(L)egia Warszawa
-
Tak szczerze to od drugiej rundy w rozgrywkach pucharowych Legia nie powinna być stawiana w roli faworyta. To już nie te czasy co kiedyś , gdy Legia potrafiła walczyć jak równy z równym z o wiele silniejszymi zespołami. Obecnie drużyny z Cypru ,Mołdawii , Kazachstanu czy nawet Luxemburga okazują się nie do przejścia.
-
Niestety w Polsce kuleję bardzo zarządzanie, wedlug mnie Vuko powinien już dawno zostać zwolniony, jest charakterny, pewnie skoczył by w ogień za drużyną ale trener kiepski, udowodnił to juz nie raz. Polska jako jeden z czołowych krajów EU powinna mieć regularnie reprezentanta w LM/LE, mamy 30 milionowy kraj... Ale nie zrobi się tego gdy klubami rządzą "miasta", które wysyłają tylko tyle pieniędzy ile jest potrzebne do "przetrwania", zero jakichkolwiek ambitniejszych planów. Mioduski biznesmen dobry ale jakoś z tą Legią nie za bardzo sobie radzi, myślę że gdyby rządził Leśny, wyglądałoby to inaczej. Ciężko nadal wierzyć, że coś kiedykolwiek ugramy, może po prostu Polska piłka klubowa to zawsze będzie max. jeden klub w LE raz na 3 lata, mam nadzieję, że kiedykolwiek to się zmieni.
-
@Fajresss wszyscy widzieliśmy jak Berg przygotował swój zespół do meczu , a jak Vukovic. Od razu można było zobaczyć różnicę między fachowcem a amatorem. Natomiast Mioduski jest zapewne dobrym biznesmenem ale do bycia prezesem klubu piłkarskiego średnio się nadaje. Leśnodorski to był całkiem inny typ , na pewno bardziej prosty i gburowaty , ale na jego korzyść przemawiały sukcesy które Mioduskiemu ciężko będzie powtórzyć. Mam tu na myśli awans do fazy grupowej Ligi Mistrzów.
-
@Cezarro
Górnik Zabrze i Raków Częstochowa wymiatają na początku sezonu. A Legia zaliczyła falstart. Kiedy odpali? -
@Dovco_HandF said in (L)egia Warszawa:
@Cezarro
Górnik Zabrze i Raków Częstochowa wymiatają na początku sezonu. A Legia zaliczyła falstart. Kiedy odpali?Tego nie wiem ,ale podejrzewam tutaj jakiś głębszy problem który może sięgać aż do szatni zawodników Legii .
Poza tym możliwe że sprowadzeni piłkarze nie posiadają takich umiejętności , jak się wszystkim ( a przede wszystkim im samym ) wydawało ? Trudno to wytłumaczyć , dlaczego najlepiej opłacani gracze w naszej lidze prezentują tak denny poziom. -
Ciężko na razie na to wszystko patrzeć...
-
@Cezarro said in (L)egia Warszawa:
Zmiana trenera już blisko...
Legia gra po prostu fatalnie zarówno w lidze jak i w pucharach, więc coś jest nie tak... a skład ma lepszy niż w poprzednich sezonach.
-
Czesław Michniewicz: "Jestem gotów!" - pierwsza rozmowa z nowym trenerem Legii Warszawa
WTORKOWE TRENINGI POD WODZĄ CZESŁAWA MICHNIEWICZA
Miejmy nadzieję, że tym razem nowy trener ligi będzie dłużej niż poprzednicy.
Lubiłem Vuko mega jako człowieka, ale nie widziałem stylu i pomysłu na grę zespołu.
Czesław Michniewicz człowiek z mniejszymi osiągnięciami, bo miał na razie zespoły z dolnej tabeli lub w gorszym stanie niż za ich najlepszych.
Miejmy nadzieję że będą sukcesy i styl zespołu