(L)egia Warszawa
-
Kibice Legii, jak co roku, upamiętnili rocznicę (tym razem 78.) Akcji pod Arsenałem. Z tej okazji legioniści rozciągnęli transparent "Kamienie przez Boga na szaniec rzucone, w swym bohaterstwie niezwyciężone", odpalili kilkanaście rac i zapalili znicze w miejscu, gdzie 26 marca 1943 roku miała miejsce brawurowa akcja przeprowadzona przez Grupy Szturmowe Szarych Szeregów, która miała na celu odbicia z rąk gestapo Jana Bytnara "Rudego".
Razem z nim uwolniono 21 więźniów.
-
Cześć i chwała Bohaterom
-
Wypożyczenie Nazarija Rusyna do Legii Warszawa póki co nie wygląda na udany ruch transferowy. Nic nie zapowiada też, by sytuacja mogła szybko ulec poprawie. Zawodnik trafił na Łazienkowską zimą z Dynama Kijów i wypożyczony jest do końca roku kalendarzowego, a Legia ma opcję wykupu.
- Nazarij Rusyn jest w nowym otoczeniu, przyszedł po okresie przygotowawczym. Poznaje klub, zawodników i sam siebie, bo w ostatnim czasie mniej grał. Chcemy, by grał jak najwięcej. Na pewno będzie okazja, by zagrał w rezerwach, podobnie jak Jasur, który też potrzebuje minut - mówił kilka dni temu trener Czesław Michniewicz.
Piłkarz był w grupie zawodników, którzy mieli w sobotę zagrać w meczu Legii II z Legionovią Legionowo. W kadrze meczowej jednak go zabrakło, bo... odmówił gry w trzecioligowych rezerwach. Po fakcie temat skomentował w ukraińskich mediach:
- Pierwsze słyszę, że miałbym być przeniesiony do drużyny rezerw. Odmówiłem gry w drugiej drużynie ze względu na sztuczną murawę. Grałem raz na sztucznym boisku i po meczu bardzo bolało mnie ramię. Skonsultowałem temat z rehabilitantem, który mnie leczył. Nie mogę grać na sztucznej murawie, bo mam wszczepioną płytkę i twarda murawa zwiększa ryzyko kontuzji - powiedział na łamach sportarena.com.
Sęk w tym, że mecz rezerw odbył się w Legionowie na naturalnej nawierzchni. Wcześniej, 14 marca, Rusyn wystąpił na sztucznej murawie w LTC w meczu Legii II z KS Kutno. Piłkarz zagrał 58 minut, ale niczym się nie wyróżnił. W pierwszej drużynie Rusyn wystąpił raz - 30 minut w meczu Pucharu Polski z Piastem Gliwice (1-2).
Takim zachowaniem Rusyn raczej nie poprawił swoich - i tak niskich - notowań u obecnego szkoleniowca. Jeżeli dodamy do tego niewyróżniającą się niczym szczególnym postawę na treningach oraz brak pogodzenia się z rolą rezerwowego, można zakładać, że w tym sezonie raczej nie pojawi się na placu gry w meczu ligowym.
-
-
Brawo (L) co prawda ogladalem końcówkę po zakonczeniu meczu Hurkacza ale wynik dobry, myslalem ze bedzie w plecy biorac pod uwage chociazby etap w sezonie ligowym....
-
@maziu90 said in (L)egia Warszawa:
Brawo (L) co prawda ogladalem końcówkę po zakonczeniu meczu Hurkacza ale wynik dobry, myslalem ze bedzie w plecy biorac pod uwage chociazby etap w sezonie ligowym....
Wynik dobry bo zwycięstwo to zawsze zwycięstwo , do tego odniesione na wyjeździe. Wprawdzie bramki strzelone na wyjeździe nie są już liczone "podwójnie " jednak zaliczka jest raczej wystarczająca do awansu.
Z dobrej strony zaprezentował się w tym meczu nowy nabytek Legii Mahir Emreli
-
Dziś o godzinie 20:00 Legia podejmie Bodo/Glimt w meczu rewanżowym 1. rundy kwalifikacji do Ligi Mistrzów. Pierwszy mecz Legioniści wygrali 3:2. Jeśli Wojskowi pokonają Bodø/Glimt, w 2. rundzie zmierzą się z Florą Tallin. Estończycy wyeliminowali maltański Hibernians, wygrywając w dwumeczu 5:0(2:0 u siebie i 3:0 w meczu wyjazdowym).
-
@damian_skinek I dziś, i w 2 rundzie łatwo nie będzie, no ale jak chce się grać w fazie grupowej LM, to takich rywali po prostu trzeba pokonać w dwumeczu: i u siebie, i na wyjeździe .
-
@dovco_handf said in (L)egia Warszawa:
@damian_skinek I dziś, i w 2 rundzie łatwo nie będzie, no ale jak chce się grać w fazie grupowej LM, to takich rywali po prostu trzeba pokonać w dwumeczu: i u siebie, i na wyjeździe .
Oczywiście że nie będzie łatwo ,tym bardziej że Legia nie jest tutaj żadnym faworytem . Wystarczy popatrzeć z jakimi pastuchami Legia przegrywała w ubiegłych edycjach pucharów. Dlatego nie myślmy (przynajmniej na razie ) o fazie grupowej LM , nie ma co sobie za dużo obiecywać .
-
Jak przewidziałem w Typeriadzie, tak i się stało
@dovco_handf said in TYPERIADA 2020/2021!:
EUROPA Liga Mistrzów - Kwalifikacje
Legia Warszawa (Pol) 2-0 Bodo/Glimt (Nor) -
Legia wygrała z wyżej notowanym klubem w dwumeczu, bardzo dobrze Ale problem trochę będzie jak sprzedadzą Luquiniasa, niech mu dadzą jakiś duży kontrakt i koniec bo chłop robi robotę
-
@janex123 mnie trochę martwi kondycja zawodników Legii. Wiem że w środę pogoda była bardzo ciężka do gry lecz ilość graczy których lapaly skurcze była dość spora. Wydaje mi się że gracze norweskiej drużyny kondycyjne wyglądali lepiej