IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH
-
@ochowiak pięć lat grałem suwakami ,każdy po 75 zarówno do 433 i 442 i mnie to nie przeszkadzało.nie zwracałem uwagi na taksyczy też ustawienia taktyczne rywali.wchodziło.zazwyczaj to ja ich tluklem.do451 czy też 4231 należy jednak coś pomieszać. @Damiś27 dobrze napisał - dostosowujemy suwaki jakni taksy pod danego rywala,biorąc też pod uwagę jaką ma siłę ognia.
-
Co polecacie na przeciwnika który ma wartość zespołu o 120 mln więcej ode mnie i średnia wartość jednego zawodnika o około 2 mln więcej. Gra 4-4-2 B i ostatni mecz który graliśmy przegrałem 1-0 i również grałem 4-4-2 b. Wyczuwam że taktykę ma słaba . nadrabia tylko lepszymi zawodnikami. Mecz dzisiaj i jest to final pucharu także boisko neutralne..
Pozdrawiam. -
@nenull said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Co polecacie na przeciwnika który ma wartość zespołu o 120 mln więcej ode mnie i średnia wartość jednego zawodnika o około 2 mln więcej. Gra 4-4-2 B i ostatni mecz który graliśmy przegrałem 1-0 i również grałem 4-4-2 b. Wyczuwam że taktykę ma słaba . nadrabia tylko lepszymi zawodnikami. Mecz dzisiaj i jest to final pucharu także boisko neutralne..
Pozdrawiam.Nie do końca boisko neutralne, bo obaj macie bonusy z rozwinięcia własnego stadionu. Graj 442b, jak masz lepszą taksę to powinieneś go pokonać
-
@nenull
Możesz spróbować również zagrać 4-5-1 bądź 4-2-3-1. -
@mihau1878 said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
@jaaskot said in Kontrowanie (Taktyki):
Ktos mi powie jak kontrowac jakie taktyki czy na to nie ma raczej sposobu
@mihau1878 said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Jak skontrować to:
4-3-3B
Agresywne wejścia itp
Krycie strefą
Pułapka ofsajdowa: nie
Gra skrzydłami
Mecz u mnie
Sędzia żółtyWystraczy zerknąć na 1 stronę tego tematu, aby
być mądrzejszym i znaleźć wskazówki do odpowiedzi na nurtujące pytania:
STRONA NUMER TEGO TEMATU
-
Możesz śpróbowac też tego co pokazane jest na filmiku, podobno 532 z kontrą wymiata
-
A tu The best offensive tactic!!! tego samego menadżera z OSM
-
@dovco_handf said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
Możesz śpróbowac też tego co pokazane jest na filmiku, podobno 532 z kontrą wymiata
Zagrałem sobie kilka spotkań tymi ustawieniami do różnych taks i podziękowaniem. Nigdy więcej.
-
@huzar-shakir Może złych zawodników ustawiłeś?
-
@dovco_handf nie gralem typowo 532.kombinowałem z innymi formacjami i wyglądało to różnie, a co do ustawienia grajków - dziwne pytanie
-
@huzar-shakir Tak mi się dziwnie zapytało? Też to sprawdzałem, różnie wychodzi, ale coś w tym defensywnym 532 kontrą jest .
-
@dovco_handf Wiem jak poustawiać graczy na danych pozycjach ,dlatego też zaskoczyło mnie twoje pytanie
-
Nikt nie ma żadnych pytań?
-
@dovco_handf Ja mam Jerzy.Co tu zrobić żeby ulepszyć moje 541
-
@huzar-shakir
Daj screena, jakie masz, popatrzymy, zrobimy burzę mózgów i może coś wspólnie wymyślimy . -
@dovco_handf fajnie by było
-
@dovco_handf to i ja się podlacze do pytań, od dłuższego czasu szukam konkret ustawień dla 433a skrzydłami, znalazłem wprawdzie kilka dobrych, skutecznych kombinacji i zazwyczaj idzie ok ale ostatnio przykładowo zagrałem mecz u siebie we Włoszech z Interem Mediolan. (gram Chievo cel 16), suwaki 65/73/70 wszystko na pozycjach, on 433b, staty po mojej stronie, 15-11 w strzałach ale czegoś zabrakło bo wynik końcowy 1:2 dla niego, średnia wartość u mnie 11 mln, u niego 16 mln, podobnie ciężko mi znaleźć coś dobrego na wyjazd, mam jedno które nieźle bije rywali ale fajnie by było mieć coś w rezerwie, macie jakieś pomysły?
-
@łukasz-wierzbowski said in IMPERIUM TAKTYKI I USTAWIEŃ MECZOWYCH:
suwaki 65/73/70?
Spróbuj suwaki w linii:75/75/75 skrzydłami, strefą, ale dobre 451 bije często wszystkie kombinacje z 433a wg mnie