Sugestie, aby udoskonalić OSM...
-
@Didierluk said in Sugestie, aby udoskonalić OSM...:
Mam taką małą sugestię ponieważ wiele osób ustawia trening rano, koło 10-tej weszła promocja z szybszą pracą trenerów i rozbudową stadionu. Osoby które włączyły trening np. po 8 rano muszą czekać do 16, a te osoby które włączyły np 10.30 skończą o 14.30. Podobnie z rozbudową stadionu. Może w momencie wejścia promocji powinien się ten czas jakoś wyrównać bo kto rano wstaje... ten jest pokrzywdzony
Zasugeruję przyspeszenie startu rannej godziny promocji
-
Witam
Moze to nie sugestia aby udoskonalić OSM ,ale sugestia aby udoskonalic rywalizację w MPG.Moze warto byloby napisac do szefow grup ktore sa w dywizji World Stars i wyżej?Byloby super gdyby wiecej Polskich grup walczyło w tym prestiżowym turneju na Polskiej scenie OSM.Co o tym sądzicie? -
@Mateusz-Banasiak Właśnie rozpoczęliśmy nad tym prace. Jeszcze w tym roku spodziewamy się odzewu "nowych" grup w naszych turniejach .
-
Może by spróbować całkowicie zbojkotować te nowe bitwy ? Trzeba oczywiście wiedzieć że byłoby trudne zadanie, gdyby jednak bojkot miał charakter globalny to może wtedy GB by się ugiął? Te nowe bitwy to straszna kicha , trzeba to sobie otwarcie powiedzieć
-
@Dovco_HandF
Cześć Davco.Pisze w imieniu sparty.
Jako doświadczony gracz z dużym stazem i wielu chłopaków ligi grupowe z transferami to masakra , rynek jest ciulllowy na maxa.
Fajnym pomysłem jest by gracze ściągnięci przez skauta w ciagu 2godz (lub inny czas) jakby nie zostali kupieni przez menadżera, trafili by na listę transferowa ( tak jak bylo kiedyś ) oczywiście wtedy na liscie transferowej cena tego piłkarza powinna byc wyższa, bo wtedy monety by nie wchodziły w grę. ( Ale zeby to nie kolidowało z strata zarobku dla władz osm tych graczy co ściągnął gracz i trafili by na liste nie mogl by kupic z listy tego samego dnia. Dopiero na następny jakby na niej zostali. ( Nikt nie byl by stratny, bo tak nie wszyscy kupią 3 bo braknie kasy albo czas minie i piłkarz przepada a lista jak biedna tak biedna.Drugim pomysłem to zwiększenie ilości członków grupy do 25.
Trzecim możliwość wyłączenia przyspieszenia skauta za monety, tak by bylo jak w bitwie
( chyba ze mozna wyłączyć jak obozy a nie zauważyłem, to proszę mnie poprawić ) -
@Rusewicz
Mega pomysł zapisana taktyka i zapamiętane ustawienie w grze dla mnie bomba wybierasz swojego gotowca cyk pyk i po robocie. Dużo razy bywa tak czasem ze szukasz screna jakie to było ustawienie ile procent suwak i latasz i szukasz.. prosty łatwy pomysł ale by dużo wniósł. -
@Seba191995 Fajne, ożywcze pomysły Seba. Przekażę
-
@Seba191995 to byloby mega ulatwienie
-
@Rusewicz zdecydowanie mam nadzieje ze to przejdzie. Tak samo z transferami ten moj pomysł... Reszta nie jest taka istotna.
-
Kilka propozycji i uwag ode mnie:
- kiedyś przy transmisji meczów pokazywały się jednocześnie wyniki live innych meczów w naszej lidze. Super byłoby do tego wrócić.
- warto rozszerzyć statystyki menadżera. Dodać statystyki: ulubiony zawodnik menadżera (zawodnik, który rozegrał dla nas łącznie największą liczbę meczów we wszystkich rozgrywkach na wszystkich kontach, wraz z podaniem tej liczby), najlepszy strzelec, najlepszy bramkarz itp.
- stadion Wisły Kraków to nie "Stadion Kazimierza Gorskiego", tylko Stadion Miejski im. Henryka Reymana w Krakowie.
-
Nie wiem czy dobrze pamiętam (najwyżej osoby które pamiętają dobrze wersję 2.0 mnie poprawią ) w poprzedniej wersji gracz któremu kondycja spadła poniżej 80% mógł odzyskać nieco kondycji po wysłaniu go na trening. Teraz o ile się nie mylę wysłanie na trening gracza z żółtym paskiem kondycji ( < 80 % ) nie ma żadnego wpływu na poprawę kondycji. Trochę szkoda...
-
Taka mała sugestia. Proponuję poszerzenie liczby lig, w których odbywają się bitwy. Obecnie gramy w kółko w około 10 ligach.
-
@damian_skinek said in Sugestie, aby udoskonalić OSM...:
Taka mała sugestia. Proponuję poszerzenie liczby lig, w których odbywają się bitwy. Obecnie gramy w kółko w około 10 ligach.
Fajnie jakbyśmy zagrali w Polsce, prawda?
https://forum.onlinesoccermanager.com/topic/47458/crew-battle-league/235?page=12
-
Najlepiej by bylo
-
@dovco_handf said in Sugestie, aby udoskonalić OSM...
Fajnie jakbyśmy zagrali w Polsce, prawda?
Oczywiście. Ale fajnie byłby grać bitwy w większej ilości lig niż dotychczas. Dzięki za link, na pewno napiszę moją opinię w tamtym temacie.
-
Chciałbym poruszyć temat tej aktualizacji. Jaki to ma cel? Niestety z tego co widzę medale zupełnie nie odzwierciedlają tego na jakim poziomie jest manager. Podam przykład: lider polskiego rankingu pkt managerskich Tristan (prowadzi z dość duża przewaga) jest dopiero 47 w tabeli medali. Myślę że każdy gracz wie ze Tristan prezentuje naprawdę najwyższy poziom a na pewno nie jest graczem w okolicach 50 miejsca w Polsce. W top 10 medali polskiego są gracze którzy maja poniżej 30 tyś pkt managerkich (aby do polskiego top 100 punktowego to trzeba mieć powyżej 50k). Gram w ta grę od 16 lat i nie jest to pierwsza aktualizacja naliczania rankingu i sam jednego dnia z top 10 polskiego spadlem o kilkaset pozycji. Medale ciągle dla mnie nie są jasne jak naliczane są i czasem zdecydownie za dużo się ich dostaje. Poza tym mamy 10 dywizji i sporo graczy już jest tam więc nie jest to żadna motywacja. Widać że GB po raz kolejny faworyzuje nowych graczy w zamian za graczy którzy grają latami. Zupełnie nie rozumiem tej decyzji i wielu topowych graczy spadnie na pozycję gdzie nie powinny być. Ja np wygrywając mecz dostaje z 100-200 medali a przebywając gracze 1300 więc jedyny sposób awansu to po skończeniu ligi. Czy to tylko moje zdanie czy ktoś myśli podobnie?
-
mnie zastanawia na jakiej zasadzie są dodawane i odejmowane medale skoro za wygranie meczu z botem mam dodanych jakieś 50 monet ,za wygranie z menadżerem to nie ma chyba reguły ,ale max chyba coś ok. 500 natomiast za porażkę odjęło mi ostatnio ok. 1400 medali. Strasznie duża dysproporcja jak dla mnie.
-