IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
Siemanko. Jaką polecacie grać formacją na wyjeździe na równy zespół, który gra ofensywnie? Wiem, że muszę postawić bardziej na defensywę, tylko nie do końca jestem pewny formacji.
-
To jest mecz drugiej kolejki. Gram Southamptonem przeciwko LIverpoolowi. Mam lepszych pomocników, obrońców oraz bramkarza. Przeciwnik postawił na formację 3-4-3B skrzydłami z kryciem indywidualnym bez pułapki.
-
Gram na wyjeździe
-
@SirSosna Możesz zagrać 4-4-2 B podania-można za ryzykować gdyż to początek ligi i gracz może mieć maks. stadion na poziomie 1. Jeśli sędzia na to pozwala zagraj agresywnie lub na faul. Jeśli sędzia czerwony to raczej na normalnym żebyś nie dostał czerwonej, bo masz mało piłkarzy i patrz czy coś zmienia przeciwnik.
Powodzenia -
https://scr.hu/L9aOzA co myslisz o takej taktyce? Gram ostrożnie, bo sędzia czerwony
-
@SirSosna Pomocnicy neutralnie, napastnicy tylko atak lub wspieranie pomocy zależne od przeciwnika. Paski do poprawy, gdzieś tam wyżej było kiedyś jak paski się ustawia. Tam widziałem bardziej ok niż te co widziałem u Ciebie.
Styl gry normalny to minimum. Są przepaści pomiędzy stylami gry. Jeśli przeciwnik zagra agresywnie to nawet można zaryzykować że Ty też możesz w tedy zagrać, ale proponuję normalnie. -
https://scr.hu/kVKZgm jest lepiej ? ;D
-
@SirSosna Nadal paski do poprawy poczytaj komentarze nie raz są przydatne. Nie chcę Ci wszystkiego mówić, gdyż tak się więcej nauczysz mam nadzieję że zrozumiesz. Analiza i spostrzegawczość i wyciąganie wniosków są tu bardzo ważne w tej grze
-
Wiem, jestem wdzięczny za rady ;D Dam znać po meczu jak poszło
-
Cały czas obserwuje, do meczu jeszcze sporo czasu. Jeszcze myslę o 4231 ze strzałami. Na wyjazdy to zabójcza taktyka
-
1Właśnie o tych dwóch taktykach pomyślałem na początku, w sumie może jednak zagram 451. Ogólnie zauważyłem, że na niższe cele sprawdza się 352. Gram Chile. Zremisowałem z Hiszpanią i wygrałem z Brazylią, kadry mają o kilka razy mocniejsze.
-
@pimus1910 said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@SirSosna
Zagraj 451 i masz pewne 3pkt@SirSosna Zgadzam się i jeśli udało Ci się kupić dobrego 5 pomocnika w tedy nawet jest bardziej pewne niż 4-4-2 jest dobre na tych zawodników co posiadasz. Bo widzę że te 4-4-2 masz do poprawy i chyba pewniejsze będzie zagranie 4-5-1 strzały. Tylko jeden z minusów 4-5-1 jest sporo remisów.
-
@SirSosna said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
1Właśnie o tych dwóch taktykach pomyślałem na początku, w sumie może jednak zagram 451. Ogólnie zauważyłem, że na niższe cele sprawdza się 352. Gram Chile. Zremisowałem z Hiszpanią i wygrałem z Brazylią, kadry mają o kilka razy mocniejsze.
Nie ma reguł czy niższy cel czy wyższy cel. Liczy się jakie posiadasz umiejętności taktyczne oraz ważny też jest skład. Jak byś popatrzył np. ja gram z najgorszymi celami i mam lepsze składy niż 1. (Wiadomo nieraz się zdarza że ktoś ma lepszy skład ode mnie)
-
No wiadomo, tylko, że w tamtej lidze transfery są zablokowane