LOTTO Ekstraklasa
-
@cezarro Powoływali go, bo niestety na tej pozycji nie ma jeszcze piłkarza na jego poziomie. Piłkarza z doświadczeniem choćby w europejskich pucharach oraz piłkarza, który jest inteligentny i daje sygnał do ataku. Niestety obecnie nie widzę tego, aby Reprezentacja mogłaby być oparta na polskiej lidze. ... Wszyscy zwracają uwagę na powiązania rodzinne Błaszczykowskiego i Brzęczka - jest to zły tok rozumowanie, tyle ode mnie.
-
@kruk94 said in LOTTO Ekstraklasa:
Szykuje się poważne wzmocnienie dla "Białej Gwiazdy", o tym za chwilę...
Obecnie bowiem w Wiśle Kraków trwa wewnętrzny audyt związany z dokumentami finansowymi klubu. Coraz bliżej optymistycznego rozwiązania.
Nie poszło po myśli Wiślaków i potencjalni inwestorzy się wycofali.
-
@mihau1878
Szkoda, zasłużony klub dla naszej piłki -
@mihau1878 said in LOTTO Ekstraklasa:
@kruk94 said in LOTTO Ekstraklasa:
Szykuje się poważne wzmocnienie dla "Białej Gwiazdy", o tym za chwilę...
Obecnie bowiem w Wiśle Kraków trwa wewnętrzny audyt związany z dokumentami finansowymi klubu. Coraz bliżej optymistycznego rozwiązania.
Nie poszło po myśli Wiślaków i potencjalni inwestorzy się wycofali.
Ka-ta-stro-fa .
-
Dziś w programie "Stan Futbolu" na sport.tvp.pl - Przedstawiciel Komisji Licencyjnej PZPN powiedział, że Komisja daje czas Wiśle do końca marca 2019 roku na spłacenie zobowiązań licencyjnych (wypłaty dla piłkarzy i sztabu trenerskiego) na kwotę 14,5 miliona złotych. Powiedział, że ta kwota powinna być do zrealizowania przez klub nawet w krótkim terminie. Dodał, że reszta (tzw. długi właścicielskie ok. 30-40 mln zł) nie jest dla Komisji kwestią bardzo istotną, bo dotyczy jedynie sprzedaży klubu przyszłemu nabywcy i pokrycia długów przez inwestora. Dług właścicielski może tylko uniemożliwić Wiśle uzyskanie licencji na europejskie puchary, a na licencję ligową wpływu nie ma. Natomiast głównym ratunkiem dla klubu o takiej marce i renomie będzie zimowe okienko transferowe.
Również Prezes Ekstraklasy S.A. mówił, że Wisła ma jeszcze sporo czasu na rozwiązanie swojego problemu finansowego. Co najważniejsze wszystko zależy jedynie od piłkarzy Wisły, czy się dogadają z klubem w kwestii dogrania sezonu do końca - czy założą sprawę o rozwiązanie kontraktu z winy klubu (to właśnie byłoby początkiem katastrofy, ale obecnie na to się nie zapowiada). Bo ani spółka zarządzająca Ekstraklasą klubu o takiej historii tak sobie z ligi nie wyrzuci, ani Komisja Licencyjna nie odbierze licencji zimą. Na obecny sezon klub licencję ma aktualną, problem może być z przyszłym sezonem i ewentualną grą w europejskich pucharach.
Prezes Ekstraklasy dodał, że dla ligi obecność Wisły ma duże znaczenie wizerunkowe w kwestii praw transmisyjnych. Spółka podpisała kontrakty na prawa transmisyjne z Canal+ i TVP, a na wysokość tych kontraktów miały wpływ najbardziej zasłużone polskie kluby z elity - w tym głównie Wisła, Lech i Legia, które mają największą renomę zagranicą spośród polskich klubów.
-
Wisłę Kraków przejęli Szwed i członek kambodżańskiej rodziny królewskiej. Zainwestują w klub 130 mln zł w ciągu roku.
