Speler verkeerde positie

 • Dutch Users

  Hallo iedereen,

  Ik heb een vraagje, Victor Moses (Chelsea) is een aanvallende back(althans dat is de positie waar ik hem vaak zie spelen) ik ben op me managerslot 1 Liverpool en omdat ik morgen tegen Chelsea speel ging ik de selectie is bekijken. Totdat ik zag dat hij een buitenspeler (rechts/linksbuiten is geworden en zijn positie is ook aanvaller) is dit toevallig een bug of hoort dit zo?


 • Volgens het competitie-overzicht is hij in ieder geval een aanvaller:

  https://www.onlinesoccermanager.nl/LeagueTypes/Team/8/4

  Dus het klopt dat je tegenstander hem in de aanval heeft opgesteld.

 • Moderator NL

  Dit is geen bug. Het zou idd zomaar eens kunnen dat een speler in reallife anders opgesteld wordt. Moses is van nature een aanvaller, maar steeds vaker zie je andere systemen voorbij komen dan 442 en 433. Hier spelen trainers op in en worden spelers eens op andere posities weggezet aanhankelijk van de opstelling.

  OSM is hierin statisch en kent maar 1 positie toe. (Keeper, Verdediger, Middenvelder, Aanvaller)

  Wijnaldum is een middenvelder, maar is door Klopp ook eens als CV weggezet.
  Gotze is ook een mooi voorbeeld. Is een middenvelder, maar Low zet hem ook wel eens als spits weg in het Duits elftal.


 • Het kan inderdaad voorvallen dat een speler op osm een bepaalde positie heeft en bij zijn club door omstandigheden tijdelijk of definitief op een andere positie moet spelen.

  Is zeker geen bug maar een kwestie van inschatting bij de update van de leagues. Bij een volgende update kan dit eventueel aangepast worden.