IV Turniej Narodów (WNT 2017/18)
-
@stefan-joptwojmać i tak rok rok,nie wiadomo kiedy życie nam przelatuje siedząc na OSM
-
@formoza jak dla mnie najbardziej wyrównana to grupa E czyli Nasz rywal po zajeciu 1 miejsca w grupie no to czekamy na start i oby Turniej potoczył się jak w 2015 roku
-
@przemek-kaszti Przez naszą grupę to powinniśmy przejść jak nasi przez grupę w Euro
-
@łukasz-kowalski
To ta bitwa co zamieniliśmy się celami chyba? Nie poszła mi zbyt dobrze:( ale ważne zwycięstwo było -
@formoza said in IV Turniej Narodów (WNT 2017/18):
@przemek-kaszti Przez naszą grupę to powinniśmy przejść jak nasi przez grupę w Euro
Nie można nie doceniać rywala. Pamiętam w tamtym roku w bitwie z Maroko oni mieli gościa, którego wymienili i który dał nam sporo punktów. Dostali dodatkowo karę. mihau nam wtedy zrobił kapitalną robotę. W tym roku na pewno będą mocniejsi. Do każdego rywala trzeba maksymalne zaangażowanie, bo potem można obudzić się z ręką w nocniku
-
Do końca tygodnia pojawią się składy na bitwy grupowe w WNT.
Będą trzy inne linie po 5 menadżerów, także 15 ludzi otrzyma szansę zagrania bitwy w reprezentacji Polski OSM.
Konsultuję skład z dwoma kapitanami dwóch pierwszych bitew. Trzecią bitwę poprowadzę już sam.
Składy będą bardzo ciekawe, zostanie zaproponowanych wielu debiutantów ale również pojawią się znane loginy.
Bitwy grupowe wyselekcjonują nieco już węższy skład na fazę pucharową, ewentualnie wspomożemy się pewnymi zaufanymi menadżerami
-
@łukasz-kowalski I to mi się podoba konkretną decyzja do końca tygodnia bendzie wiadomo co i jak.
-
Widzę, że u niektórych parcie jest naprawdę duże
-
@stefan-joptwojmać
Aż za duże swoją drogą sam jestem ciekawy komu Łukasz da szansę bo pojawiło się kliku nowych ciekawych graczy -
Trafiliśmy taką grupę, że spokojnie można wpuścić debiutantów. MPG pokazały, że poziom jest wyrównany. Inna sprawa, że nie lubię takich grup, wolałbym zagrać w grupie z bardzo mocnym rywalem, taka grupa jak była w 2015 roku byłaby idealna.
-
@stefan-joptwojmać narzekasz...
-
@stefan-joptwojmać
Tak tylko,że wtedy nie byłoby możliwości przetestowania nowych twarzy. Łukasz by nie ryzykował braku doświadczenia raczej w bitwie z mocnym rywalem-postawiłby na sprawdzoną ekipę. Tutaj może śmiało wybrać optymalną 5-tkę z 15 twarzy,to bardzo duży komfort pracy. I myślę,że na tą chwilę nasza "ławka rezerwowych" wygląda jak ławka realu niż Barcy -
Spójrzcie na to jeszcze z innej strony... w tamtym roku kto by się spodziewał czegoś po Indonezji.
Już wtedy pisałem, że poziom międzynarodowy się wyrównuje.
Minął kolejny rok, kolejny rok grania na tych ustawieniach taktycznych. Każdy może trafić w jakieś suwaki i będzie wygrywał.
Na papierze wygląda to ok ale każdy może zaskoczyć... to tylko 5 ludzi z danego kraju... czujnym trzeba być -
Podaję składy wytypowane na trzy bitwy grupowe w WNT.
Postanowiłem dać szansę wielu nowym graczom, którzy w jakimś stopniu zaznaczyli swoją dobrą postawę w MPG (statystyki punktowe, progresowe itp.).
Reprezentacja jest nasza wspólna, stąd tak duża liczba debiutów. W grupowych zestawieniach nie ma wielu świetnych menadżerów, którzy walczyli w poprzednich WNT. Będą oni brani pod uwagę w fazie play-off.
POLAND - MOROCCO (01 wrzesień)
@sniki26 (captain) (Husarya_PL)
@mihau1878 (Husarya_PL)
@damśli7 (Husarya_PL)
@Damiś27 (Polish Eagles)
@jepsztel (Polish Legends)
LIBYA - POLAND (02 październik)
@Stefan-Joptwojmać (captain) (Spartacus Legends)
@AC-Bubol (Spartacus Legends)
@Wojtyn84 (Spartacus Legends)
@daroo933 (Polish Warriors)
@Marcin6578 (Aleja Gwiazd)
POLAND - SWITZERLAND (30 październik)
@Łukasz-Kowalski (captain) (Polish Eagles)
@huzar-shakir (Polish Eagles)
@FORMOZA (Polish Eagles)
@Byku-Duma-Warmii (Polish Legends)
@Szeregowiec (Polish Legends)
UWAGA:
- cele ustalone będą przed bitwą
- wszystkich wytypowanych (z którymi nie pisałem na priv) proszę o ustosunkowanie się w wiadomości prywatnej co do powołania i gotowość do bitwy w danym terminie, koszt bitwy wyniesie minimum 500-600 monet
- w przypadku rezygnacji pojawią się kolejne powołania
-
No to będzie się działo
-
@łukasz-kowalski Dzięki za powołanie szefie :).Akurat start pojedynku ze Szwajcarią zaplanowany jest w dniu imienin huzara...trzeba będzie się szybciej nasmarować,żeby być w pelnej gotowosci
-
@huzar-shakir said in IV Turniej Narodów (WNT 2017/18):
@łukasz-kowalski Dzięki za powołanie szefie :).Akurat start pojedynku ze Szwajcarią zaplanowany jest w dniu imienin huzara...trzeba będzie się szybciej nasmarować,żeby być w pelnej gotowosci
No to Łukasz wstrzelił się idealnie ;D
-
@stefan-joptwojmać Tak jest ;).1/3 kadrowiczów gra w mojej lidze w ZEA.Powodzenia Starym wyjadaczom jak i debiutantom