• In dit spel hebben we nog steeds TKs wat ik nog steeds bij dit spel vind horen. Maar voorheen kon je elke speelronde zien wie een tk had ingezet en aan het einde competitie zien hoeveel ieder had gekregen. Is het mogelijk om dit weer terug te krijgen? Nu zie je helemaal niet hoeveel je tegenstander heeft gekregen. En je kan tevens in de gaten houden wie wat geeft. Want ik kreeg paar dagen een tk tegen die manager stond ergens onderin die later tegen me concurrent niet eens zn opstelling invult.

  Het is maar een idee.

 • Dutch Users

  Helemaal mee eens.

  Handige informatie om te kunnen bepalen hoeveel TK's je tegenstander nog over heeft, om vervolgens een inschatting te maken of hij er ook een tegen jou kan of gaat gebruiken.

 • Dutch Users

  Eens, wat betreft het overzicht van het aantal TK's aan het eind van het seizoen.

  Wat betreft het inzien of iemand een TK tegen je gaat gebruiken --> Je kan via de spion achterhalen of iemand een TK gaat inzitten behalve als de tegenstander achter gesloten deuren traint..
  Het is idd handig om te zien hoeveel TK's jouw tegenstander al heeft ingezet. Zo wordt het wel makkelijk en is de spion niet nodig?

 • Moderator NL

  Het totale overzicht van gemaakte TK's aan het einde van het seizoen mag wat mij betreft teruggehaald worden. Het dagelijks overzicht van gemaakte TK's in het wedstrijdschema is volgens mij bewust weggehaald. Nu moet je echt voor je zelf afwegen of je wel of geen TK gaat inzetten terwijl het voorheen gewoon een kwestie was van het wedstrijdschema na lopen en kijken hoeveel TK's iedereen nog over had.

 • Dutch Users

  @FC-Eddie_NL

  Er valt nu helemaal niets af te wegen. Dat is dus het probleem.
  Je doet te makkelijk over hoe het hiervoor was. Het was niet zomaar even een kwestie van ja of nee want het gebeurde zelden dat iemand al zijn tk's verbruikt had en je dus zeker wist dat je er geen een tegen kreeg.
  Het gaat er juist om dat je de afweging kan maken als iemand er bijvoorbeeld al 1 gebruikt heeft of in een ander geval bijv 4. De kans dat iemand 20 coins neerlegt is toch aanzienlijk groter dan 200. Gewoon een extra tool die manager kan gebruiken en het spelletje weer iets dynamischer maakt. Ik kan me geen enkel nadeel bedenken.


 • @FC-Eddie_NL Hoezo is dit 'bewust' weggehaald? Zoals Mike ook al aangeeft zie ik daar geen enkel argument voor 😛

  Zijn daarentegen genoeg redenen om het wel zichtbaar te maken. In crewbattles zou het bijvoorbeeld ook erg handig zijn als je in één oogopslag kunt zien hoeveel TK's de tegenstander nog heeft. Het is ook gewoon een leuk strategisch aspect van het spel, zo goed mogelijk in kunnen inschatten of je tegenstander een TK zet of niet. Zonde dat dit niet meer mogelijk is.

 • Dutch Users

  @Memphis-United_NL ik snap waarom is weggehaald. Het maakt het wel relatief stuk makkelijker als het zichtbaar is. Nu het niet zichtbaar is maakt het JUIST spannend en intrigrerend. En moet je inschatten hoeveel andere crew wel/niet heeft ingezet.


 • @Glennevire_NL Een stuk makkelijker is overdreven. Het zou slechts een klein hulpmiddel zijn. Zoveel mogelijk informatie gebruiken om een weloverwogen schatting te maken of je al dan niet een TK tegen gaat krijgen vind ik in ieder geval een stuk ‘spannender’ en ‘intrigerender’ dan natte vingerwerk, maar ieder zijn eigen mening natuurlijk.

 • Dutch Users

  @Memphis-United_NL
  Ja stuk makkelijker is overdreven, klopt. Maar ''natte vingerwerk'' is ook een overdrijving van jouw kant Alex. Al sinds 2.0 is de ingezette TK voor 95% van tijd niet zichtbaar geweest. Het is geen natte vingerwerk het is een educated guess. En je ziet nog steeds op de app/website wanneer je tegenstander een TK heeft ingezet dus als je dat goed bijhoudt/telt heb je het wedstrijdschema ook niet nodig 😉


 • @Glennevire_NL dat is enkel die jij hebt gehad. Maar het is wel zo fijn om te weten hoe de andere ervoor staat en wat Mike zegt iemand gaat geen 100 of 200 bc gebruiken om een TK te gebruiken. Dus het tellen van tks kan je alleen voor jezelf zien maar niet totaliteit.

 • Dutch Users

  @Triple-444_NL maar Memphis noemde het CK/CC als voorbeeld en dus die van ieder enkel tel je bij elkaar op.


 • @Glennevire_NL Dat snap ik. In crewbattles moet je nu een administratie bijhouden om een beeld te krijgen van hoeveel TK’s de tegenstander nog over heeft. Iedereen binnen de crew moet aan elkaar doorgeven van wie hij een TK heeft tegen gekregen, om zo uiteindelijk tot een totaalplaatje te komen. Vind jij niet dat dit onnodig omslachtig is?

  Gebruikte het overigens slechts als extra argument om TK’s wel zichtbaar te maken. Niet te veel op focussen, want uiteindelijk worden crewbattles slechts gespeeld door een zeer klein deel van de gebruikers. Maar het is wel een leuk extraatje bovenop de andere voordelen die reeds genoemd zijn.

 • Moderator NL

  @Memphis-United_NL

  Ik neem aan dat er een reden was dat GB dit heeft weggehaald en dat ze het niet even zijn 'vergeten' om te implementeren in 3.0. Dat bedoelde ik met 'bewust weggehaald'

 • Moderator NL

  Ik zal de beide suggesties droppen op het CM forum.

 • Dutch Users

  @Memphis-United_NL Als je op de app (iig iPhone) speelt kan je ingezette tk's zien na gebruik van spion en dan bij het wedstrijdschema van je tegenstander kijken.

 • Moderator NL

  We hebben antwoord terug gekregen van GB. Het inzien van het aantal TK's dat iedereen aan zijn/haar broek heeft gekregen aan het einde van het seizoen wilt GB ook weer terug hebben. Grote kans dus dat dit in de toekomst weer in te zien is.

  Het dagelijks inzien van de wedstrijdkalender om te zien wie er allemaal een TK heeft gebruikt is een heel ander verhaal. De reden dat dit was weggehaald in 3.0: Dit wou de community zodat je niet meer precies kan zien hoeveel TK's iedereen al heeft ingezet (de woorden van GB). De kans dat dit daarom weer terugkeert is vrij klein. Niet alleen kost het weer veel werk om dit opnieuw aan te passen, er moet ook genoeg draagvlak zijn vanuit de community om dit weer terug te draaien. Tevens moet dat draagvlak verder reiken dan alleen onze versie.

  Zowel bij ons als op World zullen er dus behoorlijk wat managers moeten aangeven dat ze de oude situatie weer terug willen hebben. Zeer kleine kans dus dat dit gaat gebeuren.

  Omdat er na 6 dagen slechts 3 managers hebben aangegeven dat ze het oude systeem terug willen verwacht ik niet dat er nog veel stemmen bij komen. Om die reden zal ik dit topic dan ook sluiten.