World Sub Cup (Polska)
-
Jesteś strasznie ugodowy. Wygrali tę bitwę, ale byli w uprzywilejowanej sytuacji poprzez transfery oraz z naszej winy poprzez nieaktywnego grajka, stąd tak ogromna przewaga. Jak widać nastroje anty Tureckie narastają nie tylko na forum, ale i w naszych rozmowach prywatnych. To też symbolizuje krzywdę, jaka nas dotknęła. Mówisz, że wycofanie się to najprostsze rozwiązanie i że jesteśmy faworytami turnieju, a to tylko mydlenie oczu. Wierzę w chłopaków, że daleko by zaszli, ale stawianie nas w roli faworytów jest na wyrost, zwłaszcza gdy inni posiłkują się swoimi asami z WNT i nie zostają wyrzuceni za to z hukiem. Polacy to mądry naród i trzeba mieć odwagę powiedzieć STOP oszustom. Trzeba mieć swój honor, a nie próbować tkwić w tym wszystkim za wszelką cenę.
- Czy ta młodzieżówka jest aż tak ważna? Na przestrzeni ostatnich turniejów bardzo dużo osób dostało szansę debitu w reprezentacji. Główną drogą do niej są MPG, dlatego nie ma co płakać po tym turnieju.
- To naiwne myślenie, nikt nigdy nic na Twoją korzyć nie rozstrzygnie jeżeli sam o to nie zadbasz, a jak raz się nastawisz to będą wjeżdżać za każdym razem.
- To jest manipulacja na zasadzie macie coś i się zamknijcie, a przecież nam również należy się kara i powinniśmy ją uwzględnić, bo to nie organizatorzy decydują o przyznawani kar tylko zasady. No w tym turnieju jak widać jest inaczej, ale swój honor powinniśmy mieć.
- O swoje trzeba walczyć - zawsze. Serio uważasz, że jesteśmy tak mało warci? Zastanów się teraz co Ty w tym 4 punkcie napisałeś.
@martin343 jesteś świetnym zawodnikiem, nie zadowalaj się ogryzkiem, każdy ma szansę na grę w dorosłej reprezentacji, dlatego nie trzymaj się kurczowo tego turnieju
-
@stefan-joptwojmać Z honorem to gra się do końca, a nie ucieka z turnieju po przegranej bitwie . Wyrolowali nas z transferami to fakt, ale też na nasze życzenie. Nie dopytaliśmy tego szczegółu. Zmienili brzmienie punktu regulaminu i nasi rywale to wykorzystali. Ale gdybyśmy wygrywali bitwę, pomimo tych transferów, ale dalej po tej samej decyzji organizatorów, to też chciałbyś, żebyśmy wycofali się z turnieju? Chyba nie, więc gramy dalej. Nikt nie będzie rezygnował z turnieju, bo to jest właśnie niehonorowe. Na klatę, jak mężczyźni, bierzemy całe zło tej bitwy i szykujemy się do decydującego starcia z Hiszpanami. To jest turniej prywatny tak samo jak WNT, nie jest to oficjalny turniej OSM. prowadzą go prywatne osoby, a nie Personel OSM i stąd błędy organizacyjne. Z czasem to się wyklaruje i będzie ok. Trzeba dać czas organizatorom, żeby się ogarnęli (to pierwsza edycja turnieju), a naszej młodzieży reprezentacyjnej trzeba dać możliwość gry na zapleczu reprezentacji. Ostatnio w grupowych zawodach WNT zagrało aż 15 świetnych menadżerów (co jest wg mnie błędem, bo powinni grać kilku menadżerów jak wtedy, kiedy zdobywaliśmy Mistrzostwo Świata, ale to inny temat) i gdzie ty chcesz tu upchnąć jeszcze kolejnych 10-15 menadżerów, dla których taki turniej jak ten jest wg mnie jedyną szansą na grę w reprezentacji Polski? :ok_hand_tone4:.
-
Trudno turniej dograć do końca, gdy z tyłka wiadro Ci robią. Dograć bitwę do końca i z kulturą podziękować za taką zabawę. Pewnie, że bym pakował manatki nawet po wygranej bitwie. Teraz też mamy szansę. Nie warto innym wchodzić w tyłek trzeba też mieć szacunek do siebie samego.