Nowymi właścicielami Wisły Kraków zostali stojący za funduszem Alelega członek kambodżańskiej rodziny królewskiej oraz kierujący Noble Capital Partners Szwed Mats Hartling.
-
@kruk94 Miejmy nadzieję że nowi inwestorzy nie będą T.S Wisłą 2.0
-
Tabela EKSTRAKLASY 2018/2019 która będzie aktualna do .. z racji przerwy zimowej w naszej Ekstraklasie.
Zobaczymy co również przyniesie nam okienko transferowe oraz jak potoczy się sprawa Wisły Kraków -
Jak sądzicie czy wisła kraków da sobie rade? Jest to temat bardzo dziwny. Wisłe śledze od kilku lat i wiem że ten klub zaczoł się sam niszczyć przez byłego prezesa a mianowicie marzanne sarapate. Także wielki wpływ mieli na to niektórzy kibice o ile ich tak moge nazwać
Stracili licencje,zaraz piłkarzów,godność i szacunek na który ten piękny klub z wielką tradycją pracował przez około 90 lat (niewiem ile) sam nie jestem wielkim fanem tego klubu ale wiem że wygrywał wiele razy mistrzostwo polski. Wiem temat jest poruszany wszędzie i tutaj też już 2 razy chyba ale chce się dowiedzieć co wy o tym sądzicie pozdrawiam wszystkich -
@szpilka134 precyzując twoją wypowiedź.. wisła zdobyła 13 razy tytuł Mistrza Polski. Czy da sobie radę, to już nie wiem. Lecz zaangażowanie Leśnodorskiego o czymś świadczy...
-
Zimowe okno transferowe się rozpoczeło jakie według was będą lub są najlepsze transfery do ekstraklasy? pozdrawiam
-
@szpilka134 said in LOTTO Ekstraklasa:
Zimowe okno transferowe się rozpoczeło jakie według was będą lub są najlepsze transfery do ekstraklasy? pozdrawiam
W naszej ekstraklasie transfery możemy ocenić najszybciej po 2-3 miesiącach od startu rundy, a i to pewności mieć nie możemy
-
@stefan-joptwojmać dużo klubów z ekstraklasy zrobiło już transfery np cracovia legie i chyba wisła błaszczykowskiwgo kupi ale nie jestwm pewny
-
8 lutego zaczynamy! Po przerwie zmieniło się dużo jak myślicie kto spadnie a kto wygra mistrza? Oto moje typy:
1 miejsce: legia warszawa co tu dużo mówić chyba najlepsza drużyna w polskiej lidze i trzymam za nią kciuku chodź jej nie lubie
2 miejsce: lechia gdańsk musze przyznać że lechitą udaje się sezon
3 miejsce lech poznań może sezon nie wyśmienity ale czuje że za rok lech może walczyć nawet o mistrza
4 miejsce jagielonia białystok tu też nje będę się rozpisywał
5 miejsce korona kielce myśle że należy i się nawet mistrz bo ile razy można byc na 5-4miejscu?
6 miejsce piast gliwice tu też nie mam oczym pisac niezbyt interysuje mnie ta drużyna
7 miejsce cracovia kraków jako kibic cracovi moge powiedzieć że koniec tamtego roku był wyśmienity 4 wygrane z rzędu
8 miejsce no i tu mam dylemat ponieważ wisła ma 4 pkt przewagi nad arką wisła raczej w tym sezonie grupa spadkowa a wracając to raczej arka będzie na 8 miejscu (według mnie oczywiście)
9 miejsce w tych ostatnich nie rozpisuje się bo zadużo czytani zagłebie
10 miejsce wisła kraków
11 miejsce miedzianka
12 miejsce wisła płock-śląsk wrocław tu niewiem
13 miejsce górnik zabrze
14 miejsce zagłebie sosnowiec
Nie napisalem o w klubach ale myśle że będą w grupie mistrzowskiej -
@mihau1878 nie ma bardzo ciekawych starć
-
Pierwszy mecz w tym roku w ekstraklasie dla Jagiellonii
-
Piszę się Jagiellonii