IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
@huzar-shakir w tej grze kazdy kazdego wszedzie moze ojechac i nie bedzie w tym nic dziwnego .
-
Mecz zakończył się bezbramkowym remisem. Nie jest źle, ale mogło być lepiej Teraz czas na meczyk z najtrudniejszym rywalem pod względem wyjściowej 11, czyli Man Utd. Gram u siebie, przeciwnik postawił na 442b skrzydłami z gryciem strefowym bez pułapki ofsajdowej. Ja postanowiłem zagrać formacją 433a, taką taktyką.
-
Jak polecacie grać u siebie na gorszy zespół, który gra ze zgrupowaniem?
-
@SirSosna
Jeśli masz dobre ustawienie 4-3-3 lub 4-5-1 to wygrasz z nimi bez względu czy on wziąć zgrupowanie czy nie. -
@Byku-Duma-Warmii said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@SirSosna
Jeśli masz dobre ustawienie 4-3-3 lub 4-5-1 to wygrasz z nimi bez względu czy on wziąć zgrupowanie czy nie.Zgadzam, się jeśli masz dobre ustawienie 4-3-3(skrzydła) i Twój zespól ma lepszą kadrę. Jeśli się nie czujesz na siłach grania 4-3-3 to proponuję 4-5-1 (strzały)
-
Siemka. Gram na przeciwnika o bardzo podobnej kadrze. Obaj mamy cele 7, on miejsce 3, ja 5. Gram na wyjeździe. Przeciwnik 442a podaniami. Myślicie, że 451 strzały wypali?
-
Panowie, gram dzis mecz przeciwko zespolowi , ktory byl do ostatniej kolejki prowadzony przez gracza, a teraz steruje nim komputer.
Przeciwnik ma duzo lepszy atak ode mnie, pomoc minimalnie lepsza, nie licząc wyrozniajacego sie Aliego (96 sr), obrone ma tez troszke lepsza ode mnie..
Gram na wyjeździe i ustawiłem taka taktyke..4-2-3-1
Gra kontry
Napastnik tylko atak
Pomocnicy zabezpieczenie obrony
Obroncy głęboko cofnieciIndywidualne krycie
Bez spalonych
Agresywna gra
SUWAKI:
Pressing 30%
Styl gry 30%
Tempo 80%Myslicie ze ma to szanse powodzenia w silnej angielskiej lidze grajac nizszym celem ?
Gralem ta taktyka dzisiaj 5 sparingów kolejno z Liverpoolem, Man Utd, Chelsea, Arsenal - wszystkie wygralem do 0, grając jedynie z City przegralem 2-3, mozna jakis wniosek po tych sparingach wyciagnac odnosnie taktyki? Czy lepiej moze po ligowych meczach analizować?
4 na 5 tych zespolow kierowanych bylo przez prawdziwych graczy
Pytanie mam tez odnośnie ustawienia poszczególnych zawodników.. tzn, najlepszego pomocnika ustawiam na prawej stronie pomocy tak jak i obronce z najlepszym atakiem na prawej obronie. Dobrze jest tak czy lepiej inaczej ich ustawic? -
@KSGDamiano kontratak przy 4231?odważnie
-
@huzar-shakir
Hmm.. wiec co lepsze? 4-5-1? -
@KSGDamiano Generalnie przy 451 i 4231 to gramy strzały z każdej pozycji I tak suwaki masz zdecydowanie dla 451 skombinowane wg mnie... Ale dobrze myślisz :clap_tone1:.
-
@KSGDamiano Z tego co piszesz to przy 4-2-3-1 zagrałbym strzały, jednak zagrałbym 4-5-1 strzały. Paski są już blisko dobrego wyników, ale można jeszcze poprawić
Co do pytań to jak piszesz jest mało graczy i grasz z niskim celem. Więc masz szansę na zaliczenie celu nawet sporo na plus. Jednak aż tak dużo punktów nie będzie gdyż liga z graczami jest trudniejsza, ale przy dobrym wyniku jest możliwe dużo punktów więcej -
Z moją taktyką wygrałem 2-0, posiadanie mialem na swoja korzysc 60-40. W komentarzu pisalo ze lepiej grac strefą. Gralem West Bromwich przeciw Tottenhamowi, komputer zagral 4-4-2 b.. moze po zmodyfikowaniu tej taktyki i na te dużo lepsze zespoly od Tottenhamu bedzie ta taktyka skuteczna dziękuję za wskazowki ii przede wszystkim za wszystkie odpowiedzi
-
Wiem jak to jest z tymi punktami, bylo 15 menadzerow w lidze teraz po paru kolejkach jest 7 bodajze, ktoa zostawił Tottenham z ktorym wlasnie gralem mimo ze zespol byl na 2 miejscu.. wiadomo ze zawsze lepiej grac z graczami niż z komputerem
-
@KSGDamiano Nie sugeruj się też tak bardzo sparingami - one niczego nie odzwierciedlają. Są głównie po to, żeby trenować graczy. Z tego co widzę wyżej całkiem nieźle kombinujesz, analizuj swoje statystyki meczowe i będziesz wiedział czy idzie to wszystko w dobrą stronę, czy też nie. Dużo transferuj, nie zatrzymuj się z budowaniem składu, a będzie dobrze
-
@Rhett1 jak sie da to transferuje,srednio co kolejke nowego zawodnika mam, lecz co do taktyki.. to dalej nie rozumiem dlaczego do 4231, czy 451 strzaly a nie kontratak.. ok.. wiadomo ze pomocnicy lepszy strzal maja wiec jest ich wiecej.. ale czemu lepiej nie grać kontrą skoro skupiamy się najpierw na obronie wieksza ilością zawodnikow a po odbiorze cyk mamy pomocnikow ofensywnych do ataku..
-
@KSGDamiano jak dostaniesz kilka razy w dupę grając 451 bądź 4231 kontra to zrozumiesz
-
@huzar-shakir w skrocie 4231 to jest taktyka ofensywna bardziej niz 451 tak?
-
@KSGDamiano bardziej neutralna .