Ekiple İlgili Sohbet
-
@F.S.M.0.13 Hocam bazı terimleri direkt olarak kullanmak gerekiyor. Kalıp gibi. Brian Clough the Big Mouth demişim mesela. Çok konuşup sağa sola sataştığı için öyle demişler adama. Bi lakap oturmuş öyle. Rest in peace, bir nevi huzur içinde yat demek. RIP de kısaltması. Nasıl bizde deyimler ve atasözleri var onlarda da aynı şekilde. Orjinalini kullanmak daha iyi oluyor hep. Film isimlerini Türkçe'ye çevirip söylemek de abesle iştigal bana göre. Bazen tam anlamıyla çevrilemiyor o isimde dört-beş tane film çıkıyor googleda aradığında. Orjinali kullandığında karşında hemen aradığını bulabiliyorsun. Yabancı birinin Türkçe deyimleri ingilizce kullandığını düşün mesela. Tam anlamıyla anlam karmaşası ortaya çıkar
-
@Kaiser-Brian-Clough mutlaka öyledir ama bizim ingilizce bilmememiz asıl kargaşayı yaratıyor
-
@F.S.M.0.13 Tamam hocam sana hitap ederken özellikle yabancı sözcük kullanmamaya dikkat edicem. Nickiyle uyumlu insanlar görmek ayrıca mutlu ediyor. Öz Türkçe özenine şaşmamak lazım. Fatih Sultan Mehmet'in yedi dil bildiği söyleniyor ama. :slight_smile:
-
@Kaiser-Brian-Clough Forumlara ilgi alakanız Harika İnşallah tekrar bırakmazsınız
-
@Kaiser-Brian-Clough biz onun torunları olarak az cahil kaldik be kardeşim ne yalan söyleyeyim gerçi ırkların en asili olan Türk ırkının dilini onların öğrenmesi gerekir ama ne yapalım şartlar şimdilik oluşmuyor
-
@F.S.M.0.13 Milliyetçi biri olduğumu söyleyemem. Herhangi bi ırkın herhangi bi milletin bir diğeri üzerinde üstünlüğü olduğuna inanmıyorum. O yüzden ırkların en asili sözüne katılmadığımı söyleyebilirim. Milliyetimizi biz seçemiyoruz. Her bir insan kendi milletini diğerinden üstün tutar. Objektif bakıldığında Japonların en asil millet olduğu genel kabul görmüştür ama Almanlar da kendilerinin olduğunu iddia eder. Kısacası her yerde böyledir bu. Vatan millet sevgisinden ayrı tutuyorum tabiki bu konuyu. Yalnızca üstünlük noktasında katılmadığımı söyleyebilirim. Yüzyıllar önce Avrupa'daki hareketleri doğru algılayabilseydik toprakları kaybetmiş olsak bile şu an Osmanlıca ve haliyle Türkçe global dillerden biri olabilirdi. Ancak ülkemizde bile bilen yok. En büyük sorunumuzun da geçmişte sıkışıp kaldığımız olduğunu düşünüyorum. Kendimizi gereğinden fazla üstün görüyoruz gibi geliyor bana. Tabi bunlar farklı bir tartışmanın konusu. Çoğu zaman böyle konuştuğum için ters bakılır bana. O yüzden gücendirdiğim insanlar olmuşsa özür dilerim şimdiden. Milliyet konusu hassas bir konu en nihayetinde. Ancak cahil kaldığımız noktasında sana hak veriyorum. Bir an önce eğitim sistemimizde köklü reformlara gidilmedikçe de cahil kalmaya devam edicez. Neyse ekip forumundayız, forumu gereksiz yere bulandırmayalım Konu dışına sapıldığı için de ayrıca sayın staff arkadaşlardan özür dilerim. Bazen konuştukça konuşuluyor. Koca ağızlıyım
@mrtgll33 Şu an uzun ve süresiz bir tatildeyim ve zaman harcayacak şeylere ihtiyacım var. OSM Forumları da bunun için birebir tabi. Özellikle ekip savaşları seyretmek bile zevk veriyor. Daha öncelerden aldığım tat var çünkü. -
@Kaiser-Brian-Clough Bol huzurlu osm li tatiller
-
@Kaiser-Brian-Clough konuyla ilgili uzun uzadıya sohbet etmek isterim ama senin de dediğin gibi burası meşgul edebileceğimiz bir platform değil.ama birgün konuşmak isterim ayrıntılı.:)
-
@F.S.M.0.13 Herhangi bi forumda sen herhangi bir konu aç herhangi bir gün, beni mentionla. Ben ışınlanırım oraya Tüm konuları gözden geçiriyorum çünkü konuşabileceğim bi yer var mı diye ağır işsizlik sendromu deniliyor buna.
-
@Kaiser-Brian-Clough Severek oynayanları bir arada görmek/bulmak çok güzel gerçekten.
