• Dutch Users

  Hallo allen,

  Ik heb jaren geleden OSM gespeeld en zag het ineens weer voorbij komen op internet. Ik dacht ik log weer eens in. Daarna begon het mij ongeveer te duizelen. Wat een grafische verandering heeft deze site ondergaan. Daarmee zijn ongeveer de automatismen die ik had wel verdwenen.

  De meeste zaken met betrekking tot het spel zijn wel redelijk gelijk gebleven, maar voor wat betreft het geld en puntenaspect heb ik jullie hulp nodig. Ik zie hoefijzers(?) die je bijvoorbeeld in moet zetten om een oefenwedstrijd te organiseren. Die kun je kopen klaarblijkelijk. Is dit een manier om de gebruiker extra geld af te troggelen? En hoe plaats ik de oude premiumkaart in dit geheel? Daarmee kon je met een aantal subaccounts spelen. Kan dat nog steeds of zijn die meerdere accounts nu vrij voor iedereen? Ik heb namelijk vier slots tot mijn beschikking.

  Ik ga er vanuit dat deze vragen in een FAQ moeten staan, maar die kon ik zo snel niet vinden.


 • @djordison_nl De 4 slots zijn inderdaad vrij, dus je hoeft geen geld te verspillen om meer clubs te kunnen spelen.

  Die "Hoefijzers" zijn bosscoins. Deze gebruik je voor het kopen van spelers (1 bosscoin per speler, tenzij je niet genoeg geld hebt, dan kan je bosscoins bijleggen, scouting bedraagt 15 coins per speler), spelen van oefenwedstrijden, het aanmaken van competities en het versnellen, als je dat wilt, van je training, stadion, dokter of jurist.

  Deze zijn inderdaad aan te schaffen. Ben je meer een casual player, dan hoeft dit niet echt. speel je heel fanatiek en wil je koste wat kost winnen, is het aan te raden om bosscoins aan te schaffen

 • Dutch Users

  @Djordison_NL In de meeste competities spelen er nog veelal beginners die nog weinig af weten van OSM. Zelf speel ik al een aardige tijd de nieuwe versie. Tactiek is in mijn ogen belangrijker dan het hebben van goede spelers. Laatst heb ik nog van een team gewonnen met 3-0, terwijl de tegenstander een 2x zo duur team had. Dit geeft maar weer aan dat het kopen van een team geen garantie voor succes is.

  Wil je in crewcompetities gaan spelen, dan is het wel aan te raden inderdaad bosscoins aan te schaffen.

 • Community Manager

  @djordison_nl
  Hi Djordison, welkom terug op OSM.

  Er is in de loop der tijd inderdaad een hoop veranderd.
  Sinds mei 2016 is OSM overgeschakeld naar een nieuwe versie, namelijk: "OSM 3.0". De grootste verandering hierbij is dat het systeem met Seizoenkaarten is vervangen door een systeem met Bosscoins (het hoefijzer-teken). In plaats van dat je een abonnement kon nemen om extra functies te krijgen, draait nu namelijk alles (net zoals bij veel andere internetspellen) om microtransacties. Diverse handelingen die je verricht vereisen nu Bosscoins in plaats van dat je er een (Premium) Seizoenkaart nodig hebt.

  In feite heb je nu zelf in de hand hoeveel je uit wil geven in een competitie, aangezien je dit per handeling zelf kunt beslissen. Een speler van de transferlijst kopen kost bijvoorbeeld 1 BC naast het aankoopbedrag en voor een speler uit de scout betaal je 15 BC. Je hebt daarnaast ook nog privé-competities waarin diverse opties (zoals het versnellen van timers, compenseren van de clubkas en trainingskampen) staan uitgeschakeld. Je kunt in deze competitie dus zelf bepalen met welke opties je in een competitie wil spelen.

  Verder kun je nu inderdaad standaard met 4 clubslots spelen. Mocht je nog verdere vragen hebben dan hoor ik het graag.

 • Dutch Users

  Heren,

  Bedankt voor de uitleg. Hier kan ik wel mee uit de voeten.


 • OK.

  Deze topic mag dan dicht.