Mundial-czas zacząć
-
@cezarro mnie zastanawia czy ta bramka na 2-0 powinna być uznana z racji wejścia zawodnika Senegalu akurat w takim momencie gdy miał on sposobność strzelenia bramki, dla mnie taka sytuacja nie powinna mieć miejsca na tak poważnym turnieju, nie zmienia to faktu że nasi zagrali źle i teraz będą mieli przerąbane
-
Żenada to mało powiedziane.Nie było w tym meczu lidera,nikogo kto pociągnął by "zespół" Polski do walki .Mało tego,tak naprawdę nawet sytuacji za wiele sobię nie stworzyliśmy na tle ,nie oszukujmy sìę średniej klasy rywali.Moja kobitka dobrze mi mówiła żeby nie oglądać tefo spotkania.Pozostanie mi nadal kibicować Argentynie, niezależnie jak będą grać
-
@maqpax said in Mundial-czas zacząć:
@cezarro mnie zastanawia czy ta bramka na 2-0 powinna być uznana z racji wejścia zawodnika Senegalu akurat w takim momencie gdy miał on sposobność strzelenia bramki, dla mnie taka sytuacja nie powinna mieć miejsca na tak poważnym turnieju, nie zmienia to faktu że nasi zagrali źle i teraz będą mieli przerąbane
Może i nie powinna ,ale została uznana i nic już tego nie zmieni. Teraz powinni nasi wyciągnąć jakieś wnioski z tej porażki , może dokonać jakichś korekt w składzie , bo inaczej Kolumbia nas dojedzie .
-
Dzisiaj to była tragedia. Milik w składzie nic nam nie dał, Zielu zbyt cofnięty, Cionek odgrywał do najbliższego. Ostatnia zmiana bez sensu, zamiast dać Teo Nawałka wysłał do gry Beresia. Ten drugi stracony gol to była parodia.
-
Nie ma co się rozpisywać, a wystarczy tylko to.. czo ten Nawałka zmontował za wyjściową jedenastkę ;x
-
Grzesiu co dzisiaj dobry mecz rozegrał brameczka i asysta , oby więcej takich występów
-
@byku-duma-warmii said in Mundial-czas zacząć:
Grzesiu co dzisiaj dobry mecz rozegrał brameczka i asysta , oby więcej takich występów
brameczka rewela, ale asysta...ogólnie ta bramka chyba numer 1 w turnieju
-
@borynos said in Mundial-czas zacząć:
@byku-duma-warmii said in Mundial-czas zacząć:
brameczka rewela, ale asysta...ogólnie ta bramka chyba numer 1 w turnieju
chociaż ta Cion(Ł)ka też palce lizac
-
@huzar-shakir said in Mundial-czas zacząć:
Żenada to mało powiedziane.Nie było w tym meczu lidera,nikogo kto pociągnął by "zespół" Polski do walki .Mało tego,tak naprawdę nawet sytuacji za wiele sobię nie stworzyliśmy na tle ,nie oszukujmy sìę średniej klasy rywali.Moja kobitka dobrze mi mówiła żeby nie oglądać tefo spotkania.Pozostanie mi nadal kibicować Argentynie, niezależnie jak będą grać
Nasi fizycznie kiepsko wyglądali. Zagrali tak, jakby przestraszyli się rywala. Widać, że nie wytrzymali presji. Zobaczymy jak to dalej będzie wyglądać, ale z tak powolną, czytelną grą daleko nie zajdziemy. Szpakowski mówił o wypowiedzi trenera Senegalu, który stwierdził, że Polska jest łatwa do rozpracowania i słaba w obronie. Na to samo zwrócił uwagę trener Danii, Hareide, gdy zlali nas w Kopenhadze 4-0. Zamknęli nam Senegalczycy skrzydła, a jak próbowaliśmy grać środkiem to przechwytywali podania. Mało zaangażowania.
-
@radek12_19 said in Mundial-czas zacząć:
Nasi fizycznie kiepsko wyglądali. Zagrali tak, jakby przestraszyli się rywala. Widać, że nie wytrzymali presji. Zobaczymy jak to dalej będzie wyglądać, ale z tak powolną, czytelną grą daleko nie zajdziemy. Szpakowski mówił o wypowiedzi trenera Senegalu, który stwierdził, że Polska jest łatwa do rozpracowania i słaba w obronie. Na to samo zwrócił uwagę trener Danii, Hareide, gdy zlali nas w Kopenhadze 4-0. Zamknęli nam Senegalczycy skrzydła, a jak próbowaliśmy grać środkiem to przechwytywali podania. Mało zaangażowania.
wielka dupa była, słoma w butach i pare euro na kontach , zero serducha , żenada
-
@borynos said in Mundial-czas zacząć:
@radek12_19 said in Mundial-czas zacząć:
wielka dupa była, słoma w butach i pare euro na kontach , zero serducha , żenada
Bałem się tego, że zlekceważą Senegal. Oni jednak ich nie zlekceważyli, oni ich się wystraszyli.
