MISTRZOSTWA POLSKI OSM 2016
-
Tak jest , proszę o zachowanie spokoju i kultury na forum oraz opanowanie zbędnych emocji . A jeżeli chodzi o sparingi , to ,jak pisałem wcześniej, macie co chcieliście . Będziecie teraz posłusznie wysyłać screeny na każde polecenie Organizatora ,i koniec dyskusji .
-
Jeżeli ktoś zauważy, że w jakimś meczu ktoś gra stylem ostrożnym przeciwko idź na całość albo agresywnie lub wystawia do gry najsłabszych zawodników przeciwko najmocniejszym - proszę natychmiast zrobić screena takiej sytuacji i opublikować tu na forum. Nie chcemy nikogo zbanować, czy zamknąć konto, ale zdajemy sobie sprawę, że jesteśmy tylko ludźmi i różne pomysły komuś mogą chodzić po głowie, aby pomóc koledze w zajęciu jak najlepszego miejsca na koniec rozgrywek. Tu nie chodzi o to, żeby Organizatorzy cały dzień siedzieli nad meczami i analizowali: kto jak zagrał. Niech każdy z was będzie obserwatorem i sędzią piłkarskim w tym finale, aby wszelkie możliwości przekrętów i cwaniactwa zdusić w zarodku, zamordować zanim dojdzie do zdarzenia.
Lepiej przegrać z honorem, niż wygrać bez honoru!
-
spoko ja ciagle twardo gram badz ostro
i co do dyskusji to widze ze mecze miedzy niektorymi menadzerami bede zaciete ze wzgledu na spinki na forum heheh kazdy bedzie chcial pokazac swoja wyzszosc i dokopac temu z kim mial spine heheh
powodzenia ludki
-
@Dovco_HandF
To ja już uprzedzę, że grywałem w kwalifikacjach i pewnie tutaj też zdarzy mi się zagrać np. stylem normalnym. Tak samo grywałem najsłabszym składem w kwalifikacjach i pewnie tutaj też mi się zdarzy zagrać najsłabszym składem. -
@cogito
Rozumiem, po to, żeby dać odżyć z kondycją lepszym zawodnikom, ale wcale nie musisz wtedy zagrać ostrożnie, albo normalnie, prawda? Bo gdybyś zagrał ostrożnie i najgorszym składem to wybacz, ale tylko ślepy by mógł cię nie podejrzewać o podłożenie się, cokolwiek byś twierdził.:cartwheel_tone4: -
@Dovco_HandF
Dlaczego nie mogę zagrać normalnie przy srogim arbitrze ? No przecież to ja gram i ja decyduję czy podejmuję większe ryzyko dostania czerwa czy nie, prawda ? Ktoś chce grać agresywnie czy ostro to proszę bardzo. Też grywam agresywnie jak i normalnie i nie widzę w tym problemu. Gdy zagram z Tobą w pierwszej kolejce normalnie z najsłabszym składem to rozumiem, że oprócz tego, że przegram ukaracie mnie dodatkowo -3pkt ? -
@cogito
O co ci chodzi? Szukasz dziury w całym? Nawet w Mistrzostwach Świata takie dziwne mecze są prześwietlane, a menadżerowie banowani. Dlaczego my mamy pozwalać na jakieś nieczyste zagrania? Każdy podejrzany mecz będzie dokładnie prześwietlany i jeżeli uznamy, ze doszło do naruszania zasad fair play - będzie przeprowadzone szczegółowe dochodzenie , będą bany i zamykanie kont bez żadnej dyskusji na forum. To nie domowe przedszkole tylko poważny, mistrzowski turniej. W dodatku finał. To teraz sobie dyskutujemy, jak się zacznie gra, nie forum będzie decydować o tym, czy mecz był ustawiony, czy nie, tylko organizatorzy. -
@Dovco_HandF
O co mi chodzi ? Chodzi mi o to, że chciałbym mieć jasną informację :
Czy mogę grać ostrożnie lub normalnie najsłabszym lub nie najmocniejszym składem z kimkolwiek w tym finale.
