MPP 2018
-
Jeżeli ktoś ma ochotę to może zrobić ankietę, będzie to dla nas dodatkowa podpowiedź. Nie ma sensu przekrzykiwać się co chwilę. Biorąc pod uwagę głos ludu w tej chwili dyskutujemy w swoim gronie co zrobić z dodatnimi i ujemnymi punktami. Jeżeli podejmiemy ostateczną decyzję to was niezwłocznie o niej poinformujemy. Wtedy prosiłbym już zamknąć ten temat, gdyż po podjęciu decyzji żadnego odwołania już nie będzie.
My jesteśmy otwarci na wszystkie propozycje dotyczące IMP, MPP czy też MPG. Zawsze możecie odpowiednio wcześniej założyć temat na forum i oddać go pod dyskusje, pisać swoje sugestie itp
-
Pasuje wam losowanie dzisiaj o 21.00?
-
Wcześniej robiłem ankiety i miałem konto więc założenie kolejnej zajęło mi kilka minut. Jest darmowa, więc kilka rzeczy jest niedostępnych. Jak ktoś ma ochotę może zagłosować:
https://www.survio.com/survey/d/M3H5L7S6B2A2Y8P4H -
-
@mikimalinowski Tak
-
Przebieg losowania:
Losowanie zacznie się ok. 21.00 na youtubie (ok.10 min przed będzie link). Wszystkie zapisane pary zostały umownie podzielone na koszyki:
. Najpierw zostaną wylosowane do poszczególnych grup pary z koszyka 1, potem z 2, itd.
Losowanie odbędzie się przy pomocy generatora liczb losowych. -
-
-
Za grupę śmierci uważam "E" .Z jednej strony nawet fajnie.Wielu świetnych menago odpadnie z gry w kolejnej rundzie
-
@huzar-shakir said in MPP 2018:
Za grupę śmierci uważam "E" .Z jednej strony nawet fajnie.Wielu świetnych menago odpadnie z gry w kolejnej rundzie
Za to w grupie "B" mamy dwóch zdobywców nagrody "Złotego Ogórka" ,czyli @suchy998 oraz @maqpax .
-
Będzie się działo.Powodzenia wszystkim uczestnikom mistrzostw
-
@huzar-shakir a ja uważam że najtrudniejsza jest grupa F ponieważ jest komplet menadżerów a awansują tylko 2 pary z 6 a w pozostałych grupach jest po 5 par
-
@marcin657827 said in MPP 2018:
@huzar-shakir a ja uważam że najtrudniejsza jest grupa F ponieważ jest komplet menadżerów a awansują tylko 2 pary z 6 a w pozostałych grupach jest po 5 par
Najtrudniejsza ? Raczej najbardziej ogórkowa
-
UWAGA
Żeby nie trzymać was w niepewności już jest wszystko jasne co do dodatkowej punktacji. Doszliśmy do wniosku, że być może ciut za wysoko są te bonusowe i karne punkty w związku z tym zatwierdziliśmy na najbliższy turniej taką oto zmianę:
- 6 bonusowych punktów za wygranie ligi;
- 4 bonusowe punkty za zajęcie drugiego miejsca;
- 2 bonusowe punkty za zajęcie trzeciego miejsca;
- 2 karne punkty za zajęcie 10 miejsca;
- 4 karne punkty za zajęcie 11 miejsca;
- 6 karnych punktów za zajęcie ostatniego miejsca.
Tym sposobem zamykamy dyskusję na temat punktów.
-
@stefan-joptwojmać za wiele się nie zmieniło,ale być może będzie bardziej zacięta rywalizacja o punktowane miejsca.
-
@huzar-shakir said in MPP 2018:
@stefan-joptwojmać za wiele się nie zmieniło,ale być może będzie bardziej zacięta rywalizacja o punktowane miejsca.
Analizowałem to w ten sposób, że być może macie rację, że 10pkt za wygranie ligi to sporo, biorąc pod uwagę, że są to 3 zwycięstwa i remis. Myślę, że 6pkt czyli 2 zwycięstwa za wygranie ligi będzie bardziej adekwatne. To są mistrzostwa Polski Par, więc muszą być jakieś bonusy, na tym to polega
-
@marcin657827 said in MPP 2018:
@cezarro W poprzednich edycjach nie raz tkz. ''ogórki'' wychodziły z grupy na rzecz weteranów tej gry
Zapewne zdarzały się takie przypadki , jednak nie oznacza to że weterani tej gry mają obawiać się że ogórasy ich dojadą. Ogórasy są po to żeby ich oprawiać . Oczywiście również i ja mam obawy że ogórasy mnie dojadą ,nie można tego wykluczyć, ale nawet jak mnie dojadą to żywcem mnie nie wezmą .
Na koniec zacytuję tutaj fragment Biblii który mówi :
" Choćbym szedł ciemną doliną Ogórasa się nie ulęknę ... " -
a co z grupami gdzie są boty, pkt ujemne będą dla botów czy ujemne pkt będą od 10 miejsca w górę