IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
W jakiej sytuacji warto zastosować formacje z 4 napastnikami? Przychodzi mecz z botem, który na papierze powinien dostać oklep nawet jakbym połowy składu nie wystawił, ale wiadomo gra to gra i stąd pytanie czy mimo wszystko pójście w aż taką ofensywę jest złudne?
-
@Jechać-ulane-Kurły
Oczywiście, nie ma co lekceważyć komputera, niby można wystawić rezerwowy skład oraz ofensywniejszą taktykę, ale bez przesady. -
@Jechać-ulane-Kurły said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
W jakiej sytuacji warto zastosować formacje z 4 napastnikami? Przychodzi mecz z botem, który na papierze powinien dostać oklep nawet jakbym połowy składu nie wystawił, ale wiadomo gra to gra i stąd pytanie czy mimo wszystko pójście w aż taką ofensywę jest złudne?
Jak chcesz 4 napastników to polecam 424 skrzydłami, tylko z zastrzeżeniem, że tym należy grać vs 5 lub 6 obrońców
-
Siemanko, mam pytanie odnośnie stadionu. Co waszym zdaniem się opłaca najbardziej rozbudowywać. Wiem że trening i murawa bo zauważyłem że liczba miejsc nie daje jakiś wielkich przychodów. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Pozdo! -
@Pvtrokles W krótkich ligach jak bitwy rankingowe lub ligi 10, 12zespołowe to ja najpierw zaczynam od murawy, a w długich ligach - od bazy treningowej.
-
@Dovco_HandF A w takich ligach jak np hiszpańska ?
-
I czy w ogóle opłaca się budować liczbę miejsc czy po prostu zostawić to na sam koniec jak już murawa i trening będzie zrobiona na 3 gwiazdki.
Przy okazji że już napisałem mam pytanie o kadrę.
Czy dobrze żeby każdy miał swojego zmiennika czyli oprócz podstawowej zrobić 2 jedenastkę słabszą żeby zagrała mecz ze słabszym rywalem a 1 zespół odpoczął?
I przy objęciu nowego klubu kogo najlepiej sprzedawać w pierwszej kolejności. Chodzi mi o zespoły raczej z celem 16 itp.
Z góry dzięki za odpowiedź! -
Większy wpływ meczu towarzyskiego na rozwój piłkarzy resetuje się zaraz po każdym meczu czy dopiero po północy?
-
@Jechać-ulane-Kurły said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Większy wpływ meczu towarzyskiego na rozwój piłkarzy resetuje się zaraz po każdym meczu czy dopiero po północy?
Mecz towarzyski podwyższa ci wartości teningowe u zawodników, zaraz po zakończeniu meczu. Pierwszy daje najwięcej, drugi mniej i każdy kolejny jeszcze mnie. Wszystko się resetuje po kolejnej rundzie ligowej i od nowa grasz mecze towarzyskie: pierwszy ci da najwięcej treningu, drugi mniej i każdy kolejny jeszcze mniej. Itd w kółko Macieju.
-
@Pvtrokles said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
- I czy w ogóle opłaca się budować liczbę miejsc czy po prostu zostawić to na sam koniec jak już murawa i trening będzie zrobiona na 3 gwiazdki.
Przy okazji że już napisałem mam pytanie o kadrę. - Czy dobrze żeby każdy miał swojego zmiennika czyli oprócz podstawowej zrobić 2 jedenastkę słabszą żeby zagrała mecz ze słabszym rywalem a 1 zespół odpoczął?
- I przy objęciu nowego klubu kogo najlepiej sprzedawać w pierwszej kolejności. Chodzi mi o zespoły raczej z celem 16 itp.
4.Z góry dzięki za odpowiedź!
- Zostawić na sam koniec.
- Dobrze jest mieć 1, 2 zmienników. I nie, nie gra się drugą słabsza 11-tką, bo można przegrać 5:0 z botem. Gra się zawsze najsilniejszym składem i wymienia tylko kontuzjowanych, wykartkowanych lub zajechanych kondycyjnie zawodników.
- W celach z celem niskim zaczynamy sprzedawać od najlepszych zawodników, żeby jak najszybciej jak najwięcej zarobić na nowych graczy. Cały skład jest na sprzedaż. Non stop powinno być 4 zawodników na TL-u.
- Nie ma co.
