IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
Witam ,gram w OSM dopiero od kilku dni dlatego mam pare pytań.
Czy warto kupować samych młodych graczy skoro po sezonie rozstajemy się z klubem ?
Co najlepiej rozwijać w zakładce "stadion"?
Czy starsi gracze szybciej się męczą niż młodsi ?
Czy ciągle transfery w celu zwiększania wartości klubu nie powodują ze skład nie jest zgrany ? -
@Qbinio
Warto kupować samych młodych zawodników, młodsi lepiej się rozwijają w sparingach i treningach, starsi gracze szybciej się męczą niż młodzi,.W stadionie mając młodych zawodników warto jest rozwijać "trening", jeśli masz doświadczoną kadrę warto jest rozbudować "murawę". Tutaj nie ma "zgrania" i lepiej jest ciągle transferować w celu ulepszania wartości zespołu . -
@mihau1878
Dzięki !
A w sparingach gracze rozwijają się tak samo jak w treningu ? I czy sparingi wpływają na poprawę morali tych mniej zadowolonych graczy ?
Czy kondycja spada poprzez trening lub sparing ?
Czy na wyjazdach nawet na dużo słabsza drużynę lepiej wyjść defensywnie "bo wyjazd" czy to aż tak dużego znaczenia nie ma ? -
@mihau1878
A jeśli chodzi o kondycję w sparingach i morale ?
I czy da się jakos zminimalizować szanse na kontuzje w meczach ligowych lub sparingach ?
Z góry dziękuje za odpowiedz -
@Qbinio said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@mihau1878
A jeśli chodzi o kondycję w sparingach i morale ?
I czy da się jakos zminimalizować szanse na kontuzje w meczach ligowych lub sparingach ?
Z góry dziękuje za odpowiedzW sparingach nie można odnieść kontuzji. Po sparingu kondycja nie spada. Możesz rozegrać masę sparingów lecz musisz mieć na uwadze to, że im więcej sparingów grasz tym mniej masz z tego profitu.
Co do kontuzji w meczach ligowych ma na to wpływ kilka czynników. Przede wszystkim im grasz agresywniej tym ryzyko się zwiększa, tak samo musisz zwrócić uwagę na pressing oraz tempo. Dlatego też warto zwrócić uwagę na to jak zawodnicy są zmachani. Co do morale to najlepiej podnieść je wygrywając albo stopniowo wymieniając kadrę. W trakcie sezonu trwającego 34 kolejki jesteś w stanie wymienić zawodników kilka razy, mając wystawionych 4 zawodników na liście transferowej przez cały czas.
-
Tak jak mówił przedmówca @Byku-Duma-Warmii nie ma czegoś takiego już w OSM, że wygrywają statystyki. Sam osobiście się o tym przekonałem niedawno. Możesz zresztą sprawdzić kilka stron wcześniej. Miałem dużo lepsze statystyki a przegrałem 1:3. Ta gra pod tym względem i wbrew pozorom stała się przez to ciekawsza. Pozdrawiam i życzę powodzenia w grze
-
Dzieki wielkie !
-
Jak widzicie dziś to ja zginąłem od swojej broni..
-
@Stefan-Joptwojmać znakiem tego rywal ma świetne 433. Swoją drogą ta taksa w ostatnim czasie zaczyna znów smigać
-
@Vip3r94 Masz rację, ja ostatnio przegrałem mając lepsze statystyki a dziś zremisowałem z graczem który ma dwa razy lepszą kadrę ode mnie mając nieco gorsze staty Faktycznie jak ktoś słusznie zauważył gra coraz bardziej przypomina realną piłkę co dodaje jej atrakcyjności i każdemu meczowi towarzyszy dreszczyk emocji, nawet gdy gramy z dużo słabszym graczem nie możemy mieć 100% pewności że odniesiemy wysokie zwycięstwo.
-
Jakie sa najlepsze taktyki przeciwko 4-3-3 A , 4-4-2 B i 4-5-1 (strzaly z kazdej pozycji) ? Jesli mam lepsza druzyne niz moj przeciwnik dobrze jest nastawic zespol ofensywnie (65%) i wolne podania (35%) ? Czy wolne rozgrywanie pilki jest oplacalne tylko w przypadku 5 pomocnikow ?
-
@Qbinio
Na ta wszystkie formacje najlepszą kontrą jest właśnie 4-5-1, wtedy warto zagrać defensywnie. A jak ma się dobre 4-3-3 to z prawie każdą formacją sobie one poradzi. -
@Qbinio Tak naprawdę nie ma jednej złotej taktyki, która wygra wszystko. Możesz grać zupełnie innym ustawieniem niż inni i wygrywać wszystko. Musisz próbować. Tak samo też jeden przeciwnik drugiemu nierówny i różne wyniki możesz osiągać przy tej samej taktyce. Metoda prób i błędów tutaj jest najbardziej wskazana. Choć jak @Byku-Duma-Warmii Ci napisał - dobrze ustawione 451 lub 433 może dawać duże efekty na dłuższą metę. Powodzenia
-
@pimus1910 jakies porady dla nowego gracza ? Caly czas mam 4 zawodnikow na liscie transferowej , treningi zawodnikow tez robie regularnie ,sparingi zalezy od potrzeb. Rozbudowa bazy treningowej caly czas do przodu, czy jest cos jeszcze co powinienem robic ? I darmowe monety moge zdobywac tylko poprzez osiagniecia lub zakladke "business club" tak ?
-
@Qbinio
Zgadza się darmowe monety może zdobyć tylko tak. A co do gry to cały czas ulepszaj swoją taktykę, bo pamiętaj, że rywale nie śpią. -
@pimus1910 dzieki ,ale zawsze moze byc lepiej