Co do WNT to teraz realia są inne niż wtedy, gdy wygrywaliśmy. Gra stałą się bardzo droga i nie każdego stać wydać 6000 -7000 monet na turniej mając w perspektywie MPG, WCC i inne turnieje. W tym momencie muszę ugryźć się w język, gdyż nie mogę wyrazić swojej opinii publicznie jako członek Personelu. Ponadto ja nie zamierzam nikogo na siłę uszczęśliwiać i upychać, bo gracze to nie worek ziemniaków.
-
@stefan-joptwojmać Tylko sobie swobodnie wymieniamy kulturalnie opinie. Prawda jest taka, że przez te cholerne monety - świat OSM nam ucieka i w grupach (kadra od dwóch lat nie może zrobić nic więcej niż wyjść z grupy) i indywidualnie (w ostatniej edycji nie zagrał nikt z naszych w finale MŚ OSM). Aby sprostać wszędzie i wszystkim trzeba by majątek do gry włożyć, a na pół gwizdka jak widać się nie da. Ale to nie miejsce na dyskusję w tym temacie. Gramy dalej w turnieju, zdobywamy doświadczenie, które zaprocentuje u tych młodych menadżerów w przyszłości, bo...
-
@stefan-joptwojmać Tak uważam że młodzieżówka jest ważna nie tylko dla mnie ale i dla innych którzy chcieliby w niej zadebiutować też.Jeśli chodzi o zasady to pewnie masz rację ale organizator sam się pogubił i teraz nie chce karać. Nie oceniam nas nisko tylko realnie w tej bitwie..I na koniec ja nie trzymam się kurczowo tego turnieju,mało tego uważam że raczej już w nim nie zagram gdyż w pierwszej kolejce grała inna 5ka,teraz inna i w następnej kolejce pewnie inna.Chodzi mi tylko żeby szanse dostali inni i żeby nie zamykać drogi młodzieżowce.
-
Poprosiłbym o wstawienie tabelki z profitem i z wynikami, jeśli była prowadzona.
Jeśli nie, to prowadźcie takie tabelki, będą podstawy to powołań do I reprezentacji. -
@dovco_handf said in World Sub Cup (Polska):
Ostatnio w grupowych zawodach WNT zagrało aż 15 świetnych menadżerów (co jest wg mnie błędem, bo powinni grać kilku menadżerów jak wtedy, kiedy zdobywaliśmy Mistrzostwo Świata, ale to inny temat)
@stefan-joptwojmać said in World Sub Cup (Polska):
Co do WNT to teraz realia są inne niż wtedy, gdy wygrywaliśmy. Gra stałą się bardzo droga i nie każdego stać wydać 6000 -7000 monet na turniej mając w perspektywie MPG, WCC i inne turnieje.
Dzisiaj rozgrywki grupowe WNT traktuję jako selekcję przed fazą pucharową. Niestety mamy takie realia i nie będę wymagał wydawania monet na sparingi.
Ale grupa zawsze wychodziła nam bardzo dobrze, wychodzimy z pierwszego miejsca i w tym, że gra 15 ludzi nie szukałbym braku powodzenia. Z drugiej strony jeśli czołówka 15-20 polskich menadżerów nie byłaby w stanie wyjść z grupy, w której jesteśmy rozstawieni z 1 koszyka, to co nam szukać dalejSkład na fazę pucharową miał gotowe monety do wydania, nie oszczędzaliśmy. Po prostu Rosjanie wygrali 2-3 bardzo ważne mecze i stąd porażka.
Odkujemy się na Euro, ponieważ otwarcie piszę, że chcę wygrać ten turniej! -
@łukasz-kowalski No to skoro piszesz, że wygramy ten nowy turniej, to ja ci wierzę :ok_hand_tone2:.
-
@martin343
Prawie zawsze tak jest, dlatego lepiej czasem zaryzykować. -
ustawiaj tabelkę wg profitu, to bardziej miarodajne dane, progres jest obracany nierówną wartością składów
-
Można powiedzieć, że prawie uczciwie wygrali ;D
-
@stefan-joptwojmać prawie robi dużo różnice