Maradone uwiebiałem.Za dzieciaka to był bożyszcz nie tylko w Argentynie. Do tej pory uchowały mi się plakaty Diego.Niektóre po 30 lat mają,inne mniej. (Gazeta "Piłka
Nożna"-mało kto z młodocianych geniuszy wie,że coś takiego istniało") Jemu wybaczano wszystko.Czy bramkę zdobytą ręką,czy inne zagrania,które przeszły do historii.Mało kto pamięta rajdy Diego,po których to rywale kładli się jak powalone słupki.Inne czasy...Teraz trudno znaleźć takigo maestro ,z poezją w nodze.Może karanie zielaka i inne specyfiki pomagały Boskiemu w tak znakomitej grze?Kto wie.Ale wiem jedno. Dla mnie to było coś !!! -
Maradona? Dobry był zawodnik palił i pił ale miał pokrętło w nogach tak już jest że grzeczni w sporcie nie wygrywają. Ja pamiętam trochę inną akcję z Diego na mistrzostwach świata podczas meczu Argentyny z Wlochami kiedy to Maradona otrzymał boksa na zęby od brutalnego obrońcy Claudio Gentile podczas gdy sędzia był zajęty ustawianiem muru no i jego bramka w meczu z Anglią gdzie przedryblował 5 zawodników i bramka
-
@maloba
Niestety, nie ma już tak wielu zawodników takich takiego typu, jak oni właśnie, ale jeszcze czasem się zdarzają tacy piłkarze :slight_smile:. -
@Byku-Duma-Warmii Teraz wszedzie sa kamery mikrofony i co dziwne coraz wiecej aktorstwa .. Licze na wprowadzenie powtorek i karanie za wymuszanie dyskusje i symulowanie !
-
@maloba
Też jestem za tym, może dzięki wprowadzeniu tych powtórek tej całej symulacji będzie mniej :fingers_crossed:. -
@Byku-Duma-Warmii a Paolo Maldini? Całe życie i kariera poświęconą AC Milan.nie powiem żebym jakoś szczególnie lubił gościa,jednak kto w obecnych czasach gra dla jednego klubu?Chyba nikt.
-
@huzar-shakir
Totti -
@huzar-shakir
Dlatego właśnie napisałem, że jeszcze tacy się zdarzają, a mam właśnie przykład taki we Włoszech. Odpowiednio Paolo Maldini oraz Francesco Totti :slight_smile:. Tacy zawodnicy są najlepsi -
@pimus1910 jasne.Totti.Nie zapomniałem...Maldini-siła spokoju.Totti-Stary narwaniec.
-
@huzar-shakir
Iniesta, Busquets no i Messi -
@pimus1910 problem w tym,że się z Tobą nie zgodzę.Maldini to wychowanek Milanu.Iniesta zaczął od Albacete.Busquets i Messi też nie są wychowankami Blaugrany.
-
@huzar-shakir
Racja-moj błąd no to pozostaje Totti blisko takiego wyczynu byli Xavi i Gerrard jednak tutaj niezrozumiałe decyzję zarządów odebrały im to.. -
Ogólnie z tych grających jeszcze piłkarzy, niestety mało już zostało takich, którzy całą swą karierę spędzili w jednym zespole.
-
@mihau1878 ...przykro mi,ale Ryan Giqqs to wychowanek lokalnego rywala Manchester City....Gary Neville owszem.Cała kariera spedzona w MU.
-
@mihau1878
Dobrze, że w końcu się przełamał, nie dość, że pomógł drużynie zdobyć mistrzostwo Belgii :flag_be: to jeszcze ma odskoczyć na bramki swoim rywalom w walce o tytuł króla strzelców .A tutaj mistrz Rosji:flag_ru: - Spartak Moskwa, który zdobył te trofeum po raz w historii swego klubu po latach przerwy.
Tutaj szalona radość zawodników oraz kibiców po zdobyciu mistrzostwa :slight_smile: