IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
@huzar-shakir said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Dokładnie na 442 tylko 433 za każdym razem wygrywam
-
@huzar-shakir dziękować , będę się stosował jeszcze jedno pytanko , w przypadku różnicy przykładowo ok 100 mln wartości na moją niekorzyść , meczu na wyjeździe i formacji 4-4-2 B warto próbować 4-3-3 ? Bo miałem tak na początku sezonu z Borussia i zagrałem 4-5-1 , minimalna porażka 0:1 , podobnie niedawno w Anglii gdzie jakimś cudem sięgnąłem po mistrzostwo Leicester City ale z Liverpoolem wyjazdu również nie dałem rady wygrać 4-5-1
-
@łukasz-wierzbowski
Przy gorszym składzie na wyjeździe nie polecałbym 433. 451 jak piszesz,ewentualnie 4231 lub 541 powinno dać radę,wszystko zależy od rywala i tego czy dobrze ustawisz suwaki -
@remo-z-dzików said in jaka taktyka przeciwko autobusowi?:
Jaką taktykę dać na drużyne która jest troche słabsza i ustawia autobus?
-
@mihau1878
Zdecydowanie jakąś taktykę ofensywną, gdyż jak masz dobrą swoją taktykę to żaden autobus przeciwnika nie powinnien sprawiać Ci problemu. Polecam zagrać -- lub --. Wskazówki do tych formacji znajdziesz w tym temacie. -
@didierluk
Wydaje mi się, że lepiej słabszego, ale z lepszą kondycją, bo w końcówce meczu może mieć to znaczenie. -
Zawsze ustawiałem kondycyjnych zawodników na ciemnozielonym poziomie ale tu można ustawić też tego 90 ale lepiej raczej na skrzydlo, jeśli stoper środkowy popełni bląd z powodu słabej kondycji to jest strata bramki.Trzeba też patrzeć w przyszłość jeśli damy odpocząć zmęczonemu zawodnikowi to w kolejnym meczu jest świeżynka.
-
Siema, prawdopodobnie zostanę za to zasztyletowany, ale kto pyta nie błądzi
Jeśli gram cały sezon kilkoma formacjami (przeważnie 433 a i b oraz 4231) i nie zwracam uwagi w ogóle na rywala, jego formację, taktykę itd. To czy jest to duży błąd? Jak dotąd trafiałem do lig, gdzie czasami nawet 50% to boty. Jak na razie nie zauważyłem bym jakoś srogo dostawał od rywala, nawet nie-bota, który miał podobny skład do mojego. Taktyki też mam dosyć "ekstremalne", bo większość suwaków jest w okolicach 90 -
@ochowiak Na boty to jest ok, ale w silnych ligach z aktywnymi menadżerami już niekoniecznie. Tam układa się taktyki i ustawienia konkretnie pod rywali :thumbsup_tone1:.
-
@ochowiak Jest to temat do tego typu pytań. Jak sam napisałeś "kto pyta nie błądzi"
Powiem z własnego doświadczenia. Ja też nie zwracałem na początku jak grają rywale.
Dziś już na to patrzę inaczej, gdyż każda rzecz w OSM ma znaczenie i ustawia się konkretnie pod każdego rywala.
W OSM jest wiele taktyk, każdy ma swoje i nimi gra. Warto żebyś sprawdził je sprawdził i poszukał nowych w lidze grupowej lub jakieś gdzie jest kilku dobrych graczy. -
@ochowiak
Każdy pasek ma wpływ na grę, a jeśli brać pod uwagę kondycję to na nią największy wpływ na pressing. Im większy tym gracze szybciej się męczą. -
@byku-duma-warmii said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@ochowiak
Każdy pasek ma wpływ na grę, a jeśli brać pod uwagę kondycję to na nią największy wpływ na pressing. Im większy tym gracze szybciej się męczą.Pamiętajmy też o wieku danego zawodnika jak i o ilości meczy rozegranych.Wiadomo,że jak w zespole są dziadki to szybciej się zasapią ,a i seria kilku spotkań z rzędu na wpływ na kondycję, bądź ... jej braku
-
@ochowiak pięć lat grałem suwakami ,każdy po 75 zarówno do 433 i 442 i mnie to nie przeszkadzało.nie zwracałem uwagi na taksyczy też ustawienia taktyczne rywali.wchodziło.zazwyczaj to ja ich tluklem.do451 czy też 4231 należy jednak coś pomieszać. @Damiś27 dobrze napisał - dostosowujemy suwaki jakni taksy pod danego rywala,biorąc też pod uwagę jaką ma siłę ognia.
-
Co polecacie na przeciwnika który ma wartość zespołu o 120 mln więcej ode mnie i średnia wartość jednego zawodnika o około 2 mln więcej. Gra 4-4-2 B i ostatni mecz który graliśmy przegrałem 1-0 i również grałem 4-4-2 b. Wyczuwam że taktykę ma słaba . nadrabia tylko lepszymi zawodnikami. Mecz dzisiaj i jest to final pucharu także boisko neutralne..
Pozdrawiam. -
@nenull said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Co polecacie na przeciwnika który ma wartość zespołu o 120 mln więcej ode mnie i średnia wartość jednego zawodnika o około 2 mln więcej. Gra 4-4-2 B i ostatni mecz który graliśmy przegrałem 1-0 i również grałem 4-4-2 b. Wyczuwam że taktykę ma słaba . nadrabia tylko lepszymi zawodnikami. Mecz dzisiaj i jest to final pucharu także boisko neutralne..
Pozdrawiam.Nie do końca boisko neutralne, bo obaj macie bonusy z rozwinięcia własnego stadionu. Graj 442b, jak masz lepszą taksę to powinieneś go pokonać
-
@nenull
Możesz spróbować również zagrać 4-5-1 bądź 4-2-3-1.