IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
Siema, prawdopodobnie zostanę za to zasztyletowany, ale kto pyta nie błądzi
Jeśli gram cały sezon kilkoma formacjami (przeważnie 433 a i b oraz 4231) i nie zwracam uwagi w ogóle na rywala, jego formację, taktykę itd. To czy jest to duży błąd? Jak dotąd trafiałem do lig, gdzie czasami nawet 50% to boty. Jak na razie nie zauważyłem bym jakoś srogo dostawał od rywala, nawet nie-bota, który miał podobny skład do mojego. Taktyki też mam dosyć "ekstremalne", bo większość suwaków jest w okolicach 90 -
@ochowiak Na boty to jest ok, ale w silnych ligach z aktywnymi menadżerami już niekoniecznie. Tam układa się taktyki i ustawienia konkretnie pod rywali :thumbsup_tone1:.
-
@ochowiak Jest to temat do tego typu pytań. Jak sam napisałeś "kto pyta nie błądzi"
Powiem z własnego doświadczenia. Ja też nie zwracałem na początku jak grają rywale.
Dziś już na to patrzę inaczej, gdyż każda rzecz w OSM ma znaczenie i ustawia się konkretnie pod każdego rywala.
W OSM jest wiele taktyk, każdy ma swoje i nimi gra. Warto żebyś sprawdził je sprawdził i poszukał nowych w lidze grupowej lub jakieś gdzie jest kilku dobrych graczy. -
@ochowiak
Każdy pasek ma wpływ na grę, a jeśli brać pod uwagę kondycję to na nią największy wpływ na pressing. Im większy tym gracze szybciej się męczą. -
@byku-duma-warmii said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@ochowiak
Każdy pasek ma wpływ na grę, a jeśli brać pod uwagę kondycję to na nią największy wpływ na pressing. Im większy tym gracze szybciej się męczą.Pamiętajmy też o wieku danego zawodnika jak i o ilości meczy rozegranych.Wiadomo,że jak w zespole są dziadki to szybciej się zasapią ,a i seria kilku spotkań z rzędu na wpływ na kondycję, bądź ... jej braku
-
@ochowiak pięć lat grałem suwakami ,każdy po 75 zarówno do 433 i 442 i mnie to nie przeszkadzało.nie zwracałem uwagi na taksyczy też ustawienia taktyczne rywali.wchodziło.zazwyczaj to ja ich tluklem.do451 czy też 4231 należy jednak coś pomieszać. @Damiś27 dobrze napisał - dostosowujemy suwaki jakni taksy pod danego rywala,biorąc też pod uwagę jaką ma siłę ognia.
-
Co polecacie na przeciwnika który ma wartość zespołu o 120 mln więcej ode mnie i średnia wartość jednego zawodnika o około 2 mln więcej. Gra 4-4-2 B i ostatni mecz który graliśmy przegrałem 1-0 i również grałem 4-4-2 b. Wyczuwam że taktykę ma słaba . nadrabia tylko lepszymi zawodnikami. Mecz dzisiaj i jest to final pucharu także boisko neutralne..
Pozdrawiam. -
@nenull said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Co polecacie na przeciwnika który ma wartość zespołu o 120 mln więcej ode mnie i średnia wartość jednego zawodnika o około 2 mln więcej. Gra 4-4-2 B i ostatni mecz który graliśmy przegrałem 1-0 i również grałem 4-4-2 b. Wyczuwam że taktykę ma słaba . nadrabia tylko lepszymi zawodnikami. Mecz dzisiaj i jest to final pucharu także boisko neutralne..
Pozdrawiam.Nie do końca boisko neutralne, bo obaj macie bonusy z rozwinięcia własnego stadionu. Graj 442b, jak masz lepszą taksę to powinieneś go pokonać
-
@nenull
Możesz spróbować również zagrać 4-5-1 bądź 4-2-3-1. -
@mihau1878 said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@jaaskot said in Kontrowanie (Taktyki):
Ktos mi powie jak kontrowac jakie taktyki czy na to nie ma raczej sposobu
@mihau1878 said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Jak skontrować to:
4-3-3B
Agresywne wejścia itp
Krycie strefą
Pułapka ofsajdowa: nie
Gra skrzydłami
Mecz u mnie
Sędzia żółtyWystraczy zerknąć na 1 stronę tego tematu, aby
być mądrzejszym i znaleźć wskazówki do odpowiedzi na nurtujące pytania:
STRONA NUMER TEGO TEMATU
-
Możesz śpróbowac też tego co pokazane jest na filmiku, podobno 532 z kontrą wymiata
-
A tu The best offensive tactic!!! tego samego menadżera z OSM
-
@dovco_handf said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Możesz śpróbowac też tego co pokazane jest na filmiku, podobno 532 z kontrą wymiata
Zagrałem sobie kilka spotkań tymi ustawieniami do różnych taks i podziękowaniem. Nigdy więcej.
-
@huzar-shakir Może złych zawodników ustawiłeś?
-
@dovco_handf nie gralem typowo 532.kombinowałem z innymi formacjami i wyglądało to różnie, a co do ustawienia grajków - dziwne pytanie
-
@huzar-shakir Tak mi się dziwnie zapytało? Też to sprawdzałem, różnie wychodzi, ale coś w tym defensywnym 532 kontrą jest .