Indywidualne Mistrzostwa Polski 2017
-
Grupa G Kolejka 12
-
@pawelzylicz said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2017:
Ale jak będą w danej kolejce anulowane mecze to logiczne jest, że dana drużyna ma o 2 mecze mniej i tak naprawdę może zdobyć 6 punktów mniej. Więc co w takiej sytuacji? Można zawsze obliczyć ile ma punktów na ilość meczy, czyli powiedzmy że są 22 mecze w kolejce, ta drużyna zagrała ich 20. Zdobyła 30 punktów. Dzielimy ilość punktów na ilość meczy. 30 : 20 = 1,5. Z tego wychodzi, że drużyna zdobywa półtora punktu na mecz. Po tej analizie możemy jej przyznać 3 punkty za 2 mecze, które nie doszły do jej rankingu. Co o tym sądzicie? Na pewno nie jest to miarodajny, albo wiarygodny ranking (w szczególności jak pierwszy i ostatni mecz ma z botem), ale jest to jakieś w miarę sprawiedliwe rozwiązanie, by dana drużyna nie była od razu zdegradowana...
@Stefan-Joptwojmać przedstawi w odpowiedniej chwili jak to będzie obliczone. Wzięliśmy to pod uwagę. Będzie dobrze .
-
@stb411 said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2017:
@pawelzylicz dobre pytanie ja mam tak kalendarz ułożony ze mam dwa boty w tych anulowanych kolejkach
Ja też jestem w plecy +6 punktów za dwa wygrane mecze, chociaż nie grałem z botem. Nikt nie zakładał Jasiu, że akurat przypadnie ci w anulowanej kolejce jeden z botów do gry - to miał być gracz. Nie dołączył do ligi - sprawa losowa.
-
Lider ligi pokonany przez katar - masakra jak mi leci z nosa .
-
@dovco_handf sam wiesz ze nie chodzi o boty tylko jak to bedzie liczone u nas w grupie - 2 kolejki?
-
Grupa :regional_indicator_a: Kolejka
Wcześniejsza kolejka
-
Że komputer ma 0 pkt
-
@ciamajda said in Indywidualne Mistrzostwa Polski 2017:
Jesli jakas grupa ma mieć anulowane dwie kolejki to proszę to zrobić w każdej grupie gdzie została rozegrana 1kolejka w dniu założenia ligi , albo w żadnej ! Sprawiedliwość to chyba priorytet dla organizatora Tak ? Czy Nie ? .
Skoro nie grasz w tej grupie to po co się wtrącasz ? Twój pomysł mógłby doprowadzić tutaj jedynie do całkowitego chaosu
-
Przecież zaraz po tych symulacjach było wszystko napisane w której grupie co i jak będzie liczone ,trzeba było wtedy pisać i się nie zgadzać, a teraz jak liga jest już w połowie rozgrywek i po woli są rozdawane karty kto awansuje a kto nie jest jakaś ostra dyskusja.
-
Grupa D
-
@stb411 @Stefan-Joptwojmać jest prowadzącym MP. Zjawi się to odpowie na wszystkie pytania i wątpliwości. Nie będziemy robić niepotrzebnej zadymy. Mistrzostwa się nie kończą dziś czy jutro. Żeby awansować dalej trzeba grać i wygrywać, nie oglądając się na innych :ok_hand_tone1:.
-
Dovco ale to Ty niby masz odpowiedzieć na pytanie od STB bo było tak ustalone ze Stefanem :
Stefan Joptwojmać POLISH MODERATOR 10 dni temu
Czyli tak dla jasności żeby już zamknąć ten temat - Grupy: B, C, E, I utrzymujemy wyniki z pierwszej kolejki, skoro do tej pory zainteresowani spóźnialscy nie raczyli nawet na prv odpisać. Grupą F zajmie się @Dovco_HandF i jak rozumiem tam anulowana będzie 1 i 12 kolejka?Więc grupa gdzie gra STB to Ty nią się zajmujesz a nie Stefan !!! i tam chłopaki do dziś nie wiedza co jest grane i dlatego jest zamieszanie !!!
-
Według tego co tam jest napisane to wszyscy obojętnie jakie mieli wyniki w meczach z botem czy wygrane czy przegrane czy remisy nie zaliczają tych spotkań na koniec w tabeli mają odjęte-6 pkt i to moim zdaniem będzie ok nikt nie skorzysta nikt nie straci tylko czyste mecze z ludźmi liczą się do awansu.Ale to tylko propozycja rozwiązania tego tematu.