Pomoc OSM 🤔
-
@Byku-Duma-Warmii said in Pomoc OSM:
@Dovco_HandF
Masz rację, Jurku pomyliło mi się była aktualizacja, która właśnie wprowadziła, że niższe ligi po prostu będą pokazywane w dominacji na świecie .Będą się pokazywały z wygranymi zdobyczami w tych niższych ligach, ale nie będą miały wpływu na zaleczenie kraju w Dominacji. Tu nadal liczyć się będą tylko ligi najwyższe z każdego kraju :thumbsup_tone1:.
-
@Cezarro mam to samo tylko ze ja caly czas ma 2 strone odswiezam strone i za ktoryms razem trafie na 1
Można i tak ,ale to uciążliwe jest . Zapewne taki sam błąd występuje też u innych osób. U mnie już od jakiegoś czasu tak jest ,i nic się nie zmienia. Może tak już zostanie na stałe ? Tutaj jest wszystko możliwe
-
-
@Didierluk said in Pomoc OSM:
Ja w ustawieniach forum mam odznaczoną opcję "Dziel tematy i posty na strony zamiast używać nieskończonego przewijania". Jak przewijam w dół to się pokazują kolejne tematy. Brak podziału na strony - brak problemu przełączania stron
Od dawna mam taką opcję odznaczoną :slight_smile:
-
-
@Byku-Duma-Warmii said in Pomoc OSM:
@Cezarro, @maloba
Wystarczy, że wyczyścicie historię przeglądarki wraz z ciasteczkami. Ostatnio miałem taki sam problem i to mi właśnie pomogło .Dzięki za pomoc :thumbsup_tone2:
-
Siema sorry z góry jak w nie odpowiednim dziale ale pytanie na szybko:
Gram Hertha Berlin z Bayern M w finale pucharu. Nie jest to bot.
Gra on zawsze ustawieniem 3-4-3A ... Jakie jest najlepsze ustawienie przeciwko tej formacji?
Mecz na wyjeździe
Licze na szybką odp aby ustawić skład przed pracą (II zmiana) :):) -
Tutaj możesz poszukać informacji, albo zapytać co i jak:
https://forum.onlinesoccermanager.com/topic/219/imperium-taktyki-i-ustawień-meczowych/342
-
@Michał-Kubik
A co do tego meczu w pucharze to nie grasz go na wyjeździe tylko na neutralnym terenie :slight_smile:. -
@maloba
@Damiś27 said in Pomoc OSM:@Dovco_HandF said in Pomoc OSM:
Punkty do rankingu menadżera z ostatnich 180 dni są liczone w 100%.
Punkty zdobyte na następne 520 (od 180 aż do 700) dni są liczone mniej, na różnych poziomach procentowych - malejąco, im dłuższy okres, dopóki nie zostaną ostatecznie na poziomie 1% w 720 dniu.
Wszystkie punkty starsze niż 700 dni liczone są 1% dla całości.
Dlatego właśnie ranking menadżerów jest ruchomy i czasem wydaje nam się, że nie wiadomo gdzie gubimy punkty. Dziękuję za uwagę :older_man_tone1:.@Didierluk @zkrystian
Tyle co ja wiem o punktach:- grać z niskimi celami(słabe drużyny)
- Zdobywać punkty i za każdą rundę pucharu jest odpowiednia ilość punktów. Im niższy cel tym więcej punktów za kolejną rundę pucharu i zwycięstwo oraz remis.
- Ważniejsze grać mecze z aktywnymi graczami
- Więcej na plus czyli np. 3 miejsce cel 13 to więcej punktów chyba będzie niż cel 5, a miejsce 2.
- Za porażkę nie ma punktów
- grać mecze z graczami (najlepiej, żeby byli aktywni)
- Aktywniejsza liga i jak najwięcej graczy (nie komputer)
- Dobre zarządzanie klubem, składami i rynkiem transferowym (sprzedaż i kupno piłkarzy)
- Gra z graczami minimum 100 meczów na głównym koncie lub 50 meczów na każdym koncie, czyli minimum 200 meczów na wszystkich kontach
- Dobieranie celów do własnych umiejętności (zaliczenie celu)
- gra z dobrymi graczami uczy, ale trudniej osiągnąć cel i z nimi wygrać
Wszystko jest z mojej własnej obserwacji, więc mogę się w czymś mylić.
-
@mihau1878 no wlasnie w polskiej lidze mialem dziwna sytuacje mam cel 12 i kiepski poczatek ligi w momencie jak juz wszedlem na celowe miejsce mialem najwiecej pkt w calej lidze a wszyscy graja od poczatku . Potem po porazce ucielo mi o polowe i po powrocie na 12 juz tyle samo nie oddalo . ba nawet polowy nie oddalo .
-
@maloba
Tak czasem bywa i my za to ile nam punktów dodaje i zabiera nie jesteśmy odpowiedzialni.