LOTTO Ekstraklasa
-
Lechia nie wytrzymała ciśnienia i skandaliczne zachowanie paru zawodników . 3 czerwone kartki i podejrzewam ze dla każdego z nich co najmniej 3 mecze pauzy. 12 żółtych kartek i 3 czerwone Marciniak się namęczył. Leh zasłużenie wygrywa 1:0 i kontynuuje serię
-
Nowe wartości klubów Lotto Ekstraklasa (przez http://www.transfermarkt.pl/ )
Nowe wartości zawodników oraz największe wartości rynkowe Lotto Ekstraklasa
(przez http://www.transfermarkt.pl/ ) -
Widzew Łódź grający w III lidze czyli czwartym poziomie rozgrywkowym w Polsce właśnie pobił absolutny rekord Polski jeśli chodzi o ilość sprzedanych karnetów. Dotychczasowy wynosił 15.056 sztuk i został ustanowiony przez Lech Poznań w 2011 roku. Widzew wyprzedał już wszystkie zaplanowane karnety czyli 15.100. Jest to fenomen na skalę światową! Dodam że nowo wybudowany stadion może pomieścić 18.008 widzów. Pozostałe 3 tysiące miejsc są rezerwowane dla sektora gości, strefy buforowe oraz dla sponsorów i zapraszanych gości przez klub. Oznacza to że jeśli ktoś nie posiada karnetu to raczej ciężko będzie dostać się na mecz w rundzie wiosennej kupując bilet, gdyż biletów po prostu nie będzie lub będzie ich garstka .
Cieszę się, że udało mi się zdobyć karnet i o miejsce na stadionie martwić się nie muszę -
@Michal_ACM
Coś pięknego Zasłużony klub dla Polski, bardzo fajne jest to, że kibice cały czas są z nim i mam nadzieję, że szybko wrócą do Ekstraklasy, bo tam jest ich miejsce -
Ładny stadion , nowoczesny , ale może za mały skoro jest tylu chętnych na karnety ?
-
@Michal_ACM Prowadząc właśnie Widzew Łódź rozpocząłem moją menadżerską karierę w OSM :ok_hand_tone1:. To był mój pierwszy klub w OSM właśnie przez sentyment do tego klubu i jego piękną walkę w europejskich pucharach .
-
@Cezarro said in LOTTO Ekstraklasa:
Ładny stadion , nowoczesny , ale może za mały skoro jest tylu chętnych na karnety ?
Efekt nowego stadionu robi swoje. Jak na mecz otwarcia stadion za maly, ale mysle ze jak na nastepne mecze to te 18 tys. w sam raz
-
W 25. kolejce LOTTO Ekstraklasy Lech Poznań rozbił na wyjeździe Arkę Gdynia 4:1 (3:0) i objął prowadzenie w ligowej tabeli. Kolejorz na wiosnę wygrał wszystkie spotkania i przed tym meczem nie stracił nawet bramki. :goal:
-
@Dovco_HandF said in LOTTO Ekstraklasa:
W 25. kolejce LOTTO Ekstraklasy Lech Poznań rozbił na wyjeździe Arkę Gdynia 4:1 (3:0) i objął prowadzenie w ligowej tabeli. Kolejorz na wiosnę wygrał wszystkie spotkania i przed tym meczem nie stracił nawet bramki. :goal:
Robi się bardzo ciekawie, dziś po bardzo ciężkim meczu Jaga ponownie urządziła sobie w tym roku na własnym boisku poligon strzelecki już trzeci raz z rzędu i pokonała Kielecką Koronę 4:1, poprzednio wygrywała wysoko z Górnikiem Ł. 5:0 oraz Śląskiem 4:1. Po początku rundy zakończonymi porażkami z Lechią 3:0 oraz Wisłą 3:1 większość ekspertów nie dawała nam szans, najzwyczajniej w świecie zostaliśmy skreśleni, ale.. kto nie upada ten i nie wstaje, póki piłka w grze..
-
@Stefan-Joptwojmać Lubię takie zwroty akcji w meczach. To tylko zaostrzy rozgrywki :clap_tone2:.
-
@Cezarro Polski klasyk :clap_tone1:.
-
Historia spotkań ligowych Legia - Wisła Kraków :
http://www.hppn.pl/liga/kluby/25,Legia-Warszawa/rywale/26,Wisla-Krakow-vs-Legia-Warszawa
-
@Cezarro Jeszcze kilka lat temu te mecze elektryzowały całą Polskę. Teraz to już nie ta Wisła przez co ranga tych meczów nieco spadła. Jednak jakby nie było to spotykają się ze sobą jedne z najbardziej utytułowanych klubów w Polsce. Ciekawy jestem czy Wisła się postawi..
-
Miroslav Radović zapewnił skromną wygraną Legii przy ul. Łazienkowskiej w dzisiejszym meczu z Wisłą Kraków. Mecz nie był porywający. Na górze tabeli po 25 kolejkach ścisk jak w krakowskim tramwaju: Jagiellonia (48 punktów), Lech (47), Lechia (46), Legia (45)... piąte KGHM Zagłębie Lubin ma już tych punktów tylko 37. :flag_pl:
-
@Dovco_HandF Zagłębie może mieć jeszcze więcej, gdyż ma 1 mecz mniej.
Legia mogła strzelić więcej....Wisła miała jedną 100% sytuację. -
-
@Dovco_HandF
Ale można było się tego spodziewać, że Motor raczej się nie postawi Widzewowi, gdyż jest w tym sezonie od samego jego początku od razu do spadku, a Widzew do końca będzie bił się o awans do II ligi. Trochę inne realia dla obu klubów.