LOTTO Ekstraklasa
-
@Michal_ACM Czekam na powrot Widzewa do ekstraklasy i na lomot jaki zbierze od nich Legia Od LKS-u tez zreszta
-
@Michal_ACM
Wiesz nie ma co się oszukiwać nawet tak uznane firmy jak oba zespoły z Łodzi nie przyciągnął najlepszych zawodników do grania na 4 poziom rozgrywek w Polsce. Ale ogólnie fajna otoczka jest wokół tych dwóch klubów nawet ten mecz był transmitowany w TVP Sport, więc oglądalność mogła być naprawdę spora. -
Tak wygląda zestaw meczy na kolejną kolejkę rundy finałowej nasze ligi:
-
@Rusewicz Niestety jako kibic Widzewa muszę przyznać ci rację. Ale spokojnie... Wrócimy tam gdzie nasze miejsce :muscle_tone3: Widzewiacy mocno skomplikowali sobie szansę awansu tym remisem z ŁKS-em. Na chwilę obecną w tabeli prowadzi Nowe Miasto Lubawskie, które ma 2 punkty przewagi nad ŁKS i 6 nad Widzewem. Do końca zostało 5 kolejek. Wygląda na to że będziemy musieli przekisić się kolejny sezon w 3 lidze, wszystko przez beznadziejną jesień, po której mieliśmy 12 punktów straty do lidera. Wiosenny zryw może nic nie dać
No ale co ma powiedzieć ŁKS który również miał zamiar awansować co sezon ligę wyżej a gra już trzeci rok z rzędu w tej lidze i wcale nie ma gwarancji że w tym roku awansuje. Oba łódzkie kluby może pogodzić Drwęca... -
@Rusewicz Każdy sponsor Drwęcy wydaje się niczym szczególnym przy Widzewie, który ma tych sponsorów o wiele więcej, a do tego dochodzi 18-tysięczny stadion wyprzedany w karnety. No ale stadion i lepsza gra na Widzewie zaczęły się dopiero od rundy wiosennej.
Za tydzień Widzew przyjeżdża do twojego MKSu -
@Michal_ACM No i im wpierdzieli, MKS znowu gra kiche
-
LOTTO Ekstraklasa - Kolejka 34
-
@Rusewicz
Szkoda, bo też mocno trzymam kciuki za utrzymanie MKS-u, myślałem, że po pięknej serii z początku rundy MKS może być spokojny utrzymania, a tu jednak rywale cały czas punktowali i wcale nie jest powiedziane, że MKS kolejny sezon spędzi w III lidze. Ale do samego końca będę trzymał kciuki za nich oraz Concordię Elbląg :fingers_crossed:. A co walki o II ligę to w sumie bardzo chętnie zobaczył bym tam zespół z Nowego Miasta Lubawskiego, choć żeby nie było tak jak kiedyś gdy grali w II lidze, a potem po wycofaniu sponsora spadli mocno w dół, mam nadzieję, że teraz tak nie będzie. -
-
ANALIZA LOTTO EKSTRAKLASY PO 35. KOLEJCE
-
Hm.. Top 4 się nie zmieniło diametralnie
Według mnie super układem tabeli byłaby
1.Legia
2.Lechia
3.Lech
4.JagielloniaSzkoda, że puchar zdobyła szaanowana drużyna Arka Gdynia.. Drużyna z 4 miejsca mogłaby poszaleć w przyszłych el. LE!
-
@Sebastian-Forrester
Lech sam sobie jest winny wystarczyły wykorzystać swoje sytuacje i europejskie puchary by już mieli, a tak do końca sezonu nie wiadomo czy w nich zagrają czy nie. Ale już sobie wyobrażam grę Arki w III rundzie eliminacji jak trafi na jakiś silny europejski zespół. Oby tylko jakiegoś blamażu nie było. -
-
@mihau1878
Jestem nie mal pewny, że nie zrobi takich wyników jakie zrobił trener Bartoszek w obecnym sezonie, jak dla mnie nie uzasadniona zmiana :(. -
@Byku-Duma-Warmii said in LOTTO Ekstraklasa:
@mihau1878
Jestem nie mal pewny, że nie zrobi takich wyników jakie zrobił trener Bartoszek w obecnym sezonie, jak dla mnie nie uzasadniona zmiana :(.Skandal to mało powiedziane, ale o trenera Bartoszka jestem spokojny. Jestem przekonany, że w nowym sezonie na pewno o nim jeszcze usłyszymy. Chętnie widziałbym go od 1 kolejki w Białymstoku, pasuje do koncepcji mojego klubu:)
-
@Rusewicz said in LOTTO Ekstraklasa:
Teraz Legia ma wszystko w swoich rekach, jednak Lechia jest teraz na fali i moze byc ciezko, fajnie byloby gdyby Jaga przegrala, Legia wygrala i top3 byloby tak jak sobie zyczylem ; D
1.Legia
2.Lech
3.JagaTakie?
Ja coś mam takie przeczucie, że w ostatniej kolejce Jaga wygra z Lechem 2:1, Legia zremisuje z Lechią 0:0 albo wygra 2:0:P