Nie chciałbym ponosić żadnych negatywnych konsekwencji za to, że np. na kolejną kolejkę chcę mieć gotowych do gry najlepszych zawodników i zagrać ustawieniem 6-3-1 dlatego wystawiam najsłabszy skład i gram ostrożnie lub normalnie, żeby któryś z obrońców nie dostał kartonika. Oczywiście jest to odpuszczenie meczu ale wynik przecież nie jest do końca przesądzony.
Nie czepiam się tylko zanim rozpocznie się pierwszy mecz chciałbym wiedzieć, że za takie coś mnie nie zbanujecie.
Wiem, wiem odpowiedzi nie dostanę a Wy zdecydujecie czy będzie ban czy nie.
Dlatego już na początku informuję, że tak grałem i jak będzie taka potrzeba to tak zagram. Bić się o pierwsze miejsce nie będę dlatego mam nadzieję, że nie zbanujecie za takie ruchy, gdy będę walczył np. o przedostatnie miejsce
Jeszcze raz podkreślę, że się nie czepiam tylko walczę o nie zbanowanie mnie -
@cogito
Zbanujemy cię tylko wtedy jak ci udowodnimy przekręt. Bez udowodnienia winy - nie ma winy. Możesz grać jak chcesz, bylebyś grał uczciwie. 3mam kciuki żebyś wygrał ligę, jesteś świetny i nie rozumiem, czego akurat ty się obawiasz? Przecież do tej pory grałeś uczciwie, prawda?:man_in_tuxedo_tone5: -
@kuba-fala Ja wiem kuba, że ty nawet byś nie pomyślał, żeby komuś się podłożyć. Takie coś się ciągnie za człowiekiem do końca kariery jak smród palonej gumy.
-
@Dovco_HandF
Ja po prostu zagrałem w półfinale najsłabszym składem chyba trzy razy ale 'odpuszczając' te mecze nie myślałem o tym, że dzięki tym 3 pkt., które ktoś zyskał ten ktoś awansuje do finału tylko kalkulowałem z kim mi opłaca się wygrać a komu mogę 'odpuścić' żebym to ja awansował i tyle. A tu mnie teraz jakimiś banami stresujecie za 'odpuszczanie' Wszystko już wiem. Postaram się nie podgrzewać sytuacji i grać co najmniej agresywnie. -
@cogito I dobrze zagrałeś w półfinale. Trzeba czasem rotację zrobić zawodnikami, żeby odpoczęli. Ta spina jest niepotrzebna. Wszyscy wiemy dokładni o co chodzi i ci co grają zawsze fair - absolutnie nie mają podstaw do jakichkolwiek obaw i paniki.
-
To jest po prostu zwykłe chamstwo ,że od razu zakładacie że ktoś będzie chciał robić jakieś przekręty ,czy też grać nieuczciwie. Poza tym co ma znaczyć to napuszczanie menadżerów na siebie słowami typu " jeżeli ktoś coś zauważy ... " Czyli trzeba przez to rozumieć ,że chcecie żeby każdy każdego podpierdzielał . Stare porzekadło głosi że " jedynie złodziej widzi zawsze w innym człowieku złodzieja " . Jeżeli chodzi o mnie ,to będę się bacznie przyglądał wynikom meczów pomiędzy członkami grupy Polish Eagles , bo podejrzewam że możecie grać nieczysto ,tzn oddawać sobie mecze.
-
Cezzaro dlaczego jeśli ktoś wspomni o czymś to jest to wyolbrzymiane i rozdmuchiwane? Po prostu była to zwykła uwaga, by zwrócić uwagę na bardzo istotny problem. Nie ma co oszukiwać się w grze jak w życiu - pełno jest cwaniaczków. Naświetlenie tego ma kilka pozytywnych skutków zwłaszcza, że takie mecze łatwo jest rozpoznać.
-
Dla Ciebie to była zwykła uwaga , a dla mnie nie . Nie chce mi się dalej drążyć tematu bo to i tak nic nie da. W każdym razie ze swojej strony mogę zapewnić ,że będę grał tak jak ja będę chciał , i jak będę chciał wystawić najsłabszy skład to tak zrobię , i g***o to kogo powinno obchodzić .