LM I LE - Europejskie puchary 2017/2018
-
Panathinaikos Ateny (Grecja) - Gabala FK (Azerbejdżan) / Jagiellonia Białystok (Polska)
Valletta FC (Malta) / FC Utrecht (Holandia) - FK Haugesund (Norwegia) / Lech Poznań (Polska)
Arka Gdynia (Polska) - Ferencvarosi TC (Węgry) / FC Midtjylland (Dania)
Spartaks Jurmala (Łotwa) / FK Astana (Kazachstan) - IFK Mariehamn (Finlandia) / Legia Warszawa (Polska)
-
Rywale Polskich drużyn w europejskich pucharach w kolejnych rundach:
-
III runda eliminacji do Ligi Mistrzów:
Legia Warszawa:flag_pl:/Mariehamn:flag_fi: vs Spartaks:flag_lv:/Astana:flag_kz: -
III runda eliminacji do Ligi Europy
Arka Gdynia:flag_pl: vs Ferencvaros:flag_hu:/Midtjylland:flag_dk:
Lech Poznań:flag_pl:/Haugesund:flag_no: vs Utrecht:flag_nl:/Valetta:flag_mt:
Jagiellonia Białystok:flag_pl:/Qabala:flag_az: vs Panathinaikos:flag_gr:
-
-
@Byku-Duma-Warmii Widzę tylko dalej Legię, i to w optymistycznej wersji. Jeżeli któraś z nas trzech drużyn z LE przebrnie jakimś cudem dalej, będzie to miła niespodzianka i... sensacja. Los nie okazał się łaskawy tym razem dla naszych drużyn .
-
@Dovco_HandF
Masz rację, ale choć nasze drużyny będą miały szansę zmierzyć się z silniejszymi drużynami sprawdzając się na ich tle. -
Wszystkie pozostałe pary Ligi Mistrzów i Ligi Europy:
-
@Stefan-Joptwojmać Zmiany były, ale Jaga wyglądała b. dobrze z Gabalą i mecz był do wygrania. Nie lekceważę żadnego rywala, każdego doceniam, ale jak pisałem jeśli nasi chcą przestać narzekać, że wcześnie grają w pucharach i są one cytując Probierza "pocałunkiem śmierci" trzeba gromadzić punkty rankingowe gdzie się da. Prędzej bym przebolał, gdyby Gabala faktycznie pokazała Jadze, że jest lepsza, a tak nie było.
-
@Stefan-Joptwojmać Jak można mieć duże wyobrażenie o naszej lidze widząc wyniki pucharowe z ostatnich lat? Głównie Legia na ranking pracowała, coś tam zrobił Lech w grupie LE, gdy ograł m.in. Fiorentinę.
-
-
Wczorajsze wyniki II rundy:
-
@Byku-Duma-Warmii Trzymałem kciuki za Spartaks, by wyjazd był bliżej, ale rozum mówił, że przejdzie Astana. Nie mniej zespół polskiego trenera Marka Zuba postawił się Kazachom.
-
@Byku-Duma-Warmii Ja już się zapędziłem jakby Legia przeszła dalej, ale to byłaby kompromitacja, by przy wyniku z pierwszego meczu Legia odpadła.
-
6' i po meczu.... Mączyński podał do Guilherme a ten jak nie przywali z 25 metrów w samo okienko bramki rywali! :goal:
-
-
@Damiś27
Trochę ich roznieśli, ale bardzo dobrze, że pokazali siłę przed kolejna runda -
@Byku-Duma-Warmii Mnie cieszy gra młodych i pokazali swoje umiejętności. Warto podkreślić Kaspera Hämäläinena który pokazał się jako dobry "wujek" i wykładał piłki lub dawał szansę młodym.
-
@Damiś27
Fajne zachowanie :slight_smile:. -
Świetny mecz Legii dla zgromadzonej publiczności - mogli odpuścić i najmniejszym wysiłkiem awansować :clap_tone1:.
-
Druga runda kwalifikacyjna: