LM I LE - Europejskie puchary 2017/2018
-
@Stefan-Joptwojmać Gabala była dzisiaj do ogrania m.in. z tego względu, że zaszły tam spore zmiany kadrowe. Wiadomo, że jak się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma. Jednak jeśli na takim etapie średnio nam idzie, to z czym do ludzi....
Zgodzę się z tym, że Legia jako jedyna jest w stanie skutecznie grać w europejskich pucharach.
-
@Cezarro
Masz rację, ale aż tak te transfery źle nie wyglądały, sprowadzali graczy, którzy już gdzieś coś grali w Europie. -
Wiesz to tak nie działa. Zauważ, że i u nas też były zmiany. Zabrakło cesarza, Frankowskiego i Tomasika. Niby nie dużo, ale oni strzelili zdecydowaną większość goli i podobnie było z asystami. Wystarczy spojrzeć na statystyki. Nie doceniasz albo rywala albo masz za duże wyobrażenie o naszej lidze.
-
Panathinaikos Ateny (Grecja) - Gabala FK (Azerbejdżan) / Jagiellonia Białystok (Polska)
Valletta FC (Malta) / FC Utrecht (Holandia) - FK Haugesund (Norwegia) / Lech Poznań (Polska)
Arka Gdynia (Polska) - Ferencvarosi TC (Węgry) / FC Midtjylland (Dania)
Spartaks Jurmala (Łotwa) / FK Astana (Kazachstan) - IFK Mariehamn (Finlandia) / Legia Warszawa (Polska)
-
Rywale Polskich drużyn w europejskich pucharach w kolejnych rundach:
-
III runda eliminacji do Ligi Mistrzów:
Legia Warszawa:flag_pl:/Mariehamn:flag_fi: vs Spartaks:flag_lv:/Astana:flag_kz: -
III runda eliminacji do Ligi Europy
Arka Gdynia:flag_pl: vs Ferencvaros:flag_hu:/Midtjylland:flag_dk:
Lech Poznań:flag_pl:/Haugesund:flag_no: vs Utrecht:flag_nl:/Valetta:flag_mt:
Jagiellonia Białystok:flag_pl:/Qabala:flag_az: vs Panathinaikos:flag_gr:
-
-
@Byku-Duma-Warmii Widzę tylko dalej Legię, i to w optymistycznej wersji. Jeżeli któraś z nas trzech drużyn z LE przebrnie jakimś cudem dalej, będzie to miła niespodzianka i... sensacja. Los nie okazał się łaskawy tym razem dla naszych drużyn .
-
@Dovco_HandF
Masz rację, ale choć nasze drużyny będą miały szansę zmierzyć się z silniejszymi drużynami sprawdzając się na ich tle. -
Wszystkie pozostałe pary Ligi Mistrzów i Ligi Europy:
-
@Stefan-Joptwojmać Zmiany były, ale Jaga wyglądała b. dobrze z Gabalą i mecz był do wygrania. Nie lekceważę żadnego rywala, każdego doceniam, ale jak pisałem jeśli nasi chcą przestać narzekać, że wcześnie grają w pucharach i są one cytując Probierza "pocałunkiem śmierci" trzeba gromadzić punkty rankingowe gdzie się da. Prędzej bym przebolał, gdyby Gabala faktycznie pokazała Jadze, że jest lepsza, a tak nie było.
-
@Stefan-Joptwojmać Jak można mieć duże wyobrażenie o naszej lidze widząc wyniki pucharowe z ostatnich lat? Głównie Legia na ranking pracowała, coś tam zrobił Lech w grupie LE, gdy ograł m.in. Fiorentinę.
-
-
Wczorajsze wyniki II rundy:
-
@Byku-Duma-Warmii Trzymałem kciuki za Spartaks, by wyjazd był bliżej, ale rozum mówił, że przejdzie Astana. Nie mniej zespół polskiego trenera Marka Zuba postawił się Kazachom.
-
@Byku-Duma-Warmii Ja już się zapędziłem jakby Legia przeszła dalej, ale to byłaby kompromitacja, by przy wyniku z pierwszego meczu Legia odpadła.
-
6' i po meczu.... Mączyński podał do Guilherme a ten jak nie przywali z 25 metrów w samo okienko bramki rywali! :goal:
-
-
@Damiś27
Trochę ich roznieśli, ale bardzo dobrze, że pokazali siłę przed kolejna runda -
@Byku-Duma-Warmii Mnie cieszy gra młodych i pokazali swoje umiejętności. Warto podkreślić Kaspera Hämäläinena który pokazał się jako dobry "wujek" i wykładał piłki lub dawał szansę młodym.