LOTTO Ekstraklasa
-
@maloba Podział punktów to jeden minus, ale po co w tym sezonie w ogóle dodatkowych 7 kolejek?! Żeby oglądać znowu parodię futbolu w wykonaniu Pogoni, Bruk-Betu czy innych dostarczycieli punktów, którzy chcą się dostać do górnej ósemki i mieć pewne utrzymanie? W ogóle jest to bezcelowe i w żadnej poważnej europejskiej lidze nie ma takich rozwiązań. Są w Belgii czy Szkocji - czyli w ligach, które z roku na rok stają się coraz słabsze. Nie tędy droga. Zwiększmy ligę do 18 drużyn jeśli chce się dobrej reformy, bo te dodatkowe kolejki są bezcelowe i wypaczają wyniki, bo można grać cały sezon, a i tak końcówka decyduje o wszystkim.
-
@maloba Za mało meczy? A po co są prawie 3 miesiące przerwy między grudniem a lutym? Kto normalny ma taką przerwę? I kto normalny zaczyna ligę już na początku lipca. Tłumaczenie, że ze względu na klimat jest bezsensu, bo wymaganiem jest podgrzewana murawa, zatem można grać i zimą. W tej lidze trzeba wielu zmian, żeby coś drgnęło do przodu
-
@maloba Łódź na pewno zasługuje na miejsce w Ekstraklasie. Chciałbym żeby chociaż ŁKS i Widzew znalazły się w I lidze, żeby móc o Ekstraklasę rywalizować. Jakimś kibicem wielkim nie jestem, nie jestem też z Kujawsko-Pomorskiego, ale chciałbym żeby Zawisza się odbudował. Takie miasto jak Bydgoszcz, z fajnym stadionem też zasługuje na miejsce w Ekstraklasie lub przynajmniej na jej zapleczu. Zresztą przypadki takich klubów możemy mnożyć, a miejsc w Ekstraklasie mamy niestety tylko 16
-
@maloba
To prawda, ale dzięki temu gra teraz będzie zdecydowanie sprawiedliwsza :slight_smile:. -
@mihau1878
Warte zauważenia jest to, że wszystkie gole strzelone w tym sezonie przez Jagiellonię w tym sezonie zostały zdobyte z rzutu karnego:thinking:. -
To prawda, ale to wynika też z faktu, że próbują dryblować w polu karnym co mnie momentami irytuje, bo można fajnie rozegrać piłkę. Szeridan coś bez formy tragedia.