LOTTO Ekstraklasa
-
@mihau1878
Krok do przodu dla tego młodego gracza :slight_smile:. -
Pierwszy sparing Jagielloni
Jagiellonia Białystok 0-1 AÉK (Larnaka)
Néstor Mytídis 75Jagiellonia Białystok: 25. Marián Kelemen (60, 96. Damian Węglarz) - 2. Ziggy Gordon (46, 8. Łukasz Burliga), 20. Dawid Szymonowicz (46, 17. Ivan Runje), 25. Guti (46, 67. Luka Asatiani), 77. Piotr Tomasik (46, 12. Guilherme) - 9. Arvydas Novikovas (46, 28. Karol Świderski), 22. Rafał Grzyb (46, 23. Damian Szymański), 6. Taras Romanczuk (46, 4. Jacek Góralski), 13. Przemysław Mystkowski (46, 7. Dmytro Chomczenowśkyj), 10. Fedor Černych (30, 35. Dawid Polkowski; 65 Patryk Klimala) - 24. Łukasz Sekulski (46, 18. Cillian Sheridan).
AÉK (Larnaka): Juan Pablo Colinas - David Català (60 Michális Filíppou), Jorge Larena (60 Juanma Ortiz), Joan Tomàs (65 Kóstas Charalabídis), Ivan Tričkovski (65 Tete), Hector Hevel (65 Thomás Ioánnou), Vladimir Boljević (60 Kóstas Mintíkkis), Vincent Laban (60 Níkos Englézou), Elvir Maloku (65 Carles Soria), Mários Antoniádis (60 Javier Garrido), Onissíforos Roussiás (46 Néstor Mytídis).
żółte kartki: Szymonowicz, Asatiani - Englézou.
W 18. minucie Piotr Tomasik (Jagiellonia) nie wykorzystał rzutu karnego (Juan Pablo Colinas obronił).
Przebywająca na zgrupowaniu w Grodzisku Wielkopolskim Jagiellonia Białystok przegrała 0-1 (0-0) w meczu sparingowym z wicemistrzem Cypru - AÉK-iem Larnaka.
W AÉK-u zagrali Vladimir Boljević (poprzednio Cracovia) i Ivan Tričkovski (wcześniej Legia Warszawa).
-
31-letni Łukasz Piątek został dzisiaj nowym zawodnikiem Bruk-Betu Termaliki Nieciecza. W ubiegłym sezonie dla Zagłębia Lubin rozegrał 33 mecze ligowe, w których strzelił 4 bramki
-
@mihau1878
Już oficjalnie można powiedzieć, że Probierz będzie w przyszłym sezonie trenerem Cracovii -
@pimus1910
Wiesz w Polsce to wszystko jest możliwe przez te różne układy jakie panują w polskiej piłce :(. -
@Byku-Duma-Warmii
Kpina!! Ile jeszcze będą dawać im spłacać zaległości na raty,a później raty rozłożą na raty!? -
@pimus1910
Nie wiem, powiem Ci, że nie wiem co się tam dzieje w środku tej organizacji. -
@Byku-Duma-Warmii
Dzisiaj zatrzymali dwóch działaczy Ruchu za łapówkarstwo, w tym Dariusza Smagorowicza -
@pimus1910
Bardzo dobrze, kiedyś musi być koniec tych układów -
@Byku-Duma-Warmii Złodzieje są i będą, jak nie ci, to inni. Tam, gdzie są pieniądze, tam też są przekręty, od tego nie da się uciec I taka jest smutna rzeczywistość takich osób jak my, czyli malutkich, kibiców drużyn, gdzie praktycznie to my wspieramy takich łapówkarzy czy sponsorzy drużyn...
-
17-letni obrońca Sebastian Walukiewicz podpisał trzyletni kontrakt z Pogonią Szczecin Walukiewicz trafił do Pogoni z Legii Warszawa. Wiosną minionego sezonu zagrał w jednym meczu trzecioligowych rezerw "Wojskowych".
Młoda gwiazda Może w jakimś meczu znajdzie się na ławce rezerwowych
-
@pawelzylicz Gwiazda ? oby nie spadajaca
-
@maloba Mówię, że taka gwiazda, która może znaleźć się chociaż raz na ławce Młody zawodnik, ma za sobą występy i bramki w kadrach młodzieżowych Polski do lat 15, 16 i 17 Może coś z niego będzie, ale myślę, że na ekstraklasę jest jeszcze za młody. Lepiej by było, gdyby przeszedł do jakiegoś I - ligowego zespołu. Jak w III lidze zagrał tylko jedno spotkanie, coś tam grał w Młodej Ekstraklasie. No zobaczymy co z nim zrobią Może zadebiutuje w tym sezonie w dorosłej ekstraklasie?