-
Generalnie to Senegal wcale nie rozegrał jakiegoś świetnego meczu , to po prostu nasi piłkarze podarowali im wygraną. Przed mistrzostwami nasz selekcjoner ,zawodnicy ,cały sztab , czyli wszyscy podkreślali jak ważny będzie pierwszy mecz , i właśnie na ten mecz nasi piłkarze mają być super przygotowani. Jak było wszyscy widzieli. Dalej może być jeszcze gorzej. Kilku zawodników z naszej kadry pojechało na turniej chyba tylko za zasługi. Z całym szacunkiem dla Błaszczykowskiego , nie jest on niestety obecnie w "mundialowej" formie , to samo Milik ,no i Peszko też raczej tylko za zasługi. Zieliński też zawiódł. Nie jestem przekonany czy w kolejnym meczu coś się zmieni, ale jeżeli Nawałka wystawi ten sam skład co dzisiaj to na pewno leżymy ...
-
Jeżeli mamy grać o punkty w tych MŚ, to Nawałka musi zaryzykować i przebudować wyjściową 11-tkę, bo inaczje to będzie nasz najgorszy występ w historii, moim zdaniem.
-
Senegal dobrze odrobił lekcję a Polacy byli bezradni w środku pola, wszystko jest jeszcze możliwe ale trzeba zrobić zmiany a jak Japonia wygrała z Kolumbią to i my też możemy a nawet w tej sytuacji musimy
-
Jak zobaczyłem skład dwie godziny przed spotkaniem to się złapałem za głowę.
Szczęsny - Rozumiem, mistrz Serie A, następca Buffona, ale niech każdy spojrzy wstecz. Zawsze było to samo. Zaczynał Szczęsny a po nie udanych meczach kończył Fabiański. Nie obwiniam Wojtka w 100% za drugą bramkę, ale też miał w tym swój udział.
Piszczek - Jest straszna nagonka na Łukasza, że nie zagrał dobrze, jednak dla mnie było w miarę ok, zdarzyły mu się straty, nie pchał się tak do przodu jak zawsze jednak po każdej stracie gryzł trawę i walczył o odzyskanie piłki.
Cionek - Byłem pewny na 100%, że wyjdzie Bednarek, zagrał świetne dwa sparingi, a tu ZONK - gra gość który zawsze grał ogony w reprezentacji wchodząc na końcówki lub grając w sparingach... śmiechem żartem jak zobaczyłem go w składzie powiedziałem, że zaraz strzeli samobója pewnie... stało się....
Pazdan - Bardzo dobry mecz mimo tego, że przegraliśmy, nie zauważyłem aby przepuścił któregoś Małpiszon-ka swoją stroną?
Rybus - No i tutaj również byłem zdziwiony, ponieważ uważam, że na tle Bereszyńskiego prezentował się słabiej a jak już to powinien grać na skrzydle a nie obronie... Tutaj stawiałem na Beresia.
Błaszczykowski - Szanuję Kubę, ale z tym całym szacunkiem dla niego, on powinien wchodzić na jakieś 30 minut drugiej polowy, na pod męczonego przeciwnika, gość jest po straconym sezonie, bez rytmu i ma grac w pierwszym składzie... no przepraszam bardzo, ale Nawałke chyba pogięło.
Krychowiak - jeden z trzech odpowiedzialnych za stratę drugiej bramki, poza bramką strzeloną nic wielkiego nie zrobił, ale nie wyobrażam sobie aby z silnym Senegalem miał grac Linetty.
Grosik - Kilka szarpnięć, ale też był cieniem samego siebie.
Zieliński - Rozmawiając z kolegami z pracy, kłóciłem się, że grał w pierwszym składzie bo oni uważali, że nie grał. Człowiek widmo, potencjał niesamowity ale co z tego jak w takich meczach nie ma go. Na prawdę niewidzialny piłkarz.
Milik - Nie mówię nic, każdy widział... każdy wie. Byłem przekonany, że w 1 składzie będzie Kownas lub Teo... postawił na typa który w sparingach strzelał w trybuny, stracił cały sezon i pokazał z Senegalem swoją gotowość do gry w pierwszym składzie.
Lewy - Pilnowany niesamowicie, nie miał okazji do pokazania się bo nie było komu do niego podać... świetnie wykonany rzut wolny, jednak widać, ze lekcje Senegal odrobił.
Kownacki - w krótkim czasie zrobił więcej niż Milik.
Beres - Bezbłędnie, liczę, że wyjdzie w 1 na Kolumbię.
Bedi - Zagapił się po mało inteligentnym zagraniu Krychy do tyłu... no ale skąd mógł się spodziewać, że nagle pojawi się tam Niang... dla mnie bramka nie powinna zostać uznana.Podsumowując, z taką grą możemy sobie pojechać na międzynarodowy turniej do Tajlandii, może tam coś ugramy.... ale jeśli wychodzisz na pierwszy mecz nie wiedząc co masz robić to dziękuję, Świetnie wczoraj zagrała Rosja i mimo, ze prowadziła 3:0 to nadal grała ogromnym pressingiem nie odpuszczając Egiptowi nawet na chwile... widać kto jest głodny gry i wygrywania... a kto gwiazdorzy i skupia się na graniu w reklamach żabki, manty i innych firemek. Jest mi przykro, bo nie było widać, aby im zależało na nas KIBICACH. Mogliby nawet przegrać, ale grając dobry mecz... przegrali nie grając NIC.
Liczę, że z Kolumbią wyjdzie inna drużyna... taka jak we Francji. -
@rusewicz
Dobrze powiedziane