IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
@dovco_handf said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@łukasz-wierzbowski said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
suwaki 65/73/70?
Spróbuj suwaki w linii:75/75/75 skrzydłami, strefą, ale dobre 451 bije często wszystkie kombinacje z 433a wg mnie
Dzięki spróbuję tak zagrać tak, korzystałem z tej kombinacji 65/73/70 przez jakiś czas, całkiem niedawno, kilka dni temu bodajże pokonałem tym ustawieniem w Sudanie całkiem dobrego gracza z Hiszpanii, none bonito (ranking ok 400 miejsca na świecie) który miał średnia wartosc wyzsza o ok 3-4 mln
-
@Łukasz-Wierzbowski
Twoje ustawienie i taktyka bardzie pasuje mi do gry podaniami niż skrzydłami. Jak koniecznie chcesz skrzydłami to zagrałbym ciut ofensywniej z większą presją i dał by boczni obrońcy wchodzili, a pomocnicy wspierali obronę -
@huzar-shakir
Daj screena, jakie masz, popatrzymy, zrobimy burzę mózgów i może coś wspólnie wymyślimy .Jurek, jeśli wrzucę screena z moim 541 to cała Polska zacznie tym grać :)Większość spotkań gram tym ustawieniem i zazwyczaj nie narzekam.Świetnie się cyka przeciw 433 i 442,wiem jednak że tym nie powinienem grać przeciw 4231
-
@stefan-joptwojmać said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@Łukasz-Wierzbowski
Twoje ustawienie i taktyka bardzie pasuje mi do gry podaniami niż skrzydłami. Jak koniecznie chcesz skrzydłami to zagrałbym ciut ofensywniej z większą presją i dał by boczni obrońcy wchodzili, a pomocnicy wspierali obronęKurde o tym nie pomyślałem, w sumie można by przekształcić to na grę podaniami a skrzydłami zagrać wyżej dzięki Panowie!
-
@łukasz-wierzbowski z tym433 nie jest do końca tak jak koledzy po fachu piszą na zbudować naprawdę dobre 433 nie jest łatwo,nie w tych czasach
-
@huzar-shakir said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@łukasz-wierzbowski z tym433 nie jest do końca tak jak koledzy po fachu piszą na zbudować naprawdę dobre 433 nie jest łatwo,nie w tych czasach
Niestety tak jest, gra zbyt szybko się zmienia, za dużo kombinują twórcy tej gry, co jest widoczne na każdym kroku, dlatego też kombinuje i szukam wielu wariantów, co nie znaczy że na siłę wale 433 na wszystkich przeciwników, często kiedy jeszcze nie mam dostatecznie zbudowanej kadry na początku ligi, na wyjazdach z graczami sporo mocniejszymi próbuje grać 451 dwa dni temu na inaugurację w Armenii ładnie mi poszło i wygrałem 3:0 właśnie 451 przeciwko 442b, niestety loga już pełna nie jest bo ten właśnie gracz wczoraj również przegrał 0:1 i zrezygnował z ligi, czasem jednak i 451 mi nie wejdzie, ostatnio 3:0 w plecy dostałem przykładowo ale jak to mówią kto nie ryzykuje ten szampana nie pije
-
Jurek, jeśli wrzucę screena z moim 541 to cała Polska zacznie tym grać
I cała Polska będzie ci wdzięczna
-
Jurek, jeśli wrzucę screena z moim 541 to cała Polska zacznie tym grać
I cała Polska będzie ci wdzięczna
Na IMP sobię tym pogram,spokojnie
-
Witam
Wiecie może jak duży wpływ ma teraz ta sama narodowość w zespole na grę ? Opłaca się w to inwestować że tak powiem ? -
@zaklety
Jakiś tam wpływ ma, ale za pewne bardzo mały. Najważniejsza jest taktyka. -
@zaklety said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Witam
Wiecie może jak duży wpływ ma teraz ta sama narodowość w zespole na grę ? Opłaca się w to inwestować że tak powiem ?Dobre pytanie. Nie ma oficjalnych danych, ale przypuszcza się, że daje tyle co dodatkowy poziom murawy w meczach u siebie. Matematycznie rzecz ujmując to daje jakoś tylko 2% bonusu do gry. Ma to znaczenie przy wyrównanych zespołach, natomiast jak bijesz rywala na głowę wartością wyjściowej 11-tki - wg mnie jest to bez znaczenia jak na razie. Chyba, że to zwiększą w przyszlości .