-
Może jak na razie mało to ma wspólnego z LOTTO Ekstraklasą, ale
Dzisiaj w siedzibie PZPN odbyło się losowanie dwóch pierwszych rund szczebla centralnego Pucharu Polski. Swoich rywali poznały zespoły I i II ligi, a także zwycięzcy rozgrywek wojewódzkich.Runda wstępna - 15-16 lipca
- KSZO 1929 Ostrowiec Świętokrzyski - Warta Poznań
- Świt Nowy Dwór Mazowiecki - Odra Opole
- Wda Świecie - Radomiak Radom
- Warta Sieradz - Stomil Olsztyn
- Polonia Środa Wielkopolska - ROW 1964 Rybnik
- Śląski ZPN - GKS Bełchatów
- Stal Rzeszów - Olimpia Zambrów
- Gryf Słupsk - MKS Kluczbork
- Lubuski ZPN - Puszcza Niepołomice
- Ruch Zdzieszowice - Olimpia Elbląg
- Podhale Nowy Targ - Siarka Tarnobrzeg
- Sokół Ostróda - Polonia Warszawa
- Zagłębie II Lubin - Gryf Wejherowo
- MKP Szczecinek - Błękitni Stargard Szczeciński
- ŁKS 1926 Łomża - Bytovia Bytów
- Chełmianka Chełm - Rozwój Katowice
- Kotwica Kołobrzeg - GKS Tychy
- Legionovia Legionowo - Znicz Pruszków
- Wisła Puławy - Raków Częstochowa
- Polonia Bytom - Stal Stalowa Wola
Jestem ze Słupska i drużyna z mojego miasta wyszła ze swojej grupy, to może wybiorę się na mecz z MKS Kluczborkiem A taka okazja rzadko się zdarza, że tak daleko dochodzą w Pucharze Polski
-
@pawelzylicz
A mi właśnie się wydaję, że zadebiutuje w Ekstraklasie w tym sezonie, bardzo dobre miejsce wybrał sobie do rozwoju i gry. Pogoń to jedna z lepszych drużyn dla młodych gracz, bo pokazali już nie raz, że nie boją się stawiać na młodych gracz, więc ten transfer jest bardzo zrozumiały. -
@Byku-Duma-Warmii Mam nadzieję, że masz rację W Legii miałby spory problem, tak to jest z klubem, który co roku walczy o mistrzostwo Chociaż już wielu młodych graczy debiutowało w Legii, ale np. Adam Ryczkowski w sezonie 2014/2015 zagrał w 8 meczach ligowych strzelając 2 bramki, a w sezonach od 2015 do 2017 wystąpił tylko w jednym meczu. Tak szybko jak można było powiedzieć, że to jest młody talent w Legii, tak szybko słuch o nim zaginął. To samo Jarosław Niezgoda. W Legii jeden mecz w sezonie, poszedł do Ruchu Chorzów i 27 meczy, w których strzelił 10 bramek. Wiadomo inaczej gra się w klubie, który gra o najwyższe cele, a w klubie, który walczy o utrzymanie. Ale klub, który ma tylko 2 nominalnych napastników, których w połowie sezonu sprzedaje, chyba każdy wie o kim mówię (Nemanja Nikolić - gwiazda w Chicago Fire oraz aktualny król strzelców w MLS 16 meczy - 13 bramek oraz Aleksandar Prijović - dobre występy w lidze greckiej w PAOKu 15 meczy - 7 bramek) i gra do końca sezonu tak naprawdę bez napastnika, z Miroslavem Radoviciem na szpicy. Myślę, że w takiej sytuacji taki Jarek Niezgoda byłby naprawdę potrzebnym zawodnikiem w Legii, ale gdyby nie Ruch Chorzów, to pewnie o tym piłkarzu za wiele byśmy nie wiedzieli. Dobrze, że tam się wybił, to może teraz Legia go zostawi i "urośnie" nam przyszły napastnik, który może w przyszłych latach zagra w polskiej reprezentacji Do sedna, mam nadzieję, że Sebastian Walukiewicz, o którym mowa, zadebiutuje w Ekstraklasie, powącha dorosłej piłki W Legii byłoby mu ciężko, ale nadal sądzę, że lepiej ogrywać się w I lidze, tam jest szansa o wiele większa niż w ekstraklasie, a Pogoń Szczecin nie jest zespołem, który broni się przed spadkiem, tylko takim, który chce walczyć i walczy o awans do pucharów
-
Julián Cuesta :flag_es: został nowym piłkarzem Wisły Kraków :flag_pl: . 26-letni hiszpański bramkarz podpisał roczną umowę z opcją przedłużenia o dwa kolejne sezony. W swoim najlepszym sezonie rozegrał 15 meczy w UD Almeria :flag_es:
-
@pawelzylicz
Masz bardzo dużo racji, że w zespole który ma wyższe aspiracje ciężej jest się przebić niż w zespole, który gra o utrzymanie. Ale jeśli zespoły będą się bały stawiać na młodzież to niestety nie będziemy mieli w przyszłości żadnych naszych dobrych wychowanków.