LOTTO Ekstraklasa
-
@Byku-Duma-Warmii Jeśli nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze
-
@pawelzylicz
No zobaczymy, ja tam nikogo nie będę obgadywał nie wiedząc o co chodzi. -
-
Maciej Korzym przedłużył swój kontrakt z Sandecją Nowy Sącz. Nowa umowa będzie obowiązywała przez następny rok z opcją przedłużenia o kolejny.
29-letni napastnikwystąpił w 24 meczach ligowych, w których strzelił 3 bramki.
W ostatnich sezonach Maciejowi za dobrze nie idzie, jako napastnik nie zdobywa za wielu bramek, ale może w tym roku z Sandencją się odbuduje w ekstraklasie. Myślę, że Sandencja będzie drużyną, która raczej będzie walczyła o utrzymanie niż o puchary, więc Maciek będzie mógł pokazać, na co go jeszcze stać No i lubię bardzo Maćka, więc cieszy mnie to, że go zobaczymy w przyszłym sezonie na boiskach Ekstraklasy
-
@pawelzylicz W Nice 1 lidze w barwach Sandecji Korzym był raczej od nieco innych zadań niż tylko zdobywanie bramek. Wiadomo było, że snajperem nie jest, ale na boisku robił kawał dobrej roboty i ciągnął ofensywną grę Sandecji. W momentach kryzysowych myślę, że mogą na niego liczyć.
-
@pawelzylicz
Dobry zawodnik, z bardzo dużym charakterem, mam nadzieję, że jeszcze raz go pokaże w Ekstraklasie :slight_smile:. -
Już pewnie każdy wie, ale nikt nie wstawił, więc:
MPJM: Ruch Chorzów 2-3 Lech Poznań
Dawid Wach 12, 38 - Jakub Karbownik 24, Eryk Kryg 30, Jakub Kamiński 80Ruch: Jakub Bielecki - Krystian Krawczyk, Mateusz Machała, Bartłomiej Kulejewski, Kevin Rocki - Mateusz Winciersz (58 Jakub Nowak), Mateusz Bogusz, Damian Kuczyński (53 Adrian Dąbrowski), Jakub Rudek, Bartłomiej Wdowik (68 Szymon Gemborys) - Dawid Wach.
Lech: 1. Bartosz Przybysz - 5. Mateusz Bieniek (79, 2. Sebastian Herkt), 18. Bartłomiej Burman, 22. Wiktor Pleśnierowicz, 4. Kacper Andrzejewski (60, 17. Filip Marchwiński) - 11. Jakub Karbownik (76, 19. Łukasz Bogajewski), 6. Jakub Białczyk, 14. Eryk Kryg, 16. Szymon Czyż (49, 21. Jakub Kamiński), 7. Oskar Nowak (41, 8. Kacper Janiak) - 9. Olaf Kobacki (68, 10. Sebastian Jarosz).
-
@pawelzylicz
Można też dodać, że było to już z rzędu zwycięstwo młodych piłkarzy Lecha Poznań. -
@Byku-Duma-Warmii Lech ma świetny system szkolenia młodych piłkarzy i na wzór jak to robi Ajax Amsterdam chce na nich dobrze zarabiać - właściwie już to robi :clap_tone2:.
-
@Dovco_HandF
Masz rację, trzeba zauważyć, że coraz więcej wychowanków znajduje się w kadrze Lecha. Szczerze trzeba powiedzieć, że jak na razie wychodzą na tym bardzo dobrze i za pewne w przyszłości będzie tylko lepiej :fingers_crossed:. -
Rubén Jurado :flag_es: został nowym zawodnikiem Arki Gdynia. Hiszpan podpisał roczny kontrakt z opcją przedłużenia o kolejny sezon. Rubén w zeszłym sezonie występował w CD Atlético Baleares :flag_es: , w barwach którego rozegrał 37 meczy i strzelił 12 bramek. Hiszpana możemy pamiętać z sezonów 2011-2015, gdzie grał w Piaście Gliwice. W sezonie 2013/2014 w Piaście rozegrał 36 meczy, w których strzelił 14 bramek, co jest jego najlepszym sezonem w naszej ekstraklasie.
Czyżby Arka się wzmacniała na europejskie puchary? Transfer bardzo dobry, myślę, że Rubén Jurado nastrzela trochę bramek w lidze, ale czuję, że drabinka dla Arki będzie niekorzystna i trafią na klub grecki, bądź turecki, co może przekreślić ich szansę na awans dalej Ale trzeba być dobrej myśli
-
Blisko Lecha Poznań :flag_pl: jest duński napastnik Christian Gytkjaer :flag_dk:, który występował ostatnio w TSV 1860 Monachium :flag_de: . Jeśli podpisze kontrakt to na wylocie będzie Marcin Robak :flag_pl:
Blisko Cracovii :flag_pl: jest za to estoński napastnik Sergei Zenjov :flag_ee:, który występował ostatnio w FK Gabala :flag_az:
-
@pawelzylicz Obawiam się że na kogo Arka nie trafi to i tak nie przejdą dalej.
-
@ToomAnyWays Ja też się tego obawiam, bo dostanie kluby rozlosowane, z tego co pamiętam, więc jak piałem jakieś z Turcji, Grecji, Holandii, Rumunii, może Ukrainy. Zobaczymy
-
SPARING
Zagłębie Lubin 1-2 Hapoel Beer Szewa
Filip Starzyński 90 - Mohammad Ghadir 67, 86Zagłębie Lubin: 1. Martin Polaček - 4. Alan Czerwiński, 27. Dominik Jończy, 33. Ľubomír Guldan, 28. Daniel Dziwniel - 9. Arkadiusz Woźniak, 8. Sebastian Bonecki, 24. Jakub Tosik, 17. Filip Starzyński, 26. Bartłomiej Pawłowski (59, 16. Kamil Mazek) - 21. Jakub Świerczok.
W wyjściowym składzie Hapoelu znalazł się były pomocnik Wisły Kraków Maor Melikson.
-
Nawet nie mamy co się spodziewać awansu Arki do kolejnej rundy, bo niby jak oni to zrobią jak oni ledwo co utrzymali się w naszej Ekstraklasie, a każdy wie jaki skandal był z zagraniem ręką przez jednego z gracza z Gdynii. Fajnie będzie jak choć nasze drużyny awansują do fazy grupowej europejskich pucharów.
-
Dominik Furman podpisał z Wisłą Płock trzyletni kontrakt.
24-letni pomocnik miniony sezon spędził w płockim klubie na wypożyczeniu z francuskiego Toulouse FC :flag_fr: . Teraz Wisła przeprowadziła transfer definitywny. Dominik w zeszłym sezonie wystąpił w 32 meczach, w których strzelił 3 bramki.
Dobrze, że jest u nas. W naszej lidze chociaż ma zapewnioną wyjściową jedenastkę w Wiśle Płock, a tam we Francji grzałby ławę i wchodził na ostatnie minuty, bądź nawet siedział na trybunach.
-
@Rhett1 said in LOTTO Ekstraklasa:
Blisko Lecha Poznań :flag_pl: jest duński napastnik Christian Gytkjaer :flag_dk:, który występował ostatnio w TSV 1860 Monachium :flag_de: .
To może być faktycznie " hit transferowy " ,pogratulować zakupu takiego pajaca Poniżej zdjęcia zamieszczone przez tego zawodnika na jednym z portali społecznościowych :