LOTTO Ekstraklasa
-
@mihau1878
Już oficjalnie można powiedzieć, że Probierz będzie w przyszłym sezonie trenerem Cracovii -
@pimus1910
Wiesz w Polsce to wszystko jest możliwe przez te różne układy jakie panują w polskiej piłce :(. -
@Byku-Duma-Warmii
Kpina!! Ile jeszcze będą dawać im spłacać zaległości na raty,a później raty rozłożą na raty!? -
@pimus1910
Nie wiem, powiem Ci, że nie wiem co się tam dzieje w środku tej organizacji. -
@Byku-Duma-Warmii
Dzisiaj zatrzymali dwóch działaczy Ruchu za łapówkarstwo, w tym Dariusza Smagorowicza -
@pimus1910
Bardzo dobrze, kiedyś musi być koniec tych układów -
@Byku-Duma-Warmii Złodzieje są i będą, jak nie ci, to inni. Tam, gdzie są pieniądze, tam też są przekręty, od tego nie da się uciec I taka jest smutna rzeczywistość takich osób jak my, czyli malutkich, kibiców drużyn, gdzie praktycznie to my wspieramy takich łapówkarzy czy sponsorzy drużyn...
-
17-letni obrońca Sebastian Walukiewicz podpisał trzyletni kontrakt z Pogonią Szczecin Walukiewicz trafił do Pogoni z Legii Warszawa. Wiosną minionego sezonu zagrał w jednym meczu trzecioligowych rezerw "Wojskowych".
Młoda gwiazda Może w jakimś meczu znajdzie się na ławce rezerwowych
-
@pawelzylicz Gwiazda ? oby nie spadajaca
-
@maloba Mówię, że taka gwiazda, która może znaleźć się chociaż raz na ławce Młody zawodnik, ma za sobą występy i bramki w kadrach młodzieżowych Polski do lat 15, 16 i 17 Może coś z niego będzie, ale myślę, że na ekstraklasę jest jeszcze za młody. Lepiej by było, gdyby przeszedł do jakiegoś I - ligowego zespołu. Jak w III lidze zagrał tylko jedno spotkanie, coś tam grał w Młodej Ekstraklasie. No zobaczymy co z nim zrobią Może zadebiutuje w tym sezonie w dorosłej ekstraklasie?
-
Może jak na razie mało to ma wspólnego z LOTTO Ekstraklasą, ale
Dzisiaj w siedzibie PZPN odbyło się losowanie dwóch pierwszych rund szczebla centralnego Pucharu Polski. Swoich rywali poznały zespoły I i II ligi, a także zwycięzcy rozgrywek wojewódzkich.Runda wstępna - 15-16 lipca
- KSZO 1929 Ostrowiec Świętokrzyski - Warta Poznań
- Świt Nowy Dwór Mazowiecki - Odra Opole
- Wda Świecie - Radomiak Radom
- Warta Sieradz - Stomil Olsztyn
- Polonia Środa Wielkopolska - ROW 1964 Rybnik
- Śląski ZPN - GKS Bełchatów
- Stal Rzeszów - Olimpia Zambrów
- Gryf Słupsk - MKS Kluczbork
- Lubuski ZPN - Puszcza Niepołomice
- Ruch Zdzieszowice - Olimpia Elbląg
- Podhale Nowy Targ - Siarka Tarnobrzeg
- Sokół Ostróda - Polonia Warszawa
- Zagłębie II Lubin - Gryf Wejherowo
- MKP Szczecinek - Błękitni Stargard Szczeciński
- ŁKS 1926 Łomża - Bytovia Bytów
- Chełmianka Chełm - Rozwój Katowice
- Kotwica Kołobrzeg - GKS Tychy
- Legionovia Legionowo - Znicz Pruszków
- Wisła Puławy - Raków Częstochowa
- Polonia Bytom - Stal Stalowa Wola
Jestem ze Słupska i drużyna z mojego miasta wyszła ze swojej grupy, to może wybiorę się na mecz z MKS Kluczborkiem A taka okazja rzadko się zdarza, że tak daleko dochodzą w Pucharze Polski
-
@pawelzylicz
A mi właśnie się wydaję, że zadebiutuje w Ekstraklasie w tym sezonie, bardzo dobre miejsce wybrał sobie do rozwoju i gry. Pogoń to jedna z lepszych drużyn dla młodych gracz, bo pokazali już nie raz, że nie boją się stawiać na młodych gracz, więc ten transfer jest bardzo zrozumiały. -
@Byku-Duma-Warmii Mam nadzieję, że masz rację W Legii miałby spory problem, tak to jest z klubem, który co roku walczy o mistrzostwo Chociaż już wielu młodych graczy debiutowało w Legii, ale np. Adam Ryczkowski w sezonie 2014/2015 zagrał w 8 meczach ligowych strzelając 2 bramki, a w sezonach od 2015 do 2017 wystąpił tylko w jednym meczu. Tak szybko jak można było powiedzieć, że to jest młody talent w Legii, tak szybko słuch o nim zaginął. To samo Jarosław Niezgoda. W Legii jeden mecz w sezonie, poszedł do Ruchu Chorzów i 27 meczy, w których strzelił 10 bramek. Wiadomo inaczej gra się w klubie, który gra o najwyższe cele, a w klubie, który walczy o utrzymanie. Ale klub, który ma tylko 2 nominalnych napastników, których w połowie sezonu sprzedaje, chyba każdy wie o kim mówię (Nemanja Nikolić - gwiazda w Chicago Fire oraz aktualny król strzelców w MLS 16 meczy - 13 bramek oraz Aleksandar Prijović - dobre występy w lidze greckiej w PAOKu 15 meczy - 7 bramek) i gra do końca sezonu tak naprawdę bez napastnika, z Miroslavem Radoviciem na szpicy. Myślę, że w takiej sytuacji taki Jarek Niezgoda byłby naprawdę potrzebnym zawodnikiem w Legii, ale gdyby nie Ruch Chorzów, to pewnie o tym piłkarzu za wiele byśmy nie wiedzieli. Dobrze, że tam się wybił, to może teraz Legia go zostawi i "urośnie" nam przyszły napastnik, który może w przyszłych latach zagra w polskiej reprezentacji Do sedna, mam nadzieję, że Sebastian Walukiewicz, o którym mowa, zadebiutuje w Ekstraklasie, powącha dorosłej piłki W Legii byłoby mu ciężko, ale nadal sądzę, że lepiej ogrywać się w I lidze, tam jest szansa o wiele większa niż w ekstraklasie, a Pogoń Szczecin nie jest zespołem, który broni się przed spadkiem, tylko takim, który chce walczyć i walczy o awans do pucharów
-
Julián Cuesta :flag_es: został nowym piłkarzem Wisły Kraków :flag_pl: . 26-letni hiszpański bramkarz podpisał roczną umowę z opcją przedłużenia o dwa kolejne sezony. W swoim najlepszym sezonie rozegrał 15 meczy w UD Almeria :flag_es:
-
@pawelzylicz
Masz bardzo dużo racji, że w zespole który ma wyższe aspiracje ciężej jest się przebić niż w zespole, który gra o utrzymanie. Ale jeśli zespoły będą się bały stawiać na młodzież to niestety nie będziemy mieli w przyszłości żadnych naszych dobrych wychowanków. -
-
@pawelzylicz
Jedyne co posiadał to względną szybkość