Polskie: Niższe Ligi 2017/2018 (od Nice I liga do Klasy B)
-
@byku-duma-warmii No nie, a Zagłębie Sosnowiec wydawał się dosyć poważnym klubem, który w zeszłym roku bił się o wejście do Ekstraklasy. Ale tak to jest. A może ten młody grajek nas zaskoczy? Tylko czy w ogóle wystąpi w Nice I lidze, zobaczymy Scouci musieli coś w nim widzieć, tylko ciekawe czy oglądali jakieś mecze z jego udziałem na tak podwórkowych ligach... To nie Polska, że mogą sobie pojechać do powiedzmy III ligowej Kotwicy Kołobrzeg i obejrzeć piłkarza. Może to być po prostu wybór w ciemno... Nie wiem jak to teraz jest załatwiane.
-
@pawelzylicz
Szkoda gadać o tym co się dzieje w polskiej piłce. -
@byku-duma-warmii Ostatnio czytam (już kończę czytać) książkę "Okrągły Przekręt" Maurycego Nowakowskiego. Super książka o korupcjach, trochę fikcyjna, ale jakby realistyczna. Naprawdę mnie wciągnęła. Polecam każdemu. A co do tego tematu, ciekawe czy tacy grajkowie nie są ściągani pod względem jakiś machlojek. Mój klub koszykarski, Czarni Słupsk teraz ma wielkie problemy, bo rok temu wyszło na jaw, że w klubie kradli, nie wypłacali pensji, pieniądze trafiały nie na te konta... Dużo tego było... Główny sponsor odszedł, miasto nie chce dawać na klub pieniędzy, który jest w najwyższej lidze koszykarskiej (nie dziwię się miastu). Szkoda gadać. Po prostu kradli, ale tak nieumiejętnie, że ich złapano. Myślę, że w większości drużyn jest coś nie tak, tylko po prostu trzeba to tak robić, by tego nikt nie wiedział. Jeden z takich menadżerów drużyny musiał uciekać na południe, bo od niego się zaczęło, że kradł, że klub stracił sponsora. Kibice zaczęli mu grozić i jego rodzinie, że ich złapią... No i pewnie mogliby to zrobić, ale uciekł na koniec Polski. Ogólnie polecam książkę "Okrągły Przekręt", myślę, że jest bardzo realistyczna i może zmienić podejście do piłki nożnej, ogólnie do sportu, który jest na poziomie zawodowstwa.
-
@pawelzylicz
Czytałem podobną tylko o angielskiej piłce "Futbol Obnażony". -
@byku-duma-warmii Będę musiał przeczytać
-
@mihau1878
Właśnie wczoraj Ruch Chorzów ochodził 98 rocznicę powstania klubu. -
@byku-duma-warmii said in Polskie: Niższe Ligi 2017/2018 (od Nice I liga do Klasy B):
@mihau1878
Właśnie wczoraj Ruch Chorzów ochodził 98 rocznicę powstania klubu.Trochę im nie wyszły te obchody .
-
@dovco_handf
Masz rację, kibice nawet śpiewali by zdejmowali koszulki. -
-
@mihau1878
O tym właśnie mówiłem.