- I czy w ogóle opłaca się budować liczbę miejsc czy po prostu zostawić to na sam koniec jak już murawa i trening będzie zrobiona na 3 gwiazdki.
-
Podjąłem się prowadzenia słabej drużyny na Mistrzostwach. Większość do defensywy poleca 4-5-1. No ale jednak pojawia się problem braku transferów oraz, że przy takiej formacji mam tylko 1 pomocnika na ławce co przy optymistycznym nastawieniu wyjścia z grupy i tak moi zawodnicy szybko padną. Posiadam za to multum napastników. Jakiej formacji jeszcze mogę użyć nastawiając się tylko na defensywę i czy mogę wykorzystać jakoś taką ilość napastników?
-
@Jechać-ulane-Kurły
Zależy też ilu masz obroncowjeśli chodzi o defensywę tzn kontra lub strzały bardziej neutralne to polecam 5311 541a oraz 523a ale skoro masz tylu napastników to nie lepiej poszukać sobie np 433a skrzydła z neutralna taksa nie za ofensywnie nie za defensywie A proporcje dobrze w Suwakach dobrane?? Polecam też grając przeciw defensywny taksom długie podania 523bale tak jak mówię wszystko zależy od tego jak rywal się ustawi i co analityk przyniesie -
Czołem
Mam ostatnio problemy z ustawieniem swojej drużyny w formacji 4-5-1. Jakoś efekty w tym ustawieniu nie są zadowalające. Strzały z każdej pozycji, tylko atak, pomocnicy wspierają atak, obrona cofnięta. Suwaki około 40-45-65. Bez spalonych i z kryciem ind. Ostatnio czytałem że należy grac na krycie strefą ale nie pomogło to jakoś szczególnie. Czy ktoś z doświadczeniem na tej taktyce może się podzielić spostrzeżeniami ? -
@Łukasz-Rutek Spróbuj zejść z suwakami na 20-30% 20-30%, a trzeci dać powyżej 70%. Do tego w ataku defensywny napastnik czyli z mocnym defem i atak wspiera pomoc, pomoc i obrona normalnie. Może to coś pomoże...
-
Siemka, wróciłem do gry po dosyć spooorej przerwie ;). Czy napisałby ktoś na dobry początek albo podał gotowca jakiejś spoko taktyki która teraz jest w mecie? Pozdrawiam!
-
@mikimalinowski said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Siemka, wróciłem do gry po dosyć spooorej przerwie ;). Czy napisałby ktoś na dobry początek albo podał gotowca jakiejś spoko taktyki która teraz jest w mecie? Pozdrawiam!
Masz gotowce kilka stron wstecz:
https://forum.onlinesoccermanager.com/topic/219/imperium-taktyki-i-ustawień-meczowych/541?page=28 -
Hej,
słuchajcie minął mi rok 2miechy temu z osm Uwazam ten czas za wykorzystany w pełni. W ciągu kilku ostatnich miesięcy awansowalem z grupy 3 dywizji poprzez AMP do PAM Polskiej Akademii Menedżerów. Uważam że się nie udało indywidualnie w MP.. moje 1sze, przebrnalem eliminacji ale w 1 rundzie zabrakło 1dnej pozycji wyżej by awansować... W grupie daję radę a bycie w 100tce pierwszej grup daje wymagających rywali.. caly czas walka o
Przejdę do sedna mimo jakiegoś ju doświadczenie w grze dalej nie wiem podstaw niektórych stąd mój wpis obszerny
A więc kiedy kryć indywidualnie a kiedy strefą?? Głównie gram strefą bo nie wiem czy przy danej taktyce mógłbym indywidualnie -
@maziu90 said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
A więc kiedy kryć indywidualnie a kiedy strefą??
To odwieczne pytanie w OSM! Ja nie znam odpowiedzi. Kto zna?
-
Siemka gram dzisiaj mecz z Groningen w lidze holenderskiej o mistrza mamy tyle samo punktów.Gram u siebie.Jego kadra wynosi 634m a moja 601m. Wysłałem szpiega i wychodzi na to ze zagra 4-2-4A długie piłki ,krycie strefa, i pułapki ofsajdowe. U mnie rozbudowa stadionu 3 gwiazdki .Jaka taktykę wybrać na to ustawienie proszę o pomoc! Pozdrawiam
-
@jurgen-kloopssik 451 dałoby radę wg mnie