(L)egia Warszawa
-
@rusewicz said in (L)egia Warszawa:
Lech Poznań = kompromitacja. Wstyd na cały Świat. Nie moc odebrać medali po ewentualnym zwycięstwie....
Odbiorą w Warszawie . A tak na marginesie , jeżeli Lechowi tak bardzo zależy żeby Legia nie zdobyła mistrzostwa to wystarczyłoby żeby się podłożyli i przegrali z Legią 0-6 tak jak kiedyś Wisła Kraków w 1993 roku. Wtedy na pewno pzpn odebrał by Legii mistrzostwo ,bo te złodzieje tylko czekają na to. A w tym roku mija właśnie 25 lat od kiedy ukradli nam mistrzostwo.Ktoś powie że to już inny pzpn niż 25 lat temu , ale tak nie jest. Złodziej zawsze pozostanie złodziejem. W dawnych czasach złodziejom obcinano ręce . Gdyby obecnie tak karano złodziei to większość ludzi w pzpn ( o ile nie wszyscy) chodziliby bez rąk.
-
Nie chcę absolutnie wszczynać jakiejś burdy na forum, bo jako kibic Lecha jestem świadomy tego, że końcówkę sezonu zawaliliśmy koncertowo + zwolnieniono dobrego trenera jakim jest Bjelica. Aczkolwiek jeśli chodzi o bezpieczeństwo to zagrożenie jest po obu stronach, oczywiście mówię tu o pseudokibicach. Z tego co widziałem to służby są postawione w stan gotowości i już od kilku dni stadion jest obwarowany i nawet osoba która przychodzi na siłownię obecną na stadionie jest dokładnie przeszukiwana czy czegoś nie wnosi. Ja do końca liczę na to, że sam mecz będzie dobry i ewentualna wygrana Lecha i Jagielloni pozbawi Legię mistrzostwa
A co do PZPN to sugeruję zobaczyć niektóre wpisy na twitterze Bońka, bo to w jaki sposób pisze o Legii jako w jego mniemaniu pewnym Mistrzu Polski nie świadczy o tym, żeby jakoś "okradał" Legię -
@ochowiak said in (L)egia Warszawa:
A co do PZPN to sugeruję zobaczyć niektóre wpisy na twitterze Bońka, bo to w jaki sposób pisze o Legii jako w jego mniemaniu pewnym Mistrzu Polski nie świadczy o tym, żeby jakoś "okradał" Legię
pzpn już raz okradł Legię , więc jeżeli będzie miał pretekst może to zrobić po raz drugi ,czyż nie ?
-
@cezarro PZPN nikogo nie okradł, trochę szacunku do naszego związku piłkarskiego. Za kadencji Bońka PZPN się zmienił, to już nie są czasy Lato, korupcji, ustawiania meczów i licencji dawanych według własnych widzimisię. Ci co teraz jadą po PZPN, powinni honorowo wsadzić głowę w piasek.
PS: Na to co się dzieje w przypadku Legii, duży wpływ ma prywatny zarząd EKSTRAKLASA S.A.
-
@Cezarro @kruk94 @Ochowiak @Rusewicz @Dovco_HandF
1.Moim zdaniem powinna być dekoracja Legii Warszawa na stadionie Lecha.- Sytuacja się w Polsce zmieniła, mamy nowoczesne stadiony. Nowoczesne oznaczają również to że mają kamery. Każdy myślący człowiek nie będzie strzelał do ludzi czy rzucał racę w stronę ludzi, bo wie że kara go nie ominie.
- Problemy wyżej przedstawione np. Bydgoszczy był taki że stadion nie był przystosowany do dzisiejszych norm i standardów światowych. Do dziś mają problemy z wyłapaniem winnych
- Problem globalny
- Bundesliga - Niemcy
HSV pożegnało się z Bundesligą. Kibice z pierwszym w historii klubu spadkiem do drugiej ligi nie mogli się pogodzić. Na murawie wylądowały race. Mecz został przerwany, choć gospodarze prowadzili 2:1 z Borussią Moenchengladbach. - Ligue 1 - Francja
SKANDAL Z KIBOLAMI NA MECZU W LILLE. WPADLI NA BOISKO I POBILI PIŁKARZY! - Mógłbym pisać o wielu grajach np. Grecja itp.
