Pomoc OSM 馃
-
Tutaj mo偶esz poszuka膰 informacji, albo zapyta膰 co i jak:
https://forum.onlinesoccermanager.com/topic/219/imperium-taktyki-i-ustawie艅-meczowych/342
-
@Micha艂-Kubik
A co do tego meczu w pucharze to nie grasz go na wyje藕dzie tylko na neutralnym terenie :slight_smile:. -
@maloba
@Dami艣27 said in Pomoc OSM:@Dovco_HandF said in Pomoc OSM:
Punkty do rankingu menad偶era z ostatnich 180 dni s膮 liczone w 100%.
Punkty zdobyte na nast臋pne 520 (od 180 a偶 do 700) dni s膮 liczone mniej, na r贸偶nych poziomach procentowych - malej膮co, im d艂u偶szy okres, dop贸ki nie zostan膮 ostatecznie na poziomie 1% w 720 dniu.
Wszystkie punkty starsze ni偶 700 dni liczone s膮 1% dla ca艂o艣ci.
Dlatego w艂a艣nie ranking menad偶er贸w jest ruchomy i czasem wydaje nam si臋, 偶e nie wiadomo gdzie gubimy punkty. Dzi臋kuj臋 za uwag臋 :older_man_tone1:.@Didierluk @zkrystian
Tyle co ja wiem o punktach:- gra膰 z niskimi celami(s艂abe dru偶yny)
- Zdobywa膰 punkty i za ka偶d膮 rund臋 pucharu jest odpowiednia ilo艣膰 punkt贸w. Im ni偶szy cel tym wi臋cej punkt贸w za kolejn膮 rund臋 pucharu i zwyci臋stwo oraz remis.
- Wa偶niejsze gra膰 mecze z aktywnymi graczami
- Wi臋cej na plus czyli np. 3 miejsce cel 13 to wi臋cej punkt贸w chyba b臋dzie ni偶 cel 5, a miejsce 2.
- Za pora偶k臋 nie ma punkt贸w
- gra膰 mecze z graczami (najlepiej, 偶eby byli aktywni)
- Aktywniejsza liga i jak najwi臋cej graczy (nie komputer)
- Dobre zarz膮dzanie klubem, sk艂adami i rynkiem transferowym (sprzeda偶 i kupno pi艂karzy)
- Gra z graczami minimum 100 mecz贸w na g艂贸wnym koncie lub 50 mecz贸w na ka偶dym koncie, czyli minimum 200 mecz贸w na wszystkich kontach
- Dobieranie cel贸w do w艂asnych umiej臋tno艣ci (zaliczenie celu)
- gra z dobrymi graczami uczy, ale trudniej osi膮gn膮膰 cel i z nimi wygra膰
Wszystko jest z mojej w艂asnej obserwacji, wi臋c mog臋 si臋 w czym艣 myli膰.
-
@mihau1878 no wlasnie w polskiej lidze mialem dziwna sytuacje mam cel 12 i kiepski poczatek ligi w momencie jak juz wszedlem na celowe miejsce mialem najwiecej pkt w calej lidze a wszyscy graja od poczatku . Potem po porazce ucielo mi o polowe i po powrocie na 12 juz tyle samo nie oddalo . ba nawet polowy nie oddalo .
-
@maloba
Tak czasem bywa i my za to ile nam punkt贸w dodaje i zabiera nie jeste艣my odpowiedzialni. -
Nic nie poradzimy jedynym wyj艣ciem jest ca艂y czas wygrywa膰 :slight_smile:.
-
@Byku-Duma-Warmii na razie "wygrywamy"jednak punktowo za wiele si臋 nie nadrobi.jedyny plus 偶e rywale nie uciekli jeszcze
-
@huzar-shakir
Kto jak nie Ty potrafi odrabia膰 takie straty :slight_smile:. -
Pytanie z innej beczki i sory ze tutaj jak odblokowa膰 osi膮gni臋cie 10.000 pkt managera i jakim klubem i jak to dzia艂a ?
-
@Mateusz-Wzorek-993
Aby odblokowa膰 to osi膮gni臋cie trzeba zdoby膰 10.000 punkt贸w menad偶erskich za 1 lig臋. Mo偶na to zrobi膰 wygrywaj膮c w d艂ugiej pe艂nej menad偶er贸w lidze, zespo艂em, kt贸ry ma najni偶szy cel.
troch臋 wy偶ej @Dami艣27 poda艂 "przepis" na zdobywanie punkt贸w -
@mihau1878 transfery si臋 licz膮 czy takim sk艂adem jak jest ?
Jeszcze jedno pytanie w艂asn膮 lig臋 jak utworzy膰? Trzeba p艂aci膰 itd ?
-
@Mateusz-Wzorek-993
Transfery nie s膮 liczone do punkt贸w menad偶erskich wi臋c transferowa膰 nie musisz, ale bez transfer贸w ci臋偶ko jest wygra膰 lig臋 najs艂abszym klubem w lidze -
@mihau1878
Jeszcze jedno pytanie zada艂em i ju偶 daje spok贸j -
@Mateusz-Wzorek-993
Aby za艂o偶y膰 w艂asn膮 lig臋 musisz wej艣膰 na wolny slot
i wybra膰 tak jak pokazane na screenach. Ligi maj膮 r贸偶n膮 d艂ugo艣膰 i im d艂u偶sza trzeba wi臋cej "Boss Coins" zap艂aci膰 za jej za艂o偶enie
@Byku-Duma-Warmii said in Aktualizacje OSM:Je艣li masz pytania zadawaj, od odpowiadania tutaj jeste艣my
-
@mihau1878 troch臋 du偶o tych 偶eton贸w ca艂e 偶ycie bym musia艂 zbiera膰