IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
-
-
-
-
-
Zmiany? „to Ci pierony łogniste” Dzięki @Dovco_HandF i już od dziś wprowadzam je w życie.
-
@dino-ligenza Sam to testuję i to działa, nawet jak masz słabszy skład od rywala, ale masz właściwych zawodników na pozycjach - wygrywasz lub remisujesz z rywalem, który jest na papierze dużo mocniejszy od ciebie, ale nie trzyma się tej nowej zasady i ustawia linie na chybił trafil.
-
@Dovco_HandF Odczułem trochę tę zmianę. Zatem trzeba będzie przywyknąć lub przerzucić się na apke.
-
@dino-ligenza Na laptopie nie widzisz tych dokładnych pozycji np. LO, PO, ŚP, DŚP itd?
-
@Dovco_HandF Niestety nie
-
@dino-ligenza W twojej lidze, gdzie grasz, nie widzisz?
-
@Dovco_HandF w żadnej...
-
@dino-ligenza Zapewne nie ty jeden tak masz dlatego daję ściągę. Zapewne nie masz bieżącej aktualizacji, one różnie wchodzą w różnym czasie. To się naprawi wkrótce, ale żebyś ty i tobie podobni menadżerowie nie tracili zbytnio, zamieściłem te wszystkie ustawienia do ogólnego wglądu
-
@Dovco_HandF Trudno, ściągam apke
-
Ukazała się też globalna informacja na ten temat, gdzie możecie więcej poczytać, że to już jest, działa, a niedowiarkom radzę szybko zaakceptować to, że od teraz lepiej zagra na lewej obronie lewy obrońca ze skillem 99 niż obrońca środkowy ze skillem 109, choć do końca jak to w OSM nie jest to dokładnie wytłumaczone, podaję tylko przykład - nic jednak nie jest pewne, trzeba dojść do tego samemu
@specialone said in Specific Player Positions - Discussion Topic:
New in OSM: Specific Positions! We heard your call about more possibilities to expand your tactical skills as a manager in surveys, social platforms and emails. Thanks for that! We especially loved the idea of more player positions.
From now on, players in OSM have a specific position instead of only defender, midfielder and forward. For example, Sergio Ramos is now a centre back.
In OSM, players perform best in their own specific position, but they can still play in other positions in the line. Beware: players still perform worse in a different line.
Use your Scout or the Transfer List to build your best team with the specific positions of the players.
@wenger-wise said in Specific Player Positions - Discussion Topic:
-
Jest bonus za grę na właściwej pozycji zawodnika, ale jak duży, to nie jest podane. Oto potwierdzenie:
@specialone said in Specific Player Positions - Discussion Topic:@majstor-matt said in Specific Player Positions - Discussion Topic:
- too many players are put in certain positions, while in real life they play couple positions
Yes, some players can play on several positions in real life. But most of them have one favourite specific position. The position in which the player features most, is used as their specific position in OSM.
Reminder: players still perform on their line. Specific position is just an additional bonus. -
@dovco_handf ja np uwielbiam taktykę 433 a w mpp mój zespół nie ma prawego nap:(
-
@rusewicz said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@dovco_handf ja np uwielbiam taktykę 433 a w mpp mój zespół nie ma prawego nap:(
No to go sprowadź, jak piszesz o lidze z transferami, albo następnym razem obadaj zespoły, które mają lewego, środkowego i prawego napastnika, jeśli masz na myśli ligi Nostalgii Nic wielkiego się nie stanie, po prostu nie dostaniesz bonusu za komplet graczy na nominalnych pozycjach. Podobno nie jest on wielki, coś na zasadzie jak za sprawą bonusu lojalnościowego, gdy gra sześciu lub więcej zawodników z tego samego kraju w wyjściowej 11-tce.
-
Jest pomoc w związku z zawodnikami na odpowiednich pozycjach. każdy dobrze ustawiony zawodnik jest w grubej zielonej ramce jak na załączonym obrazku (wersja na laptopie):
-
Na laptopie już są pozycję zawodników.