IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
@pimus1910
Bardzo ważna rada :fingers_crossed: -
Jak zagrac przeciwko podobnej druzynie na wyjezdzie ? Przeciwnik zagra 4-4-2B ,gra podaniami , bez ofsajdow ,krycie indywidualne i agresywnie .
-
@Qbinio said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Jak zagrac przeciwko podobnej druzynie na wyjezdzie ? Przeciwnik zagra 4-4-2B ,gra podaniami , bez ofsajdow ,krycie indywidualne i agresywnie .
Zawsze pisz kim grasz i z kim, czyli Twój zespól oraz przeciwnika tak łatwiej jest pomóc
-
Nie ma tak że zawsze jakaś formacja wygrywa przeciwko innej to nie jest zabawa w papier, kamień i nożyczki. Grając na wyjeżdzie ustawieniem 433 można wygrać z 451 które gra u siebie przy tej samej wartości drużyn. Grając na wyjeździe przeciwko 442B można wygrać wieloma formacjami: 433, 451, 541, 442. Jest też druga strona mocy czyli podstawowa zasada że formacją z małą liczbą pomocników trudno się gra przeciwko tym z dużą ilością pomocników a to dlatego że kluczem do sukcesu w piłce nożnej jest opanowanie środkowej strefy boiska. Dla początkujących graczy mogę zaproponować 3 bardzo dobre ustawienia sprawdzone w wielu ligach: 433A gra skrzydłami, 451 strzały z każdej pozycji, 442B gra skrzydłami.
-
Musicie też wiedzieć, że niby nazwiska nie grają, ale jednak są piłkarze, którzy strzelają dużo goli i mówią tu o pomocnikach. Podam taki przykład piłkarza, który strzela mi gole w każdej lidze której zagra.
-
@Stefan-Joptwojmać A masz czasami tak ze zawodnik sredni a nawet slaby strzela jak na zawolanie choc jego skil moze byc nawet o 20 mniejszy od pozostalych ? i sie go trzyma mimo ze na lawce siedza duzo lepsi .
-
Dzieki wszystki za pomoc ! Ostatecznie mecz wygralem Liverpool (300mln) 0-2 Hull (320mln) zagralem formacja 4-4-2b podaniami.
-
@Qbinio No i pięknie, oby tak dalej :clap_tone1:.
-
@Qbinio
Super robota . Powodzonka w dalszej karierze menedżera :slight_smile: -
@maloba fakt, też tak miałem. Średnia napastników 80, gracz miał 72 i 31 lat, więc się nie rozwijał a wystawiałem go w większości meczów bo strzelał bramki prawie zawsze jak wychodził na boisko Został królem strzelców, mimo że na koniec sezonu wszyscy gracze mieli około 100, a on nawet nie dobił do 80
-
@Stefan-Joptwojmać i mnie takim jest Eden Hazard.Szkoda,że przerobili go na napastnika.Bardziej pasuje mi na bok pomocy.
-
Ja również mam podobną sytuację w obecnym sezonie w Albanii. Napastnik z atakiem 77 w jednym meczu strzelił 5 goli i nadal strzela więc się go nie pozbywam
-
@Stefan-Joptwojmać Tez go gdzies mialem i byl bramkostrzelny
-
@huzar-shakir
To żaden problem, dalej możesz go wystawiać na skrzydle :slight_smile: -
@Byku-Duma-Warmii Tyle to i ja wiem,jednak mam inną wizje budowy składu Z Hazardem w drużynie.Nie jest pomocnikiem to go nie kupuję :)Na atak mi nie pasuje.
-
@Stefan-Joptwojmać Zaraz wysyłam po niego skauta
-
Jesli "wymaxowalem" juz trening na poziom 3 to bardziej oplaca sie teraz rozbudowywac pojemnosc stadionu czy murawe ? Mam zespoly walczace o miejsca 1-4 jesli jest to jakas roznica