🇮🇹 [Futbol] Serie A, włoska piłka, piłkarze...
-
@mihau1878
Zasłużenie wygrali ten puchar, tak jak zapewne i wygrają ligę. Juventus zdominował całą ligę włoską, teraz nie wiem kiedy ktoś przerwie ich dominację, bo jakoś nie widzę żadnej drużyny, która może im to utrudnić. Ale to jest właśnie sposób na to jak powinno się zarządzać klubem :slight_smile:. -
Napoli pewnie pokonuje Fiorentine 4:1. Casły mecz rozegrał obchodzący 23 urodziny Piotr Zieliński. Arkadiusz Milik cały mecz spędził na ławce rezerwowych
Natomiast Wojciech Szczęsny musiał wyciągać piłkę z własnej bramki aż 3 razy, a mimo to zespół z wiecznego miasta wygrywa z Chievo Verona 5:3
-
@mihau1878
Kolejne gole El Shaarawy-iego:flag_it:. -
-
Juventus mistrzem po raz piąty z rzędu a Milan zapewnia sobie awans do eliminacji Ligi Europy po długich trzech latach bez pucharów!
-
@mihau1878
Jeszcze żadnej drużynie nie udało się zdobyć Mistrzostwa Włoch:flag_it: razy z rzędu . Wielki Szacun dla Juventusu Turyn -
@Byku-Duma-Warmii Aj racja to już szósty tytuł z rzędu a nie piąty tak jak pisałem. 3 razy Conte i 3 razy Allegri.
-
@mihau1878
Jest Cionek w pierwszym składzie, to bardzo dobra wiadomość przed zbliżającym się meczem reprezentacji Polski:flag_pl:. -
Odnośnie ostatnich plotek i ploteczek transferowych bardzo interesująco może prezentować się odbudowany Milan w przyszłym sezonie. Na pewno przyjdzie Musacchio który należał do czołówki stoperów w Hiszpanii, praktycznie zaklepany jest Kessie o którego batalię przegrała Roma(notabene Spalleti ma zostać ogłoszony nowym trenerem Interu), mówi się jeszcze o Papu Gomezie, Contim, Ricardo Rodriguezie a nawet Cescu Fabregasie czy Balde Keicie. Myślicie, że Chińczycy przywrócą im dawny blask?
-
@PepGuardiola-FCB
Mi się wydaję, że zdecydowanie tak :fingers_crossed:.