-
@mrtgll33 Şu an aktif olan ve savaşlara iştirak eden ekiplerimizin genelinde böyle bir durum var gibi. AKINCILAR, Galatasaray, Trabzon, siz vs. Bolca boş zamanım olduğu için her birinin sayfasını kontrol etmişliğim vardır. Genelde ya herkes aktif ya da bir iki kişi o anda oyunda değil. Günün sonunda her biri en az bir kez oyuna giriş yapmış oluyor. Ekiplerin genel amacı da bu bana göre. Aktif olanlarla aktif olmak
-
Ben açıkcası diğer ülkeleri kıskanıyorum, çünkü Fransa da İspanya'da Romanya'da Portekiz'de minimum aktif oyunu bilen 12-13 ekip var.
Böyle olunca rekabet daha üst seviyede global platformda şansları daha çok katılımları daha çok.
Üretkenlik creative yapı ister istemez oluyor.
2015 yılında Bilal abi CCT ( CCL Turkey ) düzenledi ona bile aktif zamanlar olmasına rağmen katılım 12 oldu ve savaşa çıkmayanlar oldu + 2-3 akademi ekip vardı.
Ama yukarda saydığım ülkeler her sene geleneksel bir sürü bireysel/ekip turnuvası yapıyor.
İnan içim gidiyor, birşeyler yapıyoruz ama destek katılım yok hep 2-3 ekip 5-10 menajer.
Böyle olunca bende burukluk oluyor şahsen, bu noktadan sonra Türk ekipleri sayısı hep bu idealde kalacak diye düşünüyorum.
Bizde kalan 3-5 Türk ekibi katıldığımız her platform ve turnuvada başarıyı yakalamamız lazım.
-
@mrtgll33 Ne kadar rekabet o kadar başarı. Sonuna kadar haklısın. Dediğin gibi Romenler, Portekizliler, İspanyollar sürekli mini turnuva ve ülke içi şampiyona yapıyorlar. Ekiplerinde genelde 10-15 kişi oluyor ki aynı anda dört beş savaşı götürebilsinler. Böylece ekip içinde de rekabet yaratıyorlar. Nihayetinde yıllardır ekip şampiyonaları yapılıyor geleneksel. Birinde bile finale kalabildik mi ? Veya yarı finale. Çeyrek finale veya. Hatırladığım kadarıyla yok. İtalyanlar bile oyunu kavradı ve şu an finalde önde götürüyolar. Gönlüm Furia'dan yana ama İtalyanlar kazanacak gibi. Boşa akan su gibiyiz. Araplar dünya şampiyonu çıkardı bireyselde. Bir iki yıl içinde ekip olarak da üstlerde olacaklar. Endonezyalıları görüyosun kendin adamları takdir ettin ezerek geldiler resmen yarı finale. Elenmeselerdi Furia'yı yenmişlerdi zaten. Bi yerden sonra insanın zoruna gitmemesi imkansız. Yıllar önce oynarken yine böyle bir kısır döngü olmuştu Türk forumlarında. Mecburen yabancı bir ekibe katılmıştım. Sırf aktivite fazla olsun diye. Oyunu oynuyorsak bana kalırsa tatmin duygumuzun olmaması lazım. Aksi halde oyunda geçirilen her an ''waste of time'' olarak nitelendirilebilir.
-
@Kaiser-Brian-Clough Uzun zamandır durumumu " waste of time" zaten belli bu Ben bi kaynama alevlenme felan görsem hemen turnuvaları düzenleyeceğim ama 4 ekiplede turnuva olmuyor maalesef.
Büyük turnuvalarda en azından çeyrek/yarı final yapmamız lazım, bireysel turnuvalarda 2015 yılında ekibimizden WCL de şampiyon çıkardık ama kabul etmediler elimizden alındı birincilik.
2016 yılında son haftaya kadar ekip üyemiz şampiyonluğu zorladı ama 2.oldu. Tabiki 192 üst düzey menajer arasında çok iyi bir başarı bu ama şampiyonlar her zaman daha çok hatırlanır.
Yıl 2017 ve WCL de ekibimizden yine büyük başarılar bekliyorum. Şahsen ben yoğunluğumdan dolayı katılamayacağım. Puan toplama periyodunda aldığım 40 bin puan da sıralamamı yükseltti en azındanBirgün ekibim inaktif olursa bende yabancı köklü bir ekibe katılacağım aklımda olan birşey
-
@mrtgll33 yapma abi bunu bize
Türkün Gücünü göstermen lazım herkese
Sen yabanci ekibe girersen onlara yabacilara destek vermiş olursun -
@TheKing-38 Sadece bir hayal ve hedef ortasında kalmış bir fikir diyeyim Zor bir durum ekibim inaktif olmalı, çünkü aidiyet duygusu oyunda gerçekten olan birşey, başka Türk ekibinde çoğu menajer yapamaz. Ee boşta mı kalayım kardeşim
-
@mrtgll33 Diğer türk ekiplere katıl abi