IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
@Danielek96 Nie ma jednej taktyki co do danego zespołu. Gra się różnie, w zależności od przeciwnika, kadry swojej i przeciwnika, motywacji, kondycji, ustawienia przeciwnika, wyjazd czy u siebie, czy przeciwnik ze zgrupowaniem czy bez oraz sędziego
-
@Krokodyl-Amazoński było i zniknęło . Tez nie wiem gdzie to się klika i juz w sumie o tym zapomniałem . Może ktoś wie ?
-
@Krokodyl-Amazoński said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
coś mi się przypomina, że kiedyś gdzieś przypadkiem coś kliknąłem i miałem podgląd na sędziego.
Tak było w wersji 2.0 - potwierdzam :thumbsup_tone1:. Mamy jednak od jakiegoś czasu wersję 3.0, bez tego udogodnienia. Klikało się na nazwisko sędziego i pokazywała się cała historia jego "kartkowej pracy" w danej lidze.
-
@Dovco_HandF Może w takim razie warto do tego wrócić? Moim zdaniem to duże ułatwienie bo np. żółty i pomarańczowy sędzia to zawsze niewiadoma, czasami sypnie czerwem przy agresywnej grze, a zdarza się że nawet żółtej nie pokaże.Wrzucę posta do działu pomysłów.
-
I ja również
-
@huzar-shakir
Czasem tak się zdarza, że sędziowie nie dają kartek :slight_smile:. -
@huzar-shakir ja na 218 meczy jakie dotąd zagrałem tylko w 13 nie dostałem kartki
-
Panowie pytanie. Na wyjazdach staram się grac defensywnie z uwagi tez na to, ze zazwyczaj gram drużynami z niskimi celami. Jaka musi być taka zauważalna różnica w wartości składu aby grac na wyjeździe ofensywnie ?
-
@Vip3r94 Nie kombinowałbym. Nawet jak rywal będzie 3,4 razy słabszy z wartością składu - możesz przegrać. Natomiast możesz przejść na bardziej "kopnięte" ofensywnie suwaki i ustawić się...4231, jak dominujesz wartością wyjściowej 11-tki nad rywalem wg mnie :thumbsup_tone1:.
-
@Dovco_HandF
Ok dzięki za podpowiedź. Właśnie wczoraj dostałem nauczkę aby nie wychodzić na wyjeździe ofensywnie na przeciwnika który miał trochę gorszą wartość 11. ;/ -
@Vip3r94 Gram bardzo dużo ofensywnie i także na wyjazdach. Ciężko powiedzieć o wartości bo we Polsce skład o wartości wyższej o 20-30 mln to już coś, a na Włoszech taka różnica to mała. Bardziej zależy od siły kadry swojej i przeciwnika. Przy mniejszej różnicy można grać 4-4-2, przy większej 4-3-3 lub 3-4-3. Na dobrych graczy gram zazwyczaj 4-4-2 lub 4-5-1 chyba że czuję że wygram bo mam lepszy skład to 4-3-3 lub 3-4-3.
Wiadomo przy każdej taktyce trzeba mieć inny skład i z każdej taktyki trzeba mieć inną formację lepszą -
Panowie witam. Ostatnio dosyć często przytrafiają mi się remisy ze słabszymi drużynami. Przykładowy ostatni mecz drużyna troszkę słabsza moglibyście podpowiedzieć co tutaj mnie zgubiło , suwaki źle ,taktyka ? Kilka screenów podrzucam
-
Taktyka, pozwala zwiększyć skuteczność i ilość strzałów, kombinuj inaczej ustawiać strzałki i suwaki zawsze można sporo poprawić, gra skrzydłami zwiększa ilość strzałów dla przykładu. Możesz zmienić formacje sprawdzone w wielu ligach ustawienia: 433B gra skrzydłami, 4231 strzały z każdej pozycji, 442B gra skrzydłami, krycie indywidualne bez spalonych do tych formacji.
-
@zkrystian Gra z utrzymaniem się przy piłce to tak troche defensywnie, a napastników i pomocników masz ofensywnie ustawionych. Spróbuj Szybkie podania i ze słabszym rywalem wyższy pressing.
Poza tym masz bardzo małą kadrę, goście już zaczynają słabnąć. Jak masz trochę kasy to spróbuj kogoś dokupić. -
Tempo akurat jest ładnie ustawione do ofensywy wcale nie trzeba grać szybko ja bardzo często gram powolne budowanie akcji do 433.
Zakres pasków do taktyk ofensywnych na 433, 343, 442.
Presssing: 50 - 80%
Styl gry: 60 - 80%
Tempo: 39 - 60%
Tak sam gram i polecam ten zakres pasków początkującym zawodnikom OSM. Dodam jeszcze że każdy pasek ustawiam na innej długości -
@zkrystian daj strefe kolego zamiast indywidualnego krycia i puść skrzydła zamiast podań