-
Witam
Wiecie może jak duży wpływ ma teraz ta sama narodowość w zespole na grę ? Opłaca się w to inwestować że tak powiem ?Intensywnie to testuję i muszę powiedzieć, że na 12 kolejek to średnio widać ten wpływ. Przedwczoraj zremisowałem z kompem 0:0.. bardzo dawno mi to się nie zdarzyło.
Kilka przykładów:-
wczoraj grałem z głównym rywalem do tytułu, gość ma mocniejszą kadrę ode mnie, ale różnorodną:
-
wyjazdowy remis mimo lepszych statystyk, zdecydowanie lepszej kadry:
-
porażka w pucharze przy remisowych statystykach przy podobnych kadrach:
-
przy wyrównanych statystykach zdecydowane zwycięstwo:
-
-
Witam
Wiecie może jak duży wpływ ma teraz ta sama narodowość w zespole na grę ? Opłaca się w to inwestować że tak powiem ?Na razie powiedziałbym/napisałbym, że ma taki wpływ jak mecz u siebie przy rozbudowanej murawie na stadionie o jeden poziom. Oczywiście im więcej zawodników, tym wpływ jest większy. Mało? Mało jak się gra z botem lub ze słabym rywalem, ale.... może mieć znaczenie przy wyrównanych graczach, moim skromnym zdaniem .
-
Dzień dobry wszystkim, mam nadzieję, że tydzień jakoś znośnie mija
Szukam jakiejś ciekawej kontry na 4-4-2 podaniami, prawdopodobnie całkiem ofensywnego i potrzebuje porady, czy 4-5-1; strzały to już jakiś pomysł? Kiedyś, z rok, czy dwa dobrze ustawione dobrze wymiatało, ale nie jestem pewien, czy na to 4-4-2 da radę
(Liga Węgierska, przeciwnik 130 mln kadra, ja 60mln) -
@józefchuck-l Jak masz słabszą kadrę to moim zdaniem tylko defensywne taktyki 451,4231,541...
433 raczej bym nie próbował bo masz słabsza kadrę..
Ale możesz coś pokombinować
Druga sprawa grasz u siebie czy wyjazd? Jeśli u siebie to spróbuj 4231 każdy na swoich pozycjach jeśli wyjazd to 451 z cofajaca pomocą.
Powodzenia -
@daroo933 No i nie zdążyłem odpowiedzieć ://
Grałem wyjazd, niestety przegrana 3:0, ale ważne, że mnie czegoś nauczy -
Oby dwa mecze na boiskach przeciwnika, taka sytuacja.
Zespół YYY przeciwny gra zawodnikami 65,61,60,61
4-4-2B
Nie logował się dziś więc nie mógł zagrać zgrupowania.Moja pomoc środek zawodnicy 83,83
Moja pomoc boki zawodnicy 65,73
3-4-3APosiadanie 60% do 40% na korzyść przeciwnika.
Zespół XXX przeciwny gra zawodnikami 60, 60,53, 53
4-4-2BMoja pomoc środek zawodnik 81
Moja pomoc boki zawodnicy 69,56
4-3-3A
Jeden pomocnik ląduje na prawej obronie, ustawiłem 3-4-3 i prawie na pewno mi zmieniło formacje na 433 i chyba już 2 raz się tak stało.posiadanie 30% do 70% na moja korzyść.
Podsumowanie
W 1 przypadku pomocników 4 na 4, siła 247 vs 304 posiadanie 60% do 40%
W 2 przypadku pomocników 4 na 3, siła 226 vs 206 posiadanie 30% do 70%Czego nie rozumiem?
-
@beyah1985 Wątpie jakieś wskazówki do danej taktyki owszem ale nie gotowca