IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
A ja wciąż na kompie nie widzę pozycji zawodników
-
@Futiminho Tak? W Naszej grupie bodajże wszyscy mają już dostępną opcję konkretyzującą pozycję graczy na przeglądarce, myślę że u Ciebie również będzie dostępna na dniach, do tego czasu korzystaj z aplikacji, nic mądrzejszego nie wymyślę
-
@futiminho ja też jeszcze nie mam na kompie.
-
Czy jak w formacji 4-5-1 dam napastnika na pomocniku chodzi mi o "śpo" bo ma overall 88 , a pomocnika musiałbym wsadzic 84.
taktyka taka jaką opisaliście.
I gram na 4-3-3 A podaniami chłop gra.
A i gram u siebie.A co sądzicie o formacji 4-3-3A ze strzałami z kazdej i suwaki podobnie jak skrzydłami
różnica budżetu klubów to gdzie 50 milinow na korzysc przeciwnika. Obronę mam lepszą. Bramkarz na korzyść przeciwnika i to sporo bo ma 101 overall, a ja 87.
napastników ma podobnych bo mam jednego xD 98 messiego . pomoc ma troszke lepszą. -
@wars987 said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Czy jak w formacji 4-5-1 dam napastnika na pomocniku chodzi mi o "śpo" bo ma overall 88
O co ci konkretnie chodzi z tą pozycją ŚPO w formacji 451? Tam nie ma kogoś takiego chyba, zobacz na obrazek:
@dovco_handf said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
-
@dovco_handf śp, mi chodziło bo nie wiedziałem jaka pozycja dlatego dałem "", ale myśle ze 88 dac na LP czy 83 na Śp?
Osimhena dac na lp/śp czy po prostu 83 dać?
I gram na 4-3-3 A podaniami chłop gra.
A i gram u siebie.A co sądzicie o formacji 4-3-3A ze strzałami z kazdej i suwaki podobnie jak z skrzydłami.
Różnica budżetu klubów do przeciwnika to gdzieś około 50 milinow na jego korzysc.
Obronę mam lepszą.
Bramkarz na korzyść przeciwnika i to sporo bo ma 101 overall, a ja 87.
napastników ma podobnych bo mam jednego xD 98 messiego
Pomoc ma troszkę lepszą -
@Wars987 Jeśli masz aktualizacje to "wyjściowa 11" będzie tak wyglądać:
a jeśli nie to:
-
@dino-ligenza Na komputerze to co mam na dole, a na tel dzisiaj aktualizacja wjechala i mam tak jak pierwszy screen.
-
@wars987 said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@dino-ligenza Na komputerze to co mam na dole, a na tel dzisiaj aktualizacja wjechala i mam tak jak pierwszy screen.
To graj z pozycjami tak jak na telefonie, to jest aktualne.
-
-
Witam, przychodzę z prośbą o radę, a mianowicie mając skład o wartości 650 mln przegrywam na wyjeździe 1:0 z Crystal Palace mając ogromną przewagę (mój znajomy ma 300 mln wartości składu Crystal Palace, gramy wspólną lige w kilkanaście osób). Chciałbym się spytać co powinienem zmienić (formację, suwaki, ustawienie zespołu)? Dotychczas grałem 4-4-2 ale zastanawiam się mocno nad zmianą na 4-3-3 i szybkim wytrenowaniem Jesusa za monety. Z góry dzięki za odpowiedź!
(Dodam jeszcze tylko, że mój zespół strzela bardzo dużo bramek, ale męczy mnie to przegrywanie lub remisowanie banalnych meczów)
powyżej screeny -
@ronaldinho-gaúcho-gaming witaj kolego. Zacznijmy od tego że nie korzystasz z bonusów dostępnych w grze co może być przyczyną porażek. Po pierwsze bonus narodowosciowy czyli minimum 6 graczy z tej samej narodowości w pierwszym składzie. Następnie bonus za pozycję. Po aktualizacji kiedy każdy gracz jest na swojej nominalnej pozycji dostajesz mały bonus za to. U Ciebie ewidentnie prawy obrońca i napastnicy nie są na swoich pozycjach. Nie sa to duże bonusy ale jak je się sumuje to dają pewną przewagę.
Co do formacji to przy takiej przewadze kadry raczej trzeba grać ofensywnie. Nie ma złotej taktyki która sprawi że zawsze będziesz wygrywać. Swoją taktykę musisz dobierać pod konkretnego przeciwnika i reagować jak on gra. Bo jak grasz cały czas 442B skrzydła lub podania to nawet mając duży gorszy sklad kontra lub strzały mogą z Tobą wygrać. Więc aby nie przegrywać musisz mieć conajmnien te podstawowe formacje i suwaki pod nie dopracowane. -
Ronaldinho Gaúcho Gaming Polish Usersreplied to jasiuk88 on last edited by Ronaldinho Gaúcho Gaming
@jasiuk88 u mnie tylko umownie skład, na treningu jest Cafu, który gra na PO, co prawda moi napastnicy grają na N zamiast na swoich LN i PN, dlatego właśnie zastanawiam się nad zmianą formacji na 4-3-3.
(zobacz na ławkę, tam są pozostali z głównego składu) -
Nie możesz się zamykać na jedną formację/taktykę. Musisz nią rotować, grając cały czas tak samo, narażasz się na niespodziewane porażki. Co do suwaków, to nie ma złotego środka, trzeba cały czas eksperymentować. Jeśli interesuję Cie gra 433 to musisz zacząć nią grać i szukać "idealnego" ułożenia suwaków, zacznij od formy (433B) 70-73-75 przy grze skrzydłami, ale nie trzymaj się jej zawzięcie, tylko zmieniaj ułożenie ich co mecz.
-
@dino-ligenza Jasne, dzięki
-
@ronaldinho-gaúcho-gaming tak jak mówiłem ja i Dino musisz kombinować z formacjami i korzystać z bonusów. Co do suwakow to ja z komputerem i słabym rywalem gram 433B skrzydła 70/50/70 albo około 70/85/70 jak mega ofensywnie. Ale to trzeba pod rywala dopasować i swój sklad czyli przesuwać w lewo lub prawo. I nawet najlepsze 433a raczej z 451 strzały przegra więc złotego środka nie ma
-
Ronaldinho Gaúcho Gaming Polish Usersreplied to jasiuk88 on last edited by Ronaldinho Gaúcho Gaming
@jasiuk88 Dzięki wielkie, cenna rada na ligę, jeśli jeszcze tylko mogę spytać, jak byś zagrał na wyjeździe przeciw drużynie o wartości 670 mln (Man Utd), 4-4-2, czy 4-3-3, czy może 4-5-1? Ofensywnie, defensywnie?
-
@dino-ligenza Albo ty co sądzisz, nie chce wiecie pytać co chwilę.