- Bundesliga - Niemcy
- W Polsce mamy problem mówi się tylko o kibolach.
Nie mówi się o prawdziwych kibicach, którzy wspierają swój klub, ale również społeczność. Podam kilka przykładów, oczywiście takich akcji jest dużoooo więcej.- Dobrzy Ludzie - kibice Legii dzieciom
- WDW 2017 - karetka dla CZD
- Dobrzy Ludzie - kibice Legii dzieciom
-
@kruk94 said in (L)egia Warszawa:
@cezarro PZPN nikogo nie okradł, trochę szacunku do naszego związku piłkarskiego. Za kadencji Bońka PZPN się zmienił, to już nie są czasy Lato, korupcji, ustawiania meczów i licencji dawanych według własnych widzimisię. Ci co teraz jadą po PZPN, powinni honorowo wsadzić głowę w piasek.
PS: Na to co się dzieje w przypadku Legii, duży wpływ ma prywatny zarząd EKSTRAKLASA S.A.
To pzpn już od dawna chowa głowę w piasek po tym jak ukradł bezpodstawnie Legii mistrzostwo. Nie mieli żadnych niezbitych dowodów na to że Legia kupiła wtedy mecz w Krakowie. Leśne dziadki ze związku zobaczyły mecz w TV i tylko na tej podstawie podjęły taką decyzję. Jeżeli wtedy piłkarze Wisły odpuścili mecz to należało ukarać piłkarzy Wisły a nie odbierać punkty Legii. Do puki pzpn nie zwróci nam ukradzionego tytułu to nie ma co liczyć na szacunek
-
@cezarro Ugryź się w język zanim coś napiszesz. Za to kupienie meczu Legia powinna zostać zdegradowana co najmniej do 2 ligi. To jest fakt. PZPN jednak zastosował wówczas łagodny wymiar kary. ... Ale niestety są fanatycy Legii którzy będą jej bronić, atakując wszystkich lub wszystkich oskarżając. Należy najpierw samemu uderzyć się w pierś, a potem oskarżać PZPN o kradzież tytułu. ... co do rzeczywistych dowodów, to na pewno zwykły kibic nie będzie miał dojścia.. więc nie można zaprzeczyć, ani potwierdzić na 100%. Można kierować się jedynie przesłankami, które były wówczas przeciw Legii. Tyle w temacie.
-
To byla zagmatwana sprawa
http://nofootballnofun.blox.pl/2013/12/Legia-Mistrz-Polski-1993-czyli-historia.html
-
@kruk94 said in (L)egia Warszawa:
@cezarro Ugryź się w język zanim coś napiszesz. Za to kupienie meczu Legia powinna zostać zdegradowana co najmniej do 2 ligi. To jest fakt. PZPN jednak zastosował wówczas łagodny wymiar kary. ... Ale niestety są fanatycy Legii którzy będą jej bronić, atakując wszystkich lub wszystkich oskarżając. Należy najpierw samemu uderzyć się w pierś, a potem oskarżać PZPN o kradzież tytułu. ... co do rzeczywistych dowodów, to na pewno zwykły kibic nie będzie miał dojścia.. więc nie można zaprzeczyć, ani potwierdzić na 100%. Można kierować się jedynie przesłankami, które były wówczas przeciw Legii. Tyle w temacie.
Najpierw to Ty się zastanów jakie głupoty wypisujesz ? Za jakie kupienie meczu? Jakoś do tej pory nikt nie przedstawił żadnych niezbitych dowodów na to,że Legia ten mecz kupiła. Nikt też się do niczego nie przyznał. Odebranie tytułu nastąpiło tylko i wyłącznie na podstawie jakichś przypuszczeń i domniemań. A gdzie dowody? Skoro jednak twierdzisz że faktem jest że Legia kupiła ten mecz, to zapewne jesteś w posiadaniu jakichś "twardych" dowodów na poparcie swojej teorii . Mam tu na myśli jakieś niezaprzeczalne dowody typu kto komu i kiedy wręczył kasę oraz w jakiej kwocie. Jeżeli jesteś w posiadaniu takich informacji to podziel się nimi z nami , a jeżeli nie masz to lepiej zamilcz
-
@cezarro ja tobie powiem...większość "kibicow" niema pojęcia na tematy sprzed 20 czy też więcej lat,poczytają sobie w necie i wtedy zaczną się wymądrzać sądząc że coś wiedzą Ty,ja i kilku leśnych dziadków osm pamiętamy tamte dzieje i nie musimy pisać bzdur żeby wiedzieć swoje
. -
@huzar-shakir said in (L)egia Warszawa:
@cezarro ja tobie powiem...większość "kibicow" niema pojęcia na tematy sprzed 20 czy też więcej lat,poczytają sobie w necie i wtedy zaczną się wymądrzać sądząc że coś wiedzą Ty,ja i kilku leśnych dziadków osm pamiętamy tamte dzieje i nie musimy pisać bzdur żeby wiedzieć swoje
.Denerwują mnie tacy mądrale Nie mają pojęcia w temacie o którym piszą ,ale muszą koniecznie coś napisać aby tylko zaistnieć na forum
-
@cezarro jasne,grunt to zaistnieć na forum
Jest tu kilku takich pseudo-znawców od wszystkiego , nie mających o niczym pojęcia. Najbardziej jaskrawe przykłady to @kruk94 i @maloba.
-
@cezarro said in (L)egia Warszawa:
@cezarro jasne,grunt to zaistnieć na forum
Jest tu kilku takich pseudo-znawców od wszystkiego , nie mających o niczym pojęcia. Najbardziej jaskrawe przykłady to @kruk94 i @maloba.
Czytam wszystkie posty fachowców
-
@cezarro said in (L)egia Warszawa:
Nikt też się do niczego nie przyznał.
"jak Cię złapią za rękę to mów, że to nie Twoja ręka" - tak to chyba leciało
a poza tym to zupełny przypadek, że wtedy w '93 na każdy gol ŁKSu golem odpowiadała Legia i odwrotnie
-
A co do PZPN to sugeruję zobaczyć niektóre wpisy na twitterze Bońka, bo to w jaki sposób pisze o Legii jako w jego mniemaniu pewnym Mistrzu Polski nie świadczy o tym, żeby jakoś "okradał" Legię
Zgadzam się z tobą. Boniek zmienił bandycki wizerunek skorumpowanego PZPN. Teraz to prężnie działająca instytucja generująca bardzo duże zyski i promująca polską piłkę nie tylko na poziomie seniorskich reprezentacji, ale także/ a może przede wszystkim dziecięcą i młodzieżową piłkę nożną
Piszesz @Cezarro "Ktoś powie że to już inny pzpn niż 25 lat temu , ale tak nie jest. Złodziej zawsze pozostanie złodziejem." Piszesz jakby PZPN był osobą. To instytucja, nie człowiek. Ludzie mogą być złodziejami i byli - tu się z tobą zgadzam, ale nazywanie złodziejem obecnego PZPN to jak pisanie, że Messi czy Ronaldo nie mają bladego pojęcia o kopaniu piłki nożnej. Prawda czy nieprawda @Cezarro? .
-
@dovco_handf said in (L)egia Warszawa:
Zgadzam się z tobą. Boniek zmienił bandycki wizerunek skorumpowanego PZPN. Teraz to prężnie działająca instytucja generująca bardzo duże zyski i promująca polską piłkę nie tylko na poziomie seniorskich reprezentacji, ale także/ a może przede wszystkim dziecięcą i młodzieżową piłkę nożną
Piszesz @Cezarro "Ktoś powie że to już inny pzpn niż 25 lat temu , ale tak nie jest. Złodziej zawsze pozostanie złodziejem." Piszesz jakby PZPN był osobą. To instytucja, nie człowiek. Ludzie mogą być złodziejami i byli - tu się z tobą zgadzam, ale nazywanie złodziejem obecnego PZPN to jak pisanie, że Messi czy Ronaldo nie mają bladego pojęcia o kopaniu piłki nożnej. Prawda czy nieprawda @Cezarro? .
Nie wiem ,może się zmienił skoro tak twierdzisz .Mnie nie interesuje co się dzieje w pzpn. Dla mnie na zawsze pzpn pozostanie